facebook
twitter

Спорт

БФС е "пас" в спора между Домусчиев и Русев

Собствениците на "Лудогорец" и "Левски" си размениха нелицеприятни реплики след дербито и интервюто на Ганчев
517
БГНЕС
Собствениците на "Левски" Спас Русев (вдясно) и на "Лудогорец" Кирил Домусчиев досега бяха в коректни отношения, но нарушиха добрия тон заради футбола.

Комисията "Ред, феърплей и сигурност" към БФС няма да се самосезира заради репликите между собствениците на "Левски" Спас Русев и на "Лудогорец" Кирил Домусчиев, както и за интервюто на боса на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев пред TV+ в края на миналата седмица. Това обяви председателят на комисията ген. Васил Василев.

"Това са големи хора с амбиции, дали са много за футбола и все още даващи много за играта. Какво делят – не знам. Дали нарушават нещо? Не защото те са хора извън футбола – не са някакви длъжностни лица, а президенти, собственици. Могат да си кажат каквото пожелаят. Ако има някаква конкретика, която те смятат, че трябва да се разследва, най-лесно е: напишете, пратете и търсете какво става по случая. Мисля, че повече няма какво да кажа", обясни бившият директор на националната полиция.

В интервюто на Ганчев имаше доста пикантни нападки - че "Лудогорец" започва първенството с "30 точка аванс" благодарение на съдиите и БФС, а административният директор на разградчани Георги Караманджуков "се разнася с едни торби с пари напред-назад по съблекалните". "Нека да обясни как точно е предрешено първенството. Нека да напише конкретно кога и къде Караманджуков е направил еди-какво си. После отиват, връзват го, закарват го и го разследват. Елементарни неща са, иначе ще си говорим години наред. Просто отиваш и казваш: той, там, така и толкоз. Иначе и Караманджуков може да каже каквото си поиска", допълни ген. Василев.

Намек, че "Лудогорец" не играе феърплей, направи и собственикът на "Левски" Спас Русев, но това също ще бъде подминато. "Фокусът на въпросите, които повдигнах за дългогодишните очевидни проблеми в българския футбол, съдийство и феърплей, беше изместен към личностни нападки, подкрепени с известна доза сарказъм и ирония, които, изглежда, са продиктувани от факта, че конкретни личности се припознават в моите думи. Отказът да се дискутират феърплеят и съдийството показва, че живеем в два паралелни свята, единият от които е перфектен, но в който ние не живеем", написа Русев в обръщение от сайта на "Левски".

То бе в отговор пък на пост на Кирил Домусчиев, който във "Фейсбук" написа по адрес на Русев: "Моля, концентрирайте се върху вашите проблеми - игра, селекция и козирка. Съдиите са удобно оправдание! Оставете реферите на мира, както прави "Лудогорец" дори когато е ощетен."

Собственикът на "Лудогорец" обяви, че клубът му е изряден финансово, вече като отговор на Гриша Ганчев. За когото впрочем написа: "А за другия (б.р. - Домусчиев избягва да спомене нарочно името на Ганчев) - изумява ме наглостта да си признава извършени от него престъпления, за които давността е отминала. Вълкът козината си мени, но нрава - не. Вярва ли му някой, при положение че този човек е разследван за кражба на ДДС и акцизи?!"

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Десподов отпадна от националния отбор

20.03.2019

387 4
Франция издаде заповед за арест на бившия шеф на руската атлетика

19.03.2019

1832 3
Испански сблъсък на 1/4-финалите в Лига Европа

15.03.2019

614

Коментари

Forza NATO

Я, къде били трудоустроили о.з.ген.нар.мил. Василев?! 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×