facebook
twitter

Медии

Италия въвежда пълна забрана на рекламата на хазарт

178
Снимка: Архив

Италия въвежда пълна забрана на рекламата на хазарт от 1 януари 2019 г. като част от програмата на новото правителство, наречена "Указ за достойнство". Според британския вестник "Дейли мейл" това е първата държава в Европа, която ограничава напълно хазартните реклами в резултат от огромното разрастване на индустрията в световен мащаб.

Мотивите на вицепремиера Луиджи ди Майо, който е лидер на управляващата партия "Пет звезди", са, че хазартът и участието в залагания унищожават семейства. На хазартните компании се забранява да бъдат и спонсори на футболни и други спортни отбори.

От началото на следващата година телевизиите, радиата и в интернет няма да се излъчват и показват никакви реклами на игри на щастието, томболи с търкания на билетчета, сайтове за залагания и т.н. Изключение се прави само за държавната лотария. Вече сключените търговски договори ще останат в сила, но за не повече от една година. 

Решението на италианските власти контрастира силно с решението на българските, които през юни отложиха за неопределено време разглеждането на закон по същия въпрос на "Обединени патриоти". С гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС обаче парламентът взе решение да не го разглежда, преди документът да премине през одобрението на Европейската комисия. 
 

Все още няма коментари

Още

Велизар Енчев и Александър Симов ще водят предавания по телевизията на БСП

07.01.2019

6367 102
Нов седмичник ще популяризира Китай

07.01.2019

1442 46
Медийната комисия прие закона на Пеевски за 5 минути

25.10.2018

1300 22

Влез или се регистрирай за да коментираш