facebook
twitter

Медии

Италия въвежда пълна забрана на рекламата на хазарт

178
Снимка: Архив

Италия въвежда пълна забрана на рекламата на хазарт от 1 януари 2019 г. като част от програмата на новото правителство, наречена "Указ за достойнство". Според британския вестник "Дейли мейл" това е първата държава в Европа, която ограничава напълно хазартните реклами в резултат от огромното разрастване на индустрията в световен мащаб.

Мотивите на вицепремиера Луиджи ди Майо, който е лидер на управляващата партия "Пет звезди", са, че хазартът и участието в залагания унищожават семейства. На хазартните компании се забранява да бъдат и спонсори на футболни и други спортни отбори.

От началото на следващата година телевизиите, радиата и в интернет няма да се излъчват и показват никакви реклами на игри на щастието, томболи с търкания на билетчета, сайтове за залагания и т.н. Изключение се прави само за държавната лотария. Вече сключените търговски договори ще останат в сила, но за не повече от една година. 

Решението на италианските власти контрастира силно с решението на българските, които през юни отложиха за неопределено време разглеждането на закон по същия въпрос на "Обединени патриоти". С гласовете на ГЕРБ, БСП и ДПС обаче парламентът взе решение да не го разглежда, преди документът да премине през одобрението на Европейската комисия. 
 

Все още няма коментари

Още

СБЖ алармира за „Покушение срещу свободата на словото“

25.01.2019

1638 46
Велизар Енчев и Александър Симов ще водят предавания по телевизията на БСП

07.01.2019

6660 102
Нов седмичник ще популяризира Китай

07.01.2019

1495 46

Влез или се регистрирай за да коментираш