Quantcast

Медия без
политическа реклама

Тръмп: Здрав съм, ще сляза да целуна всички!

Отворете училищата, призова президентът на САЩ при подновяването на предизборната си кампания

13 Окт. 2020
ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп поднови предизборната си кампания по-малко от две седмици след като бе съобщено, че е заразен с COVID-19. Хиляди поддръжници на държавния глава се събраха в Санфорд, щата Флорида, където той направи първата от шест планирани спирки.

"Вече минах през това и ми казват, че имам имунитет. Чувствам се толкова силен, че ще сляза сред публиката и ще целуна всички ви. Ще целуна всички хора и красивите жени. Ще ви дам една голяма, сочна целувка. Вече не трябва съм затворен в мазето и не бих позволил това да се случи на никого. Сега казват, че имам имунитет, не знам за колко дълго. Някои казват, че е за цял живот, други казват за четири месеца", заяви Тръмп.

Междувременно лекарят д-р Шон Конли на президента обяви, че той е дал отрицателен резултат няколко поредни дни. Според него както тестовете, така и "други клинични и лабораторни данни" са го довели до заключението, че Тръмп вече не е заразоносител.

"Рисковано е, но трябва да излезеш навън", добави Тръмп и похвали Флорида, че е "отворена за бизнес". Държавният глава отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и заяви, че САЩ са "на път да имат 100 милиона ваксини преди края на годината".

Снимки показаха, че Тръмп не носеше маска, когато заминаваше за Флорида - ключов щат за изборите през ноември. Той пристигна без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, проведена на открито, също бяха без маски и стояха спокойно близо един до друг.

Съперникът на Тръмп -  Джо Байдън, продължава да води с преднина от 10 пункта преди изборите на 3 ноември.

Президентът на САЩ даде два отрицателни теста за коронавирус

Още по темата