facebook
twitter

Чужбина

Тръмп предложил стена в Сахара срещу бежанците

578
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп препоръча изграждането на стена в Сахара за спиране на мигрантския поток към Европа, разкрил испанският външен министър Жозеп Борел по време на работен обяд в Мадрид тази седмица. Той бе на посещение в САЩ в края на юни и тогава Тръмп лансирал идеята си, писа "Ел Паис", цитиран от множество европейски и американски медии. Испанските дипломати отвърнали, че не е възможно, защото Сахара е много голяма. „Границата със Сахара не може да е по-дълга от нашата с Мексико“, отвърнал Тръмп. Границата между САЩ и Мексико е дълга 3145 км. Пустинята Сахара се простира на дължина около 6670 км.  Испания държи само два малки анклава в Северна Африка - Сеута и Мелиля, и подобна стена ще трябва да бъде вдигната на чужда територия.

Междувременно Доналд Тръмп предприе една от най-яростните си атаки срещу назначения от самия него министър на правосъдието Джеф Сешънс. В интервю по телевизия "Хил.ТВ" вчера той се оплака, че "нямам министър на правосъдието". Тръмп е в конфликт със Сешънс от март 2017 г., след като министърът отказа да контролира т.нар. руско разследване на специалния прокурор Робърт Мълър и да предаде тази функция на своя заместник Род Розенстийн. В интервюто Тръмп атакува и президента Джордж У. Буш за войните в Близкия изток, които според него са огромна историческа грешка.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Румънски съдии разследват еврокомисари, а ЕК го научи от медиите

21.02.2019

1389 5
Пътнически самолет надмина скоростта на звука

21.02.2019

3107 52
Недоволство в БСП заради бойкота на парламента

21.02.2019

4081 47

Коментари

pbdan

След като богата Америка искаше Мексико да построи стената, сега кой ще я строи тая през Сахара и то 2 пъти по-дълга. Сахара си е сама стена. По-добре 6-ти американски флот да спира корабчетата от северна Африка към Европа.

galfonizator

„Грнциаата със Схаара не мжое да е по-длъга от нштааа с Мкиеско“, https://www.segabg.com/category-foreign-country/tr... © Segabg.com 2018

Това момче да не е от шопско? От Искаро по-глибоко...

Много ме кефи като постна някой цитат и да се обърне на анаграми. Забавно е! Еваларката за новия пардон, иновативния сайт. Голям таш тестис!?????

Влез или се регистрирай за да коментираш

×