facebook
twitter

Чужбина

Тръмп предложил стена в Сахара срещу бежанците

574
Доналд Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп препоръча изграждането на стена в Сахара за спиране на мигрантския поток към Европа, разкрил испанският външен министър Жозеп Борел по време на работен обяд в Мадрид тази седмица. Той бе на посещение в САЩ в края на юни и тогава Тръмп лансирал идеята си, писа "Ел Паис", цитиран от множество европейски и американски медии. Испанските дипломати отвърнали, че не е възможно, защото Сахара е много голяма. „Границата със Сахара не може да е по-дълга от нашата с Мексико“, отвърнал Тръмп. Границата между САЩ и Мексико е дълга 3145 км. Пустинята Сахара се простира на дължина около 6670 км.  Испания държи само два малки анклава в Северна Африка - Сеута и Мелиля, и подобна стена ще трябва да бъде вдигната на чужда територия.

Междувременно Доналд Тръмп предприе една от най-яростните си атаки срещу назначения от самия него министър на правосъдието Джеф Сешънс. В интервю по телевизия "Хил.ТВ" вчера той се оплака, че "нямам министър на правосъдието". Тръмп е в конфликт със Сешънс от март 2017 г., след като министърът отказа да контролира т.нар. руско разследване на специалния прокурор Робърт Мълър и да предаде тази функция на своя заместник Род Розенстийн. В интервюто Тръмп атакува и президента Джордж У. Буш за войните в Близкия изток, които според него са огромна историческа грешка.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп уверил Ердоган, че работи за екстрадирането на Гюлен

16.12.2018

925 24
Шефът на кабинета на Белия дом нарекъл Тръмп "ужасно човешко същество"

16.12.2018

1762 10
7 души са ранени при паника в мол в Германия

16.12.2018

903 5

Коментари

pbdan

След като богата Америка искаше Мексико да построи стената, сега кой ще я строи тая през Сахара и то 2 пъти по-дълга. Сахара си е сама стена. По-добре 6-ти американски флот да спира корабчетата от северна Африка към Европа.

galfonizator

„Грнциаата със Схаара не мжое да е по-длъга от нштааа с Мкиеско“, https://www.segabg.com/category-foreign-country/tr... © Segabg.com 2018

Това момче да не е от шопско? От Искаро по-глибоко...

Много ме кефи като постна някой цитат и да се обърне на анаграми. Забавно е! Еваларката за новия пардон, иновативния сайт. Голям таш тестис!?????

Влез или се регистрирай за да коментираш