facebook
twitter

Чужбина

Скопие обискира фирмите на най-богатия македонец

София искаше Орце Камчев за почетен консул на България
725
БГНЕС
Орце Камчев

Служители на Специалната прокуратура на Република Македония влязоха в петък сутринта в централата на „Орка холдинг”, която е собственост на най-богатия македонски гражданин Йордан (Орце) Камчев, съобщи БГНЕС.

На 13 април тази година от македонското външно министерство съобщиха, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул на България, но до този момент няма одобрение от страна на правителството в Скопие.

Сегашната проверка е по заповед на съда. В спецакцията участват и представители на Дирекцията за борба с организираната престъпност и корупцията към МВР. До този момент не е ясно дали има задържани.

На 29 август Камчев беше разпитван от Специалната прокуратура. Той е собственик и акционер в множество компании. До февруари 2017 година той един от собствениците на „МПМ” – фалиралата медийна компания, която се разследва от Специалната прокуратура. Тя бе най-големият дарител на предизборната кампания на ВМРО-ДПМНЕ за местните избори през 2013 г. с над 250 хил. евро. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕС даде отсрочка на Великобритания за Брекзит

22.03.2019

367 1
Поне 93 души са загинали при инцидента в река Тибър

22.03.2019

1072 9
Хиляди почетоха паметта на убитите в Крайстчърч

22.03.2019

35

Коментари

sega_censored

И тоя млад момък яко е спестявал от закуски.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×