facebook
twitter

Чужбина

Порои предизвикаха бедствено положение в Турция

126
в. Хюриет
Стотици къщи са под вода в южната част на Турция заради изсипалите се там поройни дъждове.

Поройни дъждове удавиха районите край турското Източно Черноморие, съобщи електронното издание на в. "Хюриет". Над 165 души са пострадали, нанесени са сериозни материални щети - осем моста рухнаха в засегнатия район, наводнени са много жилищни сгради и са затворени пътища. Придошли реки са залели магистралата между Орду и Самсун, която е единствената в района. До град Орду може да се стигне само по въздуха. Десетки хора са напълно изолирани.

В Скандинавието продължават необичайните жеги - в норвежката област Бускеруп, на запад от Осло, беше счупен 71-годишен рекорд от последователни дни с температури над 25 градуса по Целзий. В продължение на 65 дни живакът не е падал под този показател. Нетипично горещото време разпали десетки горски пожари в цяла Швеция, но те вече са напълно овладени. 

В южния португалски район Алгарве продължава борбата с горските пожари повече от седмица. Премиерът на страната  Антониу Коща предупреди, че може да е необходимо още доста време, за да се потуши огънят в популярния туристически район. Общо 1450 пожарникари участват в гасенето на пожарите, изпратени са 450 коли, както и десет хеликоптери и самолети. Температурите в Португалия стигнаха 46 градуса по Целзий.

Все още няма коментари

Още

Сърбия може да се свърже с "Турски поток"

22.10.2018

909 9
Тръмп може да признае, че освен мъже и жени няма други полове

22.10.2018

1450 28
С-400 се превърна в дипломатическо оръжие на Владимир Путин

22.10.2018

3657 49

Влез или се регистрирай за да коментираш