facebook
twitter

Чужбина

НАКРАТКО

98
Снимка: Архив
Антонио Таяни

Шефът на ЕП Антонио Таяни ядоса

Хърватия и Словения със свое изказване, което засяга техни територии, писа "Политико". "Да живее Триест, да живее италианска Истрия, да живее италианска Далмация", заяви той преди дни в реч в италианския град Триест, посветена на края на Втората световна война. Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович обвини Таяни в неевропейско поведение. Тя беше подкрепена от властите в Словения. Шефът на ЕП заяви, че съжалява за думите си. "Не исках да обидя никого и поднасям своите извинения за думите, които бяха извадени от контекста", каза той.

 

Норвегия обяви за персона нон грата

полския консул Славомир Ковалски, който се занимавал със случаи на деца, отнети от семействата им заради малтретиране, предадоха агенциите. Той си позволявал грубо отношение към норвежки чиновници, пречил да си вършат работата и игнорирал предупрежденията на полицията. Полското МВнР обяви, че ще предприеме незабавно реципрочна мярка и даде срок от 8 дни на норвежкия консул в Полша да напусне страната.

 

Украйна реагира остро на решението на  

самообявилата се Донецка народна република да отвори свое представителство в италианския град Верона, съобщи електронното издание "ИЮ Обзървър". Това стана на 9 февруари. "Посолството на Украйна категорично осъжда всички опити за насърчаване и подкрепа в Италия на... фалшиви републики", се казва в разпространено вчера съобщение. В него се настоява властта във Верона да изясни правния статут на представителството.

 

Все още няма коментари

Още

Кралица Елизабет Втора празнува 93-и рожден ден

21.04.2019

82
Лидерът на опозицията в Турция е бил нападнат

21.04.2019

256 1
Полицията в Скопие е арестувала избирател, снимал бюлетината си

21.04.2019

128 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×