facebook
twitter

Чужбина

НАКРАТКО

64
EПА/БГНЕС

Трима души пострадаха 

 

в мощна експлозия в библиотеката на университета в Лион. В зданието избухна пожар и последва експлозия. Предполага се, че са се взривили газови бутилки. Огнеборци са пристигнали веднага и са се заели с пожара, всички в сградата били евакуирани. Над университета надвисна облак черен дим.

 

САЩ добиват рекордни количества петрол,

 

съобщава Евронюз. Очаква се скоро да бъдат достигнати безпрецедентните 12 милиона барела на ден. След обявяването на прогнозите цената на лекия тексаски суров петрол се понижи с 31 цента за барел до 52 долара. Петролът сорт "Брент" също спадна с 34 цента до 60.98 долара за барел. Експерти напомнят, че от януари 2018 г. САЩ са увеличили добива с цели 2.4 милиона барела на ден. Това засилва страховете от пренасищане на пазара въпреки обявените от ОПЕК съкращения на добивите. "Съвсем скоро САЩ ще се превърнат в енергийно независима държава", казва Норберт Ройкер от швейцарската банка "Юлиус Бер". "Поради все по-големите количества петрол, добивани от шисти, през следващата година САЩ ще е нетен износител на суровината", допълва експертът.

 

Фейсбук премахна 500 страници и акаунти,

 

които са обвинени, че разпространяват фалшиви новини в Централна Европа, Украйна и други източноевропейски държави. Това прекрати усилията на две отделни групи „да манипулират хората”, пише в блога на Фейсбук. Акаунтите са имали повече от 900 000 последователи и общо са изхарчили повече от 160 000 долара за реклама, съобщава Би Би Си. Фейсбук твърди, че акаунтите са свързани с руска държавна организация, която разпространява фалшиви новини. Това удари две отделни кампании, които „координирано разпространяваха неистинско съдържание”. Основната група от страници и акаунти е била разположена в Русия, но е таргетирала съдържание за почти всички региони и държави в Източна Европа.

Все още няма коментари

Още

ЕС няма да гони посланиците на Венецуела

18.02.2019

889 19
Ватиканът подготвя конференция за борба с педофилията в църквата

18.02.2019

302 12
Прогноза: 5 български партии и коалиции влизат в бъдещия ЕП

18.02.2019

2690 17

Влез или се регистрирай за да коментираш