facebook
twitter

Чужбина

НАКРАТКО

67
ЕПА/БГНЕС
Служителите по сигурността на летищата в германските градове Дюселдорф, Кьолн и Щутгарт протестираха вчера с искания за по-високи заплати. Това доведе до пореден ден на хаос в авиотранспорта, над 600 полета от засегнатите от стачката летища бяха отменени.

Руски наемни бойци са забелязани 

в суданската столица Хартум, което създава опасения, че Москва подкрепя автократичния режим на президента Омар ал Башир, писа британският в. "Таймс", като цитира източници от суданската опозиция. Смята се, че наемниците са от частната военна компания "Вагнер", чиято задача е да проведат стратегическо и практическо военно обучение на разузнаването и спецчастите на държавния глава. Присъствието на руските бойци става на фона на засилването на антиправителствените протести - най-сериозната заплаха за Омар ал Башир, завзел властта преди 30 години.

 

"Жълтите жилетки" се активизират

 

и във Великобритания, съобщиха информационните агенции. Британско движение "Национално събрание", което се противопоставя на бюджетните икономии, призова за национална демонстрация в Лондон в събота. Организацията настоява са предсрочни избори, на които Консервативната партия да бъде свалена от власт. "Не забравяйте жълтата си жилетка", гласи призивът на движението във Фейсбук. Други организации като "Да се противопоставим на расизма", които критикуват бежанската политика на правителството, се присъединиха към призива на "Национално събрание" за организиране на демонстрация. Поддръжници на Брекзит също призоваха за демонстрации в социалните мрежи, като използваха #YellowVestUK ("Жълта Жилетка Обединено кралство").

Все още няма коментари

Още

Чехия смята Турция за фактически съюзник на „Ислямска държава“

20.03.2019

30
Франция и Италия ще кажат на Великобритания да си върви още другата седмица

20.03.2019

1510 8
Европейският съд: Германия може да връща мигранти в бедните страни от ЕС

20.03.2019

1848 22

Влез или се регистрирай за да коментираш

×