facebook
twitter

Чужбина

Ливиу Драгня се гласи за президент

106
ЕПА/БГНЕС
Лидерът на румънската Социалдемократическа партия Ливиу Драгня (вдясно) и премиерът Виорика Дънчила вече обсъждат стратегията си за президентските избори, които трябва да се състоят в края на годината.

Лидерът на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия Ливиу Драгня намекна, че може да се кандидатира за президент в края на годината, съобщи електронното издание „Романия джърнъл”. Въпреки че партията му е начело на Румъния, Драгня не е министър-председател, тъй като е осъден на първа инстанция на 3 г. и половина лишаване от свобода за злоупотреба с власт. Той обжалва, а правителството се опитва да прокара закони, чрез които наказанието на Драгня да бъде отменено. 

На предизборен митинг за евровота в северния град Сучава Драгня заяви, че ще обяви решението си в „правилния момент”. Няколко местни структури на СДП вече са поискали от него да издигне кандидатурата си за президент. Премиерката Виорика Дънчила на митинг в Ботошани каза, че иска следващият държавен глава да е от СДП, но не спомена име.

Все още няма коментари

Още

4-ма са обвинени за убийството на словашкия разследващ журналист

21.10.2019

37
Гневни кюрди обиждат изтеглящите се US сили от Сирия (видео)

21.10.2019

357 2
Съд отказа на Асандж отлагане на делото му за екстрадиране в САЩ

21.10.2019

61

Влез или се регистрирай за да коментираш

×