facebook
twitter

Чужбина

Италия разследва "Раянеър" за нова такса

Нискотарифната авиокомпания прави нелоялна конкуренция със заблуждаващи цени за багажа
485
lovinmalta.com
Всяка втора чанта в салона за пътници ще се таксува допълнително независимо от размера.

Нискотарифната авиокомпания „Раянеър“ е разследвана от италианска агенция за защита на конкуренцията заради решението й да въведе допълнителна такса за ръчния багаж на пътниците си, съобщи Би Би Си. Според новите правила на превозвача от ноември пасажерите, които се качват на борда с две чанти, ще трябва да доплащат между 6 и 10 евро. Безплатна ще бъде само една малка чанта, която може да се събере под седалката. Сега не се заплаща багаж до 10 килограма в малък куфар, който не е задължително да се събира под седалката. Италиански потребителски организации внесоха оплакване за новата такса за багажа на ирландската авиокомпания.

Антимонополната агенция в Рим смята, че ръчният багаж на пътниците в самолетите е „основен елемент на транспорта“ и трябва да бъде включен в цената на билета. Ведомството е на мнение, че новата такса на "Раянеър" може да се смята за нелоялна конкуренция, тъй като крайната цена на билетите на фирмата остава много ниска и потребителите не могат да направят реално сравнение със стойността на превоза, предлаган от останалите авиокомпании. Ако подозренията се окажат основателни, ирландският превозвач ще трябва да върне на пътниците си парите, които допълнително са платили за багажа си.

„Ще сътрудничим на италианското разследване. Пътниците на „Раянеър“ могат да внесат на борда на самолета една чанта. Нито един пасажер на която и да е авиокомпания няма право на неограничен ръчен багаж“, заяви пред Би Би Си говорителят на „Раянеър“ Кени Джейкъбс.

 

------------------

СЪД

Бизнес дама от Бохум съди ФРГ за изпуснат полет заради бавната проверка по сигурността на летището в Бон. Тя изпуснала полета си за Майорка на 19 май миналата година, въпреки че била на летището 2 часа предварително, съобщи в. "Генерал анцайгер". 32-годишната жена иска 730 евро обезщетение с аргумента, че полицията не е изпълнила задълженията си, защото не всички контролни пунктове работели, докато тя чакала на опашката.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Австрия е на прага на предсрочни избори заради "Аферата Ибиса"

20.05.2019

3
Мащабна спасителна акция за българин, пострадал на Олимп

20.05.2019

198
Планът „Юнкер“ носи почти 400 млрд. евро инвестиции

20.05.2019

369 3

Коментари

Perseus

Прави са италианците. Всяка друга авиокомпания го позволява. Райън по лош път са тръгнали.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×