facebook
twitter

Чужбина

Демократите обвиниха Тръмп, че е превърнал американците в заложници

392
ЕПА/БГНЕС
Американци от Флорида гледат телевизионното обръщение на президента Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп държи американците за заложници с частичния блокаж на работата на федералното правителство, заяви председателят на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ демократът Нанси Пелоси, цитирана от информационните агенции. Според нея държавният глава е изфабрикувал криза по границата с Мексико и единствената му цел е да получи исканите 5.7 млрд. долара за изграждането на оградата по границата с Мексико. "Президентът Тръмп трябва да прекрати задържането на американците за заложници, трябва да спре да създава миграционна и хуманитарна криза на границата и трябва да възстанови работата на правителството", каза Пелоси след първото тв обръщение към нацията, което Тръмп направи от Белия дом. 

В 8-минутното слово президентът обясни, че ситуацията с нелегалната имиграция по границата с Мексико е "разрастваща се хуманитарна криза". Той подчерта, че неконтролираната нелегална миграция е проблем за всички американци. Според Тръмп през границата с Мексико преминава 90% от продавания в САЩ хероин. Той обаче не обяви извънредно положение, което би му дало възможност да заобиколи Конгреса и да нареди изграждането на стена по границата с Мексико, както бе заплашил. Но повтори, че е необходимо конгресмените да одобрят парите за стената. 

Според Нанси Пелоси президентът е обсебен от желанието да принуди американците да платят за "скъпоструваща и неефективна" гранична стена. Лидерът на демократите в Сената Чък Шумър пък прикани президента да подпише законите за финансиране на правителството, за да заработи то отново, а преговорите между републиканците и демократите за граничната сигурност да продължат.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Въпреки "голямата българска победа" пакетът "Макрон" ще бъде гласуван

25.03.2019

3545 74
Израелската армия унищожи офиса на лидера на „Хамас“

25.03.2019

596
Тереза Мей призна, че няма достатъчно подкрепа за споразумението за Брекзит

25.03.2019

581 3

Коментари

kempes

Но територията на Република Бългтария по строниците на български вестник се пише на кирилица и на български език. Ако на компютъра ви няма инсталирана кирилица, което ще е изненада, тъй като сте българин, то ползвайте начин да пишете разбираемо с български букви.

ablepsia

Kolkoto pove4e narod ima tolkova po bedna e edna dargava.

 

Глупостите, дори транскрибирани, си остават глупости.

Mickele

Анонимният е прав. Предполагам, че е в САЩ. Има доста неща, които не стигат до нас. По-долу линк към интересен материал. Извинявам се, че го пускам за втори път, но е доста сериозен.

http://www.biacg.com/index.php/2017-05-23-12-22-51...ще-играе-ли-тръмп-ва-ванк

Влез или се регистрирай за да коментираш

×