facebook
twitter

Чужбина

Австрия разследва „Амазон” за нелоялни търговски практики

80
Pixabay
Австрийски онлайн търговци на дребно смятат, че сайтът "Амазон" ги подлагат на дискриминация и умишлено пречи на работата им.

Австрия разследва американската компания за онлайн търговия „Амазон” за злоупотреба с доминиращото си положение на пазара, съобщиха местните медии. Антимонополният орган на страната проверява оплаквания, че „Амазон” приоритетно продава продукти със собствената си марка и умишлено пречи на работата на търговци на дребно.

Според властите във Виена сайтът „дискриминира другите търговци и се опитва да подкрепя собствените си стоки, които продава”. „Амазон” закрива неочаквано сметките на продавачи и без да има причина. В оплакванията до австрийската Служба за защита на конкуренцията е посочено също, че "Амазон" принуждава търговците на дребно да съобщават предварително цените си, както и че добавя неверни подробности за доставката към профилите им. Търговците на дребно обвиняват „Амазон”, че умишлено ги изтрива от онлайн класацията, която се прави на продуктите, и въвежда клаузи, затрудняващи предприемането на правни действия срещу гиганта в онлайн търговията. 
"В дигиталния свят няма правен вакуум. Фирмите, които работят в световен мащаб, трябва да се придържат към приложимите австрийски закони и разпоредби", заяви ръководителят на австрийската Служба за защита на конкуренцията Теодор Танер. Ведомството е започнало проверката след консултации с ЕК и германските колеги, които през ноември м.г. стартираха подобно разследване срещу „Амазон”.

Все още няма коментари

Още

Латино банда убивала "със средновековна жестокост" в Лос Анджелис

17.07.2019

280 1
Министърът на отбраната на САЩ: Американската армия остава в Сирия

17.07.2019

278 5
Меркел поздрави Урсула фон дер Лайен за новия пост

17.07.2019

208 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×