Медия без
политическа реклама

Нов шеф на ОББ от началото на май

Петър Андронов поема висок пост в KBC Group

16 Март 2021
Петър Андронов

Главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов напуска поста, като ще бъде заменен от Питър Рьобен, който в момента е шеф на KBC Bank Ireland.

Промяната ще стане факт, след като акционерите на KBC Group одобрят годишното общо събрание на 6 май размествания в изпълнителния комитет на белгийската финансова група.

След като напусне ОББ Адронов ще стане част от Изпълнителния комитет на групата и ще поеме поста на главен изпълнителен директор в подразделението "Международни пазари". Той ще застане начело и на KBC Asset Management.

Предстои новият шеф на ОББ Петер Рьобен да получи одобрение и от Българската народна банка.

Петър Андронов е главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на ОББ от 2017 г., когато KBC Group придоби "Обединена българска банка" и създаде обща финансова група заедно със СИБАНК. Дотогава белгийската финансова група беше собственик на СИБАНК. Кариерата му в KBC Груп започва през юли 2007 г., когато беше назначен за изпълнителен директор на СИБАНК. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.

Петър Андронов е и настоящият председател на Асоциацията на банките в България. 

Новината за промяната в ръководството на ОББ идва няколко месеца, след като Виолина Маринова напусна поста главен изпълнителен директор на Банка ДСК и остана в надзорния й съвет, припомня investor.bg. През ноември миналата година тя предаде поста на унгарския си колега Тамаш Хак-Ковач.

Ключови думи:

ОББ, Петър Андронов

Още по темата