Quantcast
Търсят Ким Кардашиян заради крадена римска статуя | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Търсят Ким Кардашиян заради крадена римска статуя

444
 EPA/BGNES
Ким Кардашиян на наградите People's Choice през 2019 г.

Федералните прокурори в Лос Анджелис търсят Ким Кардашиян във връзка с нелегално изнесена от Италия древна римска скулптура, която изглежда е била предназначена за нея, пише ArtNews. Според съдебни документи, получени в сряда от сайта, риалити звездата била купила статуята, известна като „фрагмент от Мироновата Атина от Самос“, от белгийски търговец на антики.  

Скулптурата от мрамор изобразява женско тяло от кръста надолу, облечено в драпиран плат. Тя представлява част от римско копие от 1 век на по-ранна древногръцка скулптура. Статуята е пристигнала с корабен контейнер в Лос Анжелис през юни 2016 г., но американските митнически и гранични служби не са допуснали да бъде внесена в страната и са я задържали. Тогава компания, свързана с Кардашиян, се е опитала да я получи, използвайки неподходяща документация.

Италиански археолог, разгледал скулптурата през 2018 г., стигнал до заключението, че тя е „изкопана незаконно в Италия и внесена контрабандно“ в САЩ. Междувременно италианските власти са поискали връщането ѝ, се казва в документ, подаден в петък във федералния съд в Лос Анджелис.

Петтонната творба, оценена на близо 750 000 долара, е адресирана до "Trust Kim Kardashian dba Noel Roberts Trust" в Удланд Хилс, се посочва още в писмото. В съдебната документация не се твърди, че лично Кардашиян е извършила неправомерни действия. Неин представител коментира пред NBC News, че "досега тя не е чувала за съществуването на мраморната скулптура".

"Предполагаме, че фрагментът е закупен от нейно име, но без знанието ѝ, тъй като той никога не е бил получен от нея, нито пък тя е знаела за сделката. Желаем успех на разследването и се надяваме, че статуята ще бъде върната на законните собственици", каза представителят на риалите звездата.

Понастоящем Кардашиян е в развод със съпруга си - рап звездата Кание Уест. Двамата имат да делят три деца и огромно богатство.

Още

Ким и Кание: риалити разводът започва

20.02.2021

394
Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

3574
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1663