Медия без
политическа реклама

Световната поп оперна сензация Il Divo идва за два концерта в България

Изявите на интернационалния квартет са наесен в Пловдив и Варна

10 Юли 2024
Il Divo ще пеят в Пловдив на 4 октомври и във Варна на 6 октомври.
Il Divo ще пеят в Пловдив на 4 октомври и във Варна на 6 октомври.

Точно 20 години след дебюта си прочутият квартет Il Divo идва в България, за да очарова компетентната публика с два магически спектакъла – на 4 октомври в Пловдив (зала С.И.Л.А.) и на 6 октомври във Варна (Двореца на културата и спорта).

Il Divo (или „Звездата“ на италиански) е суперуспешна вокална група, създадена преди две десетилетия във Великобритания с личния принос на продуцента легенда Саймън Кауел (Britain Got Talent), който е бил вдъхновен от звученето и емоцията на митичните трима тенори – Лучано Павароти, Хосе Карерас и Пласидо Доминго.

Квартетът избухва с триумфален успех по световните сцени и става пионер в новия жанр, наричан “класически кросовър“ или „попера“. Формулата им фино и артистично смесва прочути оперни арии, поп песни и евъргрийни в кадифено меко и стилно звучене.

„Ил Диво“ понастоящем са швейцарският тенор Урс Бюхлер, американският тенор Дейвид Милър, френският тенор Себастиен Изамбар и американският баритон Стивън Лабри.

Нерядко в медиите се срещат паралели между Il Divo („Звездата“) и италианското трио Il Volo („Полетът“), но колкото и стилови прилики да има между двете формации, различията също са отчетливи. Il Volo са трима млади италиански артисти – двама тенори и баритон, стартирали през 2009 г. в италиански тв конкурс, а Il Divo са интернационален квартет и вече са по-зрели мъже над 40. Това, което е безспорно общото между концепциите им, е жанрът, както и феноменалният световен успех, затвърден с препълнени зали по всички континенти.

Il Divo имат повече от 10 студийни албума с платинен статус и продажби от над 30 милиона в световен мащаб. Имат 160 хита в класации на 35 държави и концертите им само с първите четири албума разпродават 2 милиона билета. Първото им световно турне минава през 60 града в 18 страни.

Тази изумителна статистика беше увенчана през февруари тази година с техния специален XX: 20th Anniversary Album – повод за поредното им грандиозно световно турне, част от което е и България.

Билетите за двата концерта са в продажба в мрежите на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „На тъмно“) и Тикетпортал, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ и https://www.ticketportal.bg/ на цени от 90 до 180 лв. Деца до 10 години влизат без билет, но с придружител.

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?