facebook
twitter

Култура

Нови разочарования и надежди за феновете на „Игра на тронове”

3048
 HBO
Премиерата на „Домът на Дракона”, новия сериал от света „Игра на тронове” за предисторията на рода Таргариен, се очаква през 2022 г.

Джордж Р. Р. Мартин, авторът на книгите, по които бе заснет (донякъде)  „Игра на тронове”, успя отново да разсърди феновете си, още преди да са му простили неотдавнашния претупан и спорен финал на телевизионния сериал. Макар че отговорността за целия финален сезон да носеха Даниъл Уайз и Дейвид Бениоф, все пак те са действали с неговото одобрение.

Поводът за новото разочарование е гаф в Туитър. Любимият автор на милиони остави впечатление, че ще направи вълнуващото разкритие, започващо с „Щастлив съм да ви съобщя, че през май излиза…” и феновете направо полудяха. И щом разбраха какво излиза през май, засипаха писателя с обвинения и обидени коментари.

Да припомним, че Мартин издаде първите пет книги от поредицата „Песен за огън и лед” между 1996-а и 2011 г. И оттогава насам - за все по-нарастващо недоволство на читателите си, вече 9 години непрекъснато си намира поводи и оправдания да отлага публикуването на шестата книга - “Ветровете на зимата”. 

Сега, вместо „Ветровете на зимата”, авторът обяви с радост, че през май ще публикува „Огън и кръв” с меки корици и с пет нови илюстрации!” „Огън и кръв” излезе през 2018 г. и разказва предисторията на рода Таргариен, която е в основата на вече поръчаният сериал „Домът на Дракона”. Той ще има десет епизода и се очаква да бъде излъчен през 2022 г.

А дългоочакваната шеста книга от сагата за Вестерос все още няма официална дата на излизане, но един коментар на Мартин от миналата  година, все още дава надежди, че “Ветровете на зимата" може да задухат това лято:  

„Ето какво ви казвам - ако не съм готов с “Ветровете на зимата”, когато пристигна в Нова Зеландия за „УърлдКон”, имате официалното ми писмено разрешение да бъда заключен в колиба на остров Уайт, с изглед към онова езера със сярна киселина, докато свърша. Стига изпаренията да не прецакат стария ми компютър, ще се оправя".  (Уайт е пуст остров с постоянно действащ вулкан край бреговете на Нова Зеландия).  

“УърлдКон 2020” ще се проведе в Нова Зеландия от 29 юли до 2 август. Ако този път Джордж Мартин изненада всички и наистина завърши “Ветровете на зимата”, това все още няма да е краят на сагата „Песен за огън и лед”. За да стигне до финала, той ще трябва да напише и още един том, но поне вече е готов със заглавието - „Мечти за пролет”. Можем да помечтаем, че ще успее, преди старият му компютър му да се е развалил. 

Все още няма коментари

Още

Джордж Р. Р. Мартин разказа, че "Игра на тронове" е трябвало да е още пет сезона

04.10.2019

2796 2
Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

1824 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1066 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×