Quantcast
Мечо Пух се сдоби с предистория по действителни събития | СЕГА
facebook
twitter

Култура

Мечо Пух се сдоби с предистория по действителни събития

295
 Илюстрация на Марк Бърджис
Пух в „Хародс“.

Колекция с нови истории за Мечо Пух ще пусне тази есен британското детско издателство Farshore, съобщава Guardian. Те ще разказват предисторията към оригиналната книга за любимата мечка на английския писател Алън Милн.

Новата колекция от разкази се казва „Пух: Имало едно време една мечка“. Тя е написана от детската писателка Джейн Риордан и илюстрирана от художника Марк Бърджис. Първата партида книги ще се появи в британските книжарниците на 30 септември, на 95-годишнината от издаването на първата книга за Мечо Пух, публикувана през октомври 1926 година.

Новата колекция ще включва 10 истории, написани от Риордан в авторския стил на Алън Милн, а илюстрациите в книгата ще бъдат подобни на оригиналните рисунки, създадени от английския художник Ърнест Шепард.

Писателката Джейн Риордан вече е написала две книги за Мечо Пух, запазвайки стила на Алън Милн. Тя разкри, че предисторията се основава на реални събития от живота на Кристофър Робин, така че в новата книга ще се появят историите за магазина Харолд и зоопарка, местата, откъдето идват някои от жителите на 100-акровата гора.

Първата история в новата книга разказва как Мечо Пух заживява  с Кристофър Робин, след като Алън Милн купува от „Хародс“ плюшено мече за рождения ден на сина си през 1921 година. Книгата съдържа и история за това как Мечо Пух посещава Природонаучния музей и лондонския зоопарк, където се запознава с мечката Пух, живяла в зоопарка през 1915-1934 г.

Това също е истинска история, защото Алън Милн и синът му често ходели в зоопарка.  Кристофър Робин бил толкова влюбен в Пух, че кръстил мечето си на нея.

Риордан и Бърджис вече са създали заедно две книги — „Мечо Пух среща кралицата“ (2016) и „Мечо Пух и отива в Лондон“ (2018), и двете под предишното име на издателство Farshore, Egmont.

Още

HBO ни въвежда в „Домът на дракона“ - предистория на GoT

08.05.2021

518
Предисторията няма да прилича на „Игра на тронове“

12.03.2021

417
ФБР търси Мечо Пух

20.01.2020

464