Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мария Бакалова приключи снимки в български късометражен филм

„Един специален проект, в който изляхме сърцата си“, пише холивудската звезда за родната продукция

10 Апр. 2023
Мария Бакалова в сцена от филма.

Българската звезда в Холивуд Мария Бакалова приключи снимките в българския късометражен филм „Това, което остава", чийто създател е младият режисьор Димитрис Георгиев („Заедно без теб“, „Краят на кръга“). Освен номинираната за престижната награда "Оскар" актриса, пред камерата в краткия филм редом с нея застават Захари Бахаров, Елена Телбис и Маргита Гошева. Главната роля изпълнява Ян Лозов. Мария Бакалова определя в своя профил във Фейсбук филма като „един специален проект, в който изляхме сърцата си“.

„Това, което остава" (What Stays After) проследява екстремното съзряване на момче по време на трагични събития, разтърсващи семейството му. Историята, която се разплита, е същинско житейско изпитание за всички въвлечени персонажи. Всички те застават пред болката от загубата на близък човек, откриват истини, за които не са готови, правят избори, които променят напълно живота им, изпитват вина, която ги разяжда. Те търсят изход, но остават в капана на събитията.

Филмът е продуциран от NO BLINK Pictures, New European Wave Entertainment, както и от продуцентската компания на самата Мария Бакалова Five Oceans, която тя основава в партньорство с колегата си актьор и кинематографист, базиран в САЩ – Юлиан Костов.  

Проектът е финансиран от Националния филмов център с подкрепата на Община Бургас, Столична община и Община Стара Загора. 

На 5 май пък е световната премиера на продукцията на Marvel „Пазители на галактиката“, в която Мария Бакалова участва с гласа си. Актрисата озвучава съветското куче Космо, което, според комиксите, е използвано като тестов обект по време на космическата програма на СССР през 60-те години на ХХ век. В един момент Космо се губи в Космоса и се сдобива с телепатични умения, като се озовава в международната космическа станция Knowhere, където става началник на отбраната.

Още по темата