Медия без
политическа реклама

Мария Бакалова играе шпионка на Путин в екшън с Жан Рено

В предстоящия проект ще участва и Кони Нилсен

11 Май 2023
Мария Бакалова на премиерата на "Пазители на галактиката 3" в Лос Анджелис преди дни.
ЕПА/БГНЕС
Мария Бакалова на премиерата на "Пазители на галактиката 3" в Лос Анджелис преди дни.

Мария Бакалова ще изиграе шпионка на Путин в нов звезден проект, съобщава Deadline. Актрисата, спечелила номинация "Оскар" за "Борат 2", ще си партнира с френския актьор Жан Рено ("Леон"), Кони Нилсен ("Гладиатор") и Тай Симпкинс, познат от "Джурасик свят".

Шпионският екшън ще се нарича "Птичи поглед", а сюжетът му е вдъхновен от книгата "Sexpionage: The Exploitation of Sex by Soviet Intelligence" ("Сексшпионаж: Употреба на секса от съветските тайни служби"). Той разказва историята на бедна млада рускиня, въвлечена в кръстоносния поход на Владимир Путин за подновяване на Студената война. Героинята Нина е шпионин от високо ниво, инфилтриран във Вашингтон. Любовта от юношеските й години - междувременно превърнал се в безмилостен убиец, да бъде изпратен от Русия, за да я убие. 

"Винаги са ме привличали персонажи от региона, в който съм родена", каза Мария Бакалова по повод новия филм, в който ще изпълнява главната роля. "Харесвам независими, талантливи жени, а Нина е точно такава." След редица поддържащи роли в американски продукции изглежда, че българката най-сетне ще получи главна.

Компанията Aloe Entertainment все още преговаря кой ще режисира, но филмът ще участва на пазара за международни проекти, който се провежда паралелно с фестивала в Кан.

В момента по екраните в България и по света триумфира новият филм на Marvel "Пазители на галактиката 3", в който Бакалова озвучава съветското куче Космо. Предстои й и премиерата на Unfrosted - режисьорски дебют на комика Джери Сайнфелд на Netflix, а наесен ще излезе и най-новият български филм с нейно участие - "Триумф" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата