facebook
twitter

Култура

И Пласидо Доминго се забърка в сексскандал

234
Пласидо Доминго отрича твърденията.

Десетилетия наред Пласидо Доминго - един от най-известните и влиятелни мъже в света на операта, се е опитвал да оказва сексуален натиск върху жени, примамвайки ги с предложения за работа, като понякога ги е наказвал професионално, когато са отхвърляли опитите му за сближаване, предават агенциите, позовавайки се на обвинителките. Считан за един от най-големите тенори на всички времена, 78-годишният Доминго е и виден диригент и директор на Лосанджелиската опера. Носител е на многобройни награди "Грами". Сега осем певици и една танцьорка разкриват, че са били обект на сексуален тормоз от страна на испанеца в продължение на три десетилетия от края на 80-те години на миналия век. Доминго се е опитвал да ги ангажира в сексуални отношения на различни места. Сред тях са оперни компании, в които е заемал ръководни постове.
"В един бизнес обяд няма нищо странно. Когато обаче някой се опитва да поставя ръката си върху коляното ти, това вече е странно. Той винаги гледа да ви докосне по някакъв начин и обезателно раздава целувки", казва една от певиците.Освен деветте обвинителки, половин дузина други жени са споделили, че непристойните опити за сближаване от страна на Пласидо Доминго са ги накарали да се чувстват неудобно. Две от жените са признали, че за кратко са се поддали на авансите на тенора, чувствайки, че ако откажат на най-влиятелния мъж в професията им, рискуват кариерите си. Една от тях е споделила, че е правила секс с него два пъти в хотел "Билтмор" в Лос Анджелис. Въпросната обвинителка разказва, че когато Доминго си е тръгнал за представление, е оставил 10 долара на скрина, заявявайки: "Не искам да се чувстваш като проститутка, но също така не искам да плащаш за паркиране". Седем от жените споделят, че отказът да приемат авансите на Пласидо Доминго е повлиял неблагоприятно върху кариерата им. Някои твърдят, че така и не са получили ролите, които той им е обещал. Само една от тях се представя с името си - мецосопраното Патриша Улф, която е пяла с Доминго във Вашингтонската опера. Останалите са пожелали анонимност със съображението, че все още работят в бизнеса и се страхуват от репресии.

Доминго направи изявление, в което посочи: "Твърденията на тези неназовани лица, датиращи отпреди тридесет години, са дълбоко смущаващи и така представени неточни. Вярвах, че всичките ми отношения и връзки са били приемани добре и са били по взаимно съгласие. Хората, които ме познават или които са работили с мен, знаят, че не съм човек, който умишлено би навредил, обидил или смутил някого", допълва оперната легенда.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

2497 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1255 2
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

1877 6

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

В доста свои фотографски портрети Пласидо Доминго позира с шал около врата. Слабостта към този атрибут е колкото артистична превзетост, толкова и знак, че той е обладан от неврозата сатириазъм. Навярно тази патология у Доминго е отключена от множеството сценични превъплащания, които несъмнено модулират психиката. Той винаги е бил заобиколен - и на сцената, и в леглото - от оперни певици, разглезени, надменни, пръскащи еротичен чар, засилван от школуваната преструвка за недостъпност. Това обсебва до степен на невроза сексуалния апетит на Пласидо. Пласидо на испански означава тих, но по спомени на доста примадони любовните забавления с него винаги са били твърде шумни. Ето един пример.

 

През 1981 г. Доминго пее в Травиата на сцената на Парижката опера. Отседнал е в легендарния Hôtel de Crillon. Едва дочаква финала на  представлението. Овациите на публиката го дразнят. Той желае само едно - тръпне да се усамоти със сценичната си партньорка, сопраното Рената Тебалди. Само след 30 минути, без да са изчистили дори грима си, героите от Травиата Алфред Жермон и Виолета са в разкошното легло, правено по поръчка на Лудвиг XV. Любовните им стенания и крясъци отекват в целия хотел и смущават редица други знаменитости. Maître d'hôtel - бас настоятелно ги моли да бъдат по-тихи, а накрая успява да ги убеди да продължат заниманията си в мазето до винения погреб. Той самият чрез заплаха е принуден заедно с две камериерки да се включи в играта на опрените величия, която продължава до втори гасконски петли. 

 

А от тираничното мецосопрано Патриша Улф не се е страхувал единствено тенорът Пласидо Доминго. Тя отдавна има славата на извратена откачалка. Страстна кулиинарка - con brio impetuoso. Любимото й ястие е "Агнешки бут с билкови трохи, конфи от аспержи и редукция на сос Буратино с поръска от стърготини на карелска бреза". Винаги готви съвършено гола, а всички съставки задължително пробва вагинално.

Влез или се регистрирай за да коментираш