facebook
twitter

Култура

Джордж Р. Р. Мартин разказа, че "Игра на тронове" е трябвало да е още пет сезона

2739

Сериалът "Игра на тронове" е щял да има още пет сезона, ако за това не са били попречили разногласия с продуцентите. Това заяви американският писател Джордж Р. Р. Мартин, автор на романа "Песен за огън и лед", въз основа на който е заснет сериалът. Порталът news.com.au. пише за направеното изявление от автора. "Понякога творческите възгледи може да не съвпадат, което води до много конфликти. Последната серия не беше съвсем вярна. Ако продуцентите ме бяха послушали, сериалът можеше да има още пет сезона", коментира той.
Авторът обяснява още, че е бил принуден да направи компромис и да пожертва няколко сюжетни линии на героите. "На разногласията влияят и студиата. Те преследват своите цели, които нямат нищо общо с оригиналната история", добавя писателят.
По мненията на журналистите коментарът на Мартин ще резонира с отзиви сред феновете, недоволни от финала на миналия сезон, особено когато продуцентите "убиха" любимата им героиня Денерис Таргариен. Все пак това не попречи на "Игра на тронове" да спечели няколко награди "Еми" тази година, включително наградата за най-добър драматичен сериал.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Игра на тронове" и "Чернобил" триумфираха на "Еми"

24.09.2019

143
Началото на края на „Игра на тронове“ предизвика рекорд по гледания

16.04.2019

1256 33
Дори декорите от "Игра на тронове" стават туристическа примамка

02.10.2018

329 1

Коментари

harmless
снимка на harmless

Убеден съм, че е щял да има поне още 15 сезона. Въпрос на няколко стотин милиона.

Като убеден фен на фантастиката, фентъзи и так далее, вярвам, че т'ва 'произведение' на Мартин е една голяма боза. Моите адмирации към продуцентите недопуснали прецакването на жанра заради финансовите претенции на един несъстоял се автор в жанра.

kk__
Ако г-н Мартин си беше написал продължението на книгите, вместо да се занимава с готварски рецепти от 7те кралства и други подобни глупости и залъгалки за парите на феновете, можеше и още 10 сезона да направят. То на мен ми свърши търпението да чакам останалите 3 (вече) книги, та не смея да коментирам на хората с парите за сериала какво им е било...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×