Quantcast

Медия без
политическа реклама

Актьорът Сам Нийл: Зле съм. Може би умирам

Звездата от "Джурасик парк" разкри, че е в напреднала фаза на рак

18 Март 2023
EПА/БГНЕС
Сам Нийл през 2019 г.

Актьорът Сам Нийл, станал известен с ролята на палеонтолога Алън Грант в "Джурасик парк" разкри в мемоарите си, че се лекува от рак на кръвта трети стадий. "Факт е, че съм болен. Може би умирам. Ще трябва да се аклиматизирам", пише той в първата глава на книгата си "Казвал ли съм ти някога това?", по която работи, докато се подлага на химиотерапия. Тя ще излезе от печат следващата седмица, предава БТА. 

В интервю за в. "Гардиън" актьорът уточнява, че е в ремисия, но ще трябва да продължи лечението до края на живота си.

"Не мога да се преструвам, че през последната година не е имало мрачни моменти", казва той. Ракът му - неходжкинов лимфом, е диагностициран през 2022 г. "Но тези мрачни моменти привличат внимание към светлината - добавя актьорът - просто съм щастлив, че съм жив".  

Сам Нийл е на 75 години. Дългогодишната му кариера пред камерата започва през 70-те години на миналия век. През миналата година той се завърна в ролята на д-р Алън Грант в "Джурасик свят: Господство" - шестата част на динозавърската сага.

През свободното си време Сам Нийл е винопроизводител в Нова Зеландия. Той се подготвя и за нова роля в телевизионната адаптация на книгата "Ябълките никога не падат" от писателката Лиан Мориарти.

Ключови думи:

Сам Нийл, Джурасик парк

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?