Quantcast
Кипър осигури субсидирана почивка за ваксинирани и преболедували | СЕГА
facebook
twitter

COVID-19

Кипър осигури субсидирана почивка за ваксинирани и преболедували

691

Ваксинираните срещу коронавирус в Кипър могат да отидат на почивка в хотел при частичното ѝ заплащане от държавата през следващите три месеца, съобщи БНР. Правителствената програма за субсидиран туризъм, която е и част от стимулите за имунизация, действа от 1 септември до 30 ноември.

Максималната цена е от 60 евро на вечер за двойна стая със закуска, за минимум тридневен престой /2 нощувки/, като 35% от тези разходи се поемат от Министерството на туризма. Т.е. 21 евро на ден дава държавата. 

Това е преференциалната оферта на правителството на Кипър в новия, трети етап на държавната програма за подкрепа на вътрешния туризъм.

От днес до 30 ноември за нея могат да кандидатстват само две групи постоянно живеещи на острова. Тя важи за ваксинирани поне с първата доза или преболедували коронавируса през последните 6 месеца.

Децата на възраст 12 – 16 години, които не са ваксинирани, трябва да имат отрицателен резултат от бърз Covid-тест, направен в рамките на 72 часа.

Българите, които живеят в Кипър и отговарят на двете здравни условия, също могат да се възползват от частично платената от държавата почивка. Над 220 хотели, туристически апартаменти, къщи за агротуризъм във всички райони на Кипър ще предлагат субсидираните цени в този период, обяви в сряда списъка им туристическото ведомство.

Почти 79% от възрастното население в Кипър е получило поне първата доза, а над 74% са напълно ваксинирани до 31 август, съобщи здравното министерство.

В БЪЛГАРИЯ

От вчера у нас започна единствената инициатива за насърчаване на ваксинацията. Тя е на търговската верига МЕТРО. В Магазините в София, Пловдив, Бургас, Варна и В.Търново в петък, събота и неделя до края на септември се извършва ваксинация и се дава ваучър за пазаруване за 20 лв. Но заради Закона за защита на конкуренцията условието е да се направят покупки за 50 лв. Ваучърт може да бъде дарен на фондация, която подпомага семействата и децата на загинали от КОВИД-19 лекари. 

Още

Режисьорът на "Левиатан" Звягинцев е в изкуствена кома

16.09.2021

3031
Гърция разследва съмнителни ковид сертификати от България

08.09.2021

5159
Кипър премахва безплатните тестове, за да стимулира ваксинацията

01.08.2021

769