facebook
twitter

България

Зам.-министър и кумица на Цветанов му е съседка в Сградата с буквите

Съпругът й има хубав бизнес, защо да не си купят апартамент, чуди се вторият човек в ГЕРБ
3459
ММС
Ваня Колева, зам.-министър на младежта и спорта

В списъка с ВИП персони, пазарували изгодно от "Артекс", попадна и Ваня Колева - заместник-министър на спорта и кумица на Цветан Цветанов. "Свободна Европа" разкри, че Колева е купила апартамент и гараж в същата луксозна сграда "Летера" на "Латинка" 8, където се намира новият пентхаус апартамент на самия Цветанов. 

Справка на "Сега" в имотния регистър показва, че сделката е сключена на 17 ноември 2016 г., Колева е придобила апартамент от 232 кв. м и гараж от 24.5 кв. м за общо 327 104 лв. Плащането е станало с банков заем. Странното е, че кредитът е за 665 000 лева - двойно по-голям от цената на сделката.

"Понеже ме питате за зам.-министър на спорта - мога да кажа, че доколкото знам, нейният съпруг е 8-и на световното по колоездене преди 20-30 г. Те имат един хубав, сериозен бизнес от 30 г. Защо да не може да си купи апартамент? Защо да се притеснява човек, когато е направил всичко прозрачно, легално", коментира пред  "Сега" Цветан Цветанов в парламента. Той добави, че Колева била "упоменала" още преди година всичко в публичната си декларация. "Всяка една строителна фирма, която предлага жилища на пазара, всеки един български гражданин, може съгласно българското законодателство да влезе в някакви отношения и да подпише някакъв договор", допълни Цветанов.

Ваня Колева е завършила Треньорския факултет на НСА. През последното десетилетие прави впечатляваща кариера. През 2009 г. започва работа в спортното министерство като експерт и същата година се издига до началник на кабинета на министър Свилен Нейков (ГЕРБ). От 2014 до 2017 г. е парламентарен секретар на ММС, а в сегашното правителство на Борисов стана зам.-министър. 

Съпругът ѝ Николай е бивш национален състезател по колоездене. Има две фирми - за търговия с велосипеди и резервни части. "Глобал Спорт 2017" е регистрирана през 2017 г. с капитал 2 лв. Седалището ѝ е на ул. "Тодор Стоянов" №4, ап.7, в столичния район "Изгрев". "Никол - Байк център" е учредена през есента на 2008 г.  с капитал 5000 лв. Интересно е, че само допреди две седмици тя е била регистрирана в кооперация на адрес ул. "Райко Алексиев" №3 -  буквално на 30 метра от блока "Летера". На адреса има магазин за велосипеди. На 5 март фирмата вече е с нов адрес - на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".
 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Жената до Гешев постави рекорд за евтина имотна сделка

20.11.2019

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

7225 11
Апартаментът на Горанов се оказа една от най-големите тайни на прокуратурата

06.11.2019

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

3013 4
Цяла година прокуратурата държи на трупчета проверката на Горанов

04.11.2019

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

1728 4

Коментари

Evasion

 Странното е, че кредитът е за 665 000 лева - двойно по-голям от цената на сделката.

Кредитът е въз основа на пазарната цена на жилището, а не на цена като за гербери.  Кумуването с правилните хора прави чудеса. Който не вярва - да пита Добрев. Делян Добрев.

П.С. Продажбата на  велосипеди - най-печелившият бизнес в България!

bay Dragan

700 ЕВРО КВАДРАТА на апартамента + ГАРАЖ без пари

АФЕРИМ !

toshko1

   Точно така бай Драгане - на това трябва да се акцентира - цената на имота. Иначе хората може да си имат пари. И при Цецка Цачева писах - това е цената преди багер да стъпи на терен в Надежда или Люлин, че и по-висока. 

Кире

Всъщност квадратен метър на себестойност през 2016 г. е около 300-350 евро. Точно тогава се интересувах от тия неща. Така че тая си е платила двойно, пък и не знаем кога точно се е включила в строежа, щото това също определя цената. За банковият заем - да питат банката. Може би част от парите са влезли в бизнеса, а е оформено като един заем. Тва не е драматично. 

bay Dragan

350 евро ? Глупости ! Мин. 500 в София в зависимост от терена. А луксозното изпълнение. Предварителното плащане се установява лесно.

А сега възниква и друг въпрос: Ако е 350 , а се продава за 750 е ли пратил строителя данъците върху горница от 400 евро?

sega_reader

Хубав край, хубави хора.

Не ти трябва да емигрираш, с тия доходи всички приближени до властта все едно живеят в най-хубавите курорти на света.

А народа пак духа таратора.

САТЪР
снимка на САТЪР

защо има спортно министерство? къде има спорт?

защо не е агенция като и туристическото министерство след като всичкото туризъм е частно?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×