facebook
twitter

България

Проф. Плочев: Лекарите вече са изморени, но няма да дезертират

557
 БГНЕС
Проф. Камен Плочев

Сред лекарите в България вече има натрупана умора в ситуацията на пандемията от коронавирус. Това създава риск от грешни диагнози, изрази притеснение проф. Камен Плочев – ръководител на Първа клиника по Инфекциозни болести във ВМА.

"Чувства се умората в някои от нас - това е вече 67 дни. Тази умора е не толкова заради обема на работата, колкото заради социалната изолация, на която и ние сме подложени. Нашият живот включва леглото на болния, след това събличане на костюма, хранене, сън и отново леглото на болния. От преумора човек може да сбърка. Никой обаче няма да дезертира от бойното поле - поне от колегите, с които аз работя. Имаме страшно много доброволци", коментира проф. Плочев пред БНТ. Той обаче подчерта, че са взети мерки да не се допускат неточни диагностични и терапевтични решения. Имало обаче риск от снемане на защитната бариера.

"Това е война и според мен няма фронт и тил, всички сме под опасност. Имаме 11% реални медицински загуби. При война медицинските загуби са около 4%", каза още професорът. Той коментира и ситуацията специално във ВМА: "Ситуацията по отношение на болните е под контрол и сравнително добра. Нямаме хора, изискващи включването на най-тежката артилерия в медицината. Ние ще издържим, материално сме обезпечени, имаме абсолютна подкрепа на ръководството, на всякакви нива. Не мисля, че най-сложното предстои. Вкарахме нещата в един порядък, ние свикнахме, изградихме професионални навици. Очакваме, че може да имаме втора и трета вълна, не сме неподготвени. Считам, че нещата вървят умерено към по-добра насока. Болестта Covid се превърна в болест на поведението."

Във Военно-медицинска академия вече има четирима пациенти с COVID-19, на които е приложена новата терапия за преливане на кръвна плазма (плазмафереза). При единия се е стигнало до летален край, но според проф. Плочев, това се дължало на съпътстващото заболяване - левкемия. Останалите пациенти се чувстат добре, включително интубираният, който вече е в съзнание и е разпознал съпругата си.

Ключови думи:

коронавирус, лекари, ВМА
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3345 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

5013 91
ВСИЧКО ЗА ПАНДЕМИЯТА НА 21 МАЙ

21.05.2020

767

Коментари

indiec

Хайде стига сте ни плашили. Кой за каквото е учил и да си гледа работата.

KaraKoliu
снимка на KaraKoliu

проф. Плочев 👍 и 👋, и за всички стари кучета в инфекциите.

Under_My_Thumb

Сред лекарите в България вече има натрупана умора в ситуацията на пандемията от коронавирус. Това създава риск от грешни диагнози, изрази притеснение проф. Камен Плочев – ръководител на Първа клиника по Инфекциозни болести във ВМА.

Няма страшно Камбо, всяка грешна ковидна диагноза се заплаща щедро от Дълбоката държава:

 

Информира ни „Труд“:

Инструкция за това, как да се отчитат смъртните случаи от “идентифициран и неидентифициран COVID-19” са получили директорите на болници в България чрез Регионалните здравни инспекции (РЗИ)

Прочетете как лекарите даже не бива да коригират това, което се отчита като „грешка“, както и дори при неидентифициран случай трябва да се пише „Сovid 19“ /!!!/, „заради отчитане на смъртността“:

 https://trud.bg/инструкция-за-смърт-от-covid-19/ 

“Смъртта, дължаща се на COVID-19, за целите на проследяване се дефинира като смърт, настъпила в резултат на заболяване с такава клинична проява при вероятен или потвърден случай на COVID-19, освен в случаите, когато има ясна алтернативна причина за смърт, която не може да се свърже с COVID заболяване (н:апр. Травма).

Ако смъртта е настъпила вследствие на потвърдена COVID-19 инфекция, извършването на аутопсия не е наложително и не е належаща процедура за издаване на смъртен акт.
При необходимост, аутопсия на починали в болнично заведение може да се осъществи в същото, ако разполага с оборудвана зала за аутопсии на инфекциозни случаи и с опитен екип от лекар – патолог, санитар, обучени да работят с опасни инфекции.“

Здравейте, толупи от диванната армия!

Надявайте парцалите около устите си и продължавайте да вярвате на измамниците!

Само ако си надупчен от куршуми, няма те пишат умрял от COVID-19

„Във връзка с получени конкретни читателски сигнали за смъртен случай от миналата седмица, който е приписван на коронавирус, и обясненията, дадени на близките на починалата:
Вярно ли е, че жена с 3 ОТРИЦАТЕЛНИ ТЕСТА ЗА КОРОНАВИРУС, починала от друго заболяване, е записана като жертва на коронавируса, за което свидетелстват нейните най-близки роднини?
Има ли практика всеки починал в болница, в която има друг заразен с коронавирус, при летален изход е вписван като починал от коронавирус, както свидетелстват близки на хора, починали от други заболявания, но публично обявени като жертви на Ковид19?
Миналата седмица, освен този конкретен случай, имахме още поне 2, които пораждат сериозни съмнения – за човек с черепно-мозъчна травма и за жена, пребита до смърт от съпруга си, които също бяха заведени като жертви на коронавируса. Освен за близките им, това е съществено и за цялото общество: как ще се справим със заболяване, без да имаме база данни за него или още по-лошо: ако изхождаме от лъжлива статистика?“

https://19min.bg/news/8/132347.html

 

Талибан

Може ли да видим документа, или е секретен? Щото това звучи нелепо:

 

"Ако смъртта е настъпила вследствие на потвърдена COVID-19 инфекция, извършването на аутопсия не е наложително и не е належаща процедура за издаване на смъртен акт. Това е записано като заключение в Ръководството за безопасност в структурите по обща и клинична патология във връзка с пандемията от COVID-19."

 

Ако е установено, че смъртта е настъпила вследствие на потвърдена COVID-19 инфекция, то явно аутопсията вече е направена. Ключовата дума е "установено". Та нещо не ми се верва да е записано в документ. А и да е записано, не виждам нищо скандално.

 

И все пак - може ли да видим документа, моля!

Zvon

Проф. д-р бай Плочев е придобил вид на приказен герой - добродушно мустакато човече, работещо като клиничен разказвач на дезинфекцирани приказки. Май е изкушен от славата - беше се набутал да ръководи Здравната каса, откъдето бързо го разболяха и натириха. Сега бай Камен плахичко подпява "а bocca chiusa", скимучи колко е труден животът на лекаря по време на чума. Простено да му е. Особено след като е благоволил да сподели част от анамнезата на плазмаферезирания и интубиран пациент. Впечатляващо е, че след тези интервенции, той е започнал да разпознава съпругата си. А академик Ландау, след тежка автомобилна катастрофа, до края на живота си се е преструвал на глух. Така се е спасил от необходимостта да разговаря с досадната си съпруга, навярно класическа мрънкаща еврейка.

HKAndersen
снимка на HKAndersen
Достоен колега от България, лабораторен специалист синтезира добре великата идиотия на световния ковидизъм --- Носенето на маски е идиотия. Затварянето на пракове , хотели ,малки заведения - идиотия. КПП-та идиотия и терор над хората. Тестовете - ПЪЛНА ИЗМАМА. "Това, че са ти изолирали от устата някакво ДНК, не означава, че си заразен." PCR е методика за експерименти , не е за клинична медицина ! Не може да има задължително изследване с определен метод ,това е страшно и граничи с медицински фашизъм, тоест противоречи на чл. 29 ал.2 от конституцията.В момента мошеници стават милионери върху глупостта и страха на населението. Невежи управляват , овцете блеят в уплах... Имаме първата в медицинската история епидемия БЕЗ БОЛНИ. https://darikradio.bg/d-r-georgi-todorov-epidemia-u-nas-nama-ima-nakolko-epidemichni-mikrovzriva.html "Със закон не може да се постигне друго качество на дадена болест – в нашия случай SARS-Cov2. Това не е особено опасна инфекция и не може да бъде обявена за такава, не е и особено зазаразна, защото заразният ѝ индекс е в пъти по-нисък от Морбили, Рубеола и други познати болести." https://www.lentata.com/page_17449.html?fbclid=IwAR27cCdc8_uH4es93AhYvK9NMb3UsWRjVmkDAsl4-VPTzlOS10tRBOiv_NY Какво повече да добавя ? Колегата е обяснил всичко на достъпен език. 👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×