facebook
twitter

България

ГЕРБ отново опитва задължително образование за 4-годишните

554
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Задължителната възраст за постъпване в предучилищно образование да бъде 4 г., са решили ГЕРБ, ВМРО и НФСБ.

ГЕРБ ще направи още един опит да въведе задължително образование за 4-годишните деца. Това е друго решение на коалицията от вчера. При предишния опит идеята срещна яростната съпротива на ДСБ, БСП и ДПС.

Партньорите са се разбрали още държавата да поема таксите на "ниските социални слоеве и маргиналните групи" за задължителната градина, без обаче да е ясно какъв ще е прагът за такава помощ от държавата. И сега е възможно подобно облекчение, но то се прави от собствениците на яслите и градините - общините, и отдавна има градове, в които детските заведения са безплатни. "Няма как да ги интегрираме по друг начин. Няма как да ги изселим или да се правим, че ги няма", коментира мярката Валери Симеонов. 

Тъй като в големите градове местата в градините не достигат, друга идея на коалицията е от догодина да бъде създаден и фонд, с който да се финансира изграждането на нови градини и училища. Фондът ще действа 3 години, а ежегодно държавата ще внася по 70 млн. лв., като не е ясно откъде ще дойдат тези пари.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

5 неудобни въпроса за задължителната градина за 4-годишните
100 млн.лв. ще струва задължителното образование за 4-годишните
Догодина образованието за 4-годишните ще е задължително

Коментари

Jordan_13 2

***

fractal

Ученическите години трябва да се зачитат за трудов стаж защото децата и учениците преживяват същото като учителите даже по тежко защото са деца 

 

Magi

Понеже в герб всички са "грамотни" , то те се стремят децата да започват да учат още в майчината си утроба.

Някой им е подсказал това безумие.  На капитализма е необходима работна ръка , децата според тях може да работят на 16г. Това ли искаме за собствените си деца?

19namo

На четири години в училище, на седем- в министерско столче, че креслото идва големичко.

Влез или се регистрирай за да коментираш