Quantcast

Медия без
политическа реклама

14 000 полицаи ще охраняват местния вот

Илияна Кирилова

14 000 полицейски служители ще охраняват местните избори в неделя, съобщи МВР. Създаден е специален щаб, който ще следи за купуване на гласове и други престъпления. Сградите, в които се съхраняват изборните документи, са под постоянна охрана. Занасянето на протоколите и обработката им ще се извършва там, където и в последните години – “Арена Армеец” в София, Двореца на културата и спорта във Варна и т.н. Това означава ограничено движение в районите им. Специално в столицата са осигурени 170 патрулки, които да ескортират пренасянето на книжата от секционните комисии.

365 са сигналите за нарушения засега, 11 са задържаните лица, написани са 4 акта, предупредителните протоколи са 1194, отчете още МВР. Като цяло досега обстановката е обичайна, не е смущаван общественият ред.

Гражданите с изтекла или изгубена лична карта ще могат да гласуват със специално удостоверение. То се издава в бюрата на МВР, а те ще работят през уикенда. Тези удостоверения ще важат само на 27 октомври, за балотажите седмица по-късно са нужни нови.

 

СРЕЩУ ПОЖАР

Органите за пожарна безопасност са извършили над 5000 проверки в обекти, свързани с изборите. Връчени са 208 предписания. Членовете на комисии са инструктирани да не ползват нестандартни отоплителни уреди или да ги оставят без надзор.

Ключови думи:

избори, полицаи, мерки

Още по темата