facebook
twitter

Горещи новини

Жандармерия заварди Гълъбово заради агресивни роми с брадви

Задържани са петима, трима от които осъждани, а един - непълнолетен
6518
Снимка: БГНЕС

Гълъбово бе обградено от жандармерия рано сутринта в понеделник, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Причината е инцидент от снощи в ромската махала. Ромите са се забавлявали шумно, музикална уредба е дънила до късно силна музика. На място е пристигнал патрул. Полицаи са им поискали да се легитимрат с документи и да конфискуват музикалната уредба, но ромите са ги нападнали. Те са потрошили патрулния им автомобил. Има ранени полицаи.

Голяма група роми се е насочила към районното управление и са го обградили. Те са били въоръжени с брадви и мотики. Конфликтът е продължил с часове.

Извикана е жандармерия от Пловдив да тушира напрежението, която е завардила всички входове и изходи на града. Установени и задържани са инициаторите - петима местни жители, трима от които осъждани, а един - непълнолетен.

„При опит да бъдат задържани нарушителите, се появила тълпа от 50-100 човека, която засипва полицаите с камъни, бутилки, тухли, вадят ножове и сатъри. Срещу тях, естествено, е използвана физическа сила. Има един-двама колеги, които са ударени с тухла, но са пострадали леко. Няма материални щети по полицейските автомобили. Единият от задържаните е тежък рецидивист, със седем присъди, а другият - с три. Те са изключително агресивни хора, неконтролируеми", допълни старши комисар Хаджиев.

В Гълъбово напрежение няма, уверяват от полицията, но има засилено присъствие на униформени. Извършват се проверки на документи и автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани в прокуратурата.

107

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Проверките на къщите за гости вече текат

19.05.2019

388 6
Петър Мутафчиев: 200 млн. лева ще струва подръжката на тол системата

19.05.2019

537 4
Социалните работници са спасили от изоставяне 1733 деца

19.05.2019

139

Коментари

Страници

Гларyс

Инцидент е по невнимание да се блъснат два автомобила. Това в случая си е начин на живот. Сефте бай мангал да надуе музика и като му кажеш да спре да налети на бой...

Наскоро обраха КАТ Варна, ей така да им покажат, че за нищо не стават. Сега са набили полицията, че и обсадили участъка. Представям си каква гледка е било с вилнеещите наоколо орки... Жандармерията сега какво ще прави? Ще ги "посъветва" по начина, по който ще я разберат или ще ги чака да изтрезнеят и да им изветреят другите субстанции от кръвта, че да се приберат сами в гетото?

Vinkel

Интересно, ако утре такава тълпа роми обгради парламента, дали също ще е "инцидент"???

duzov

Интересно, защо полицаите не са употребили оръжие, след като, мангасариата е проявил враждебност към тях?! Ако бяха отстреляли един от тях, така както го правят в САЩ, със сигурност, щяха да минат години, докато пак се нахвърлят срещу полицаи или горски.

БOТ

САЩ са страната дето загиват най-много полицаи.

Е наскоро некъф беше отстрелял четири-пет.

Hristo

 Ако беше демонстрация срещу власта а пък не дай си боже с брадви и мотики щеше да има палки щитове водни струи сълзотворен газ ама срещу тези няма нищо. Пребиват служители на реда потрошават патрулка атакуват полицийско управление и само 5-ма арестувани. 

ЗИП
снимка на ЗИП

WOW,

 

Поне аз за първи път чувам някой да "обгражда" полицейско управление ?

 

Ужаст какойто. Ако сега не им се стовари целята строгост на закона без съмнение другия път ще го щурмуват.....

 

Тази сводка по мяза на новина от Близкия Изток нежели от държава членка на ЕС....

 

:(

Luft hans

Те са се били уплашили и затова са взели брадвите. Отишли са пред участъка да молят за помощ, щото нали таковата лошите и ужасни мотористи може да дойдат. Нали така колеги? Този път хрисимото племе от какво е провокирано, че е извадило ятаганите? От това, че полицията си е вършила работата, нали?

тупан темно
снимка на тупан темно

Ми да. А "дитету фанало сатъра, щото готвя" и те гу харистували...

Хипократ2006

В град в България е атакуван полицейски патрул, потрошена е патрулна кола, ранени са полицаи, а управлението е ОБСАДЕНО!!!! И това не е водеща новина???? Странно!

Penchobre

Ромите са се забавлявали шумно

 

Веселяци - с брадви! Пей сърце! ?

vvatkov

  "На зла круша - зъл прът". Така съветва Народът, ама полицията нали вече не е НМ, та няма кой да чуе.

Evasion

Голяма група роми се е насочила към районното управление и са го обградили. Те са били въоръжени с брадви и мотики. Инцидентът е продължил с часове.

Кво стаа тука бе?!?

Сега следва властта/джандарите да влязат къща по къща и да спукат от бой де що видят, вкл. жени и деца над 10 годишна възраст. За да им имат уважението циганите. С приказки за толерантност, лоша стигматизация и прочие либерални глупости следващия път ще гледат Терминатор 1 в цигански вариант на живо.

ИвКо

Виновни са мотористите от Русе дето са си позволили да минават през улица от циганската махала, а?  Жана, коментирай?

Предводител на ...

Писал съм вече, че борбата срещу шума на експерта-демограф трябва да се води в ма'алите, а не срещу конкурентни на спонсорите му хотели и дискотеки, но патрьотичните сърца с такива неща не се занимават.

Браво на гълъбовските полицаи, че въобще са обърнали внимание на този проблем. Атакувалите патрулка и полицейско управление трябва да бъдат разкостени.

ПГеоргиев

Познат от една ОД ми разправя, как циганите от махалата пуснали жалба срещу него до Комисията за защита от дискриминация, защото ги глобявал, когато карали без колан. Позовавали се на това, че никога не са спазвали закона и сега, видиш ли, някой ги "дискриминирал".

Тази част от населението живее в свой собствен свят, по свои правила, защото така ги научиха всички управлявали досега. За да се привлекат няколкохиляди гласа, за да не се дразнят, за да не се чувстват дискриминирани ги оставяхя да правят каквото си знаят и искат, не ги принуждаваха да спазват законите и реазултатът е налице.

Ако ли пък бидат принудени да ги спазват, се появяват маса НПО, които реват, че има дискриминация и полицейско насилие. В това се включват и наши медии, които охотно дават трибуна на "онеправданите" цигани, без да се интересуват от причините и фактите.

Затова не се чудете на РПУ-та под обсада и бити полицаи.

Solace

Без лежане (за предпочитане в гипсово корито, а не в затвор) няма да се мине. Днес само са обградили РУ, утре ще убият полицай. Дотам ли трябва да се стигне, че да се вземат крути мерки срещу тая циганска сган, дето вилнее необезпокоявана?

Защо днес няма 20 репортера пред къщите на циганските барони и пред бъхъкъ? Докога ще има миролюбабенатовци в махалите, когато има "рокери" там, но не и когато циганите безчистват?

Предводител на ...

Впрочем като се замисля дълбоко и вляза в коловоза на нечий висок наратив, циганското поведение в Гълъбово вероятно разкрива дълбокото недоверие в институциите, ширещо се в обществото ?, а не е резултат от комбинацията от много простотия + много алкохол + чувство на безнаказаност ...

Domi

Нападение на орки и тролове от долната земя по Толкин . Заченати в кал и смрад, неспособни да създават а само да се възпроизвеждат...

кертик
снимка на кертик

Интересна смесица от стилове в тази статия :) 

Не стана ясно само дали са "туширани" агреивните роми,който са "дънили" музика на музикална уредба "с часове".

Този "журналисти" от Дневник ли го привлякохте?

Nashenec

Преди няколко дни имаше какви ли не коментари за "стряскащото" и "предизвикателно" поведение на едни рокери. Тогава се зададе въпросът защо ги е нямало жардармеристите или полицаите, като е било толкова страшно.

Сега виждаме, че споменаите части на реда са се появили. Някой от защитниците на правата на циганите няма ли да се изкаже в защита и сега на исконните права на този етност да владеят части от България като сабствени кралства и затова да имат право да си правят там каквото искат ?

 

Това е резултатът от многогодишната работа на либерали и демократи по тези земи !

AnonimusBG

Нема такава държава.

Като са обградили районното те там да не би да са имали само въздушни пушки или ги е страх от разни НПО-та?

вила

А коняците кви са-неагресивни,обезбрадвени?

Кунчев

Да следващия път мангалите ще превземат РУ на МВР а може и да "съкратят" няколко човека от личния състав!

 

Гнус ме е от тая кочина!!!!

Памфуций
снимка на Памфуций

Сега виждаме, че споменаите части на реда са се появили. Някой от защитниците на правата на циганите няма ли да се изкаже в защита и сега на исконните права на този етност да владеят части от България като сабствени кралства и затова да имат право да си правят там каквото искат ?

Не си спомням някой да е защитавал такива неща, както не виждам някой да протестира срещу изпращането на жандармерия. Всички участници в саморазправата с полицатите трябва да бъдат наказани , полиция и жандармерия да изтарашат махалата - подозирам, че ще намерят натериал и за позвдигане на допълнителни обвинения - например за безакцизни алкохол и цигари, забранени вещества и какво ли още не.

Forza NATO

Бунтът на потиснатите и маргинализираните срещу издевателствата на узурпиралите властта българи се развива по-бързо от очакваното.

 

Няма и година откакто в Ихтиман (ІІ.2018 г.) разкъсалите оковите си маси нападнаха патрул, опитващ се да задържи местни борци за свобода, а вече стигаме и до първи случай на обсада на окупаторския гарнизон.

 

Пожарът на бунта гори.

А часовникът тиктака.

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Много по-ефективно щеше да бъде да спрат тока.

Ако имат генератор отиват няколко полицейски

коли и пускат сирените за да заглушат музиката.

Или с водно оръдие да залеят уредбата.

Stupido
снимка на Stupido

??

абцолютно точно!

Penchobre

Разказваха ми, че в малко, южно, морско градче кметът е постъпил точно така - спрял тока в целия град, заради развилняла се дискотека. На другия ден, вместо да приеме поздравленията на благодарните и досетливи граждани, предпазливо обяснявал, че е случайно съвпадение. Човек и герой не може да стане у нас! ??

Justinian2
снимка на Justinian2

Излизайки настрана от сюрреализма на случката според европейските разбирания, забелязваме определена "тематичност" във фокуса на Мутрокрацията. Миналият месец септември бе посветен на бизнесмените (Ветко с Майбаха и Карнобатския с кранчето) . Този месец е посветен на ромите - Северин Чудовището , орките от Гълъбово... Ноември ? Чакаме и тръпнем ! (емотикона с пуканките)  ?

Пантелей

Единствения цяр за такива бабаити е страхът... А генераторът на страха е хубавия бой - от сигурно място знам (проверено) ?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×