facebook
twitter

Горещи новини

Йончева внесе сигнал в прокуратурата и за Борисов и братовчед му

5689
Йончева разпространи и снимки, на които Борисов е в компанията на братовчед си.

Кандидатът за евродепутат от БСП Елена Йончева внесе сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето на бизнеса на Борисов на братовчед му, с когото сутринта премиерът обяви, че не поддържа връзка, съобщи пресцентърът на БСП. Това става факт няколко дни, след като Йончева поиска прокуратурата да провери и т.нар. къща в Барселона. По този повод Борисов каза сутринта, че БСП използват похвати от учебник на КГБ. "Там пише, че най добрия начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и да ги съчетаете в определена комбинация", поясни премиерът.

В сигнала се казва, че от справки по партидите на редица дружества, в които Борисов е имал участие като собственик и/или управител става ясно, че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е прехвърлил бизнеса си именно на братовчед си Радослав Венциславов Иванов. Това са фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е собственик на ИПОН-Агенция за сигурност и отбрана. Според справки на търговския регистър, след като Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне.

Вторият сигнал е за извършени заменки в полза на братовчеда на Борисов Радослав Иванов. Става въпрос за терен на най-комуникативнато място в "Люлин".

Водачът на евролистата на БСП иска също прокуратурата да образува проверка, която да установи източника и размера на доходи на Радослав Иванов, с които купува имоти и най-вече - ползва ли се с протекции при закупуването на имоти на занижени цени, неотговарящи на пазарните, пише още Йончева.

Третият сигнал до прокуратурата е във връзка с това, че Радослав Иванов е съдружник с Иван Саздов във фирма "Бетон 2" ООД. Саздов представлява офшорната фирма "Palms Enterprises" (Overseas) LTD. Тя изпраща по сметка на "EMA BGS SL", 1,7 млн. евро. Фирмата е представлявана от Борислава Йовчева, а по-късно от нейния баща.

Адресът на фирмата е същият като на т. нар. къща в Барселона - ул. "Францеск Рибалта" 8. В сигнала Йончева моли да бъде разпоредена проверка, която да установи налице ли са данни за свързани лица по отношение на представляващите по закон и пълномощия дружества, както и евентуално за престъпления свързани с пране на пари и/или организирана престъпна група с цел пране на пари.

67

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Понеделниците след изборите ще бъдат неучебни, но присъствени

22.10.2019

1032 2
Румен Радев и съпругата му при новия японски император

22.10.2019

3294 45
Запорирано е имущество на Миню Стайков за над 134 млн.лв

22.10.2019

1390 9

Коментари

Страници

buratinob

Поне знаем тази сряда какво ще дискутират двама от тримата шишковци в БанкИ.😂

Миряна Б.

 

 

Ако къщата в Барселона е творение на Гауди, евалла на вкуса на купувача. Но те не са за продан, пък и на клиента ще му се видат кьопави, а цените са колкото бюджетите на България за трите му мандата. Жалко. Щеше да се прослави като най-великия политик-естет в Европа.

Domi

Йончева напада като " лява есерка" има джин жената все пак, щото в БСП няма мъже, няма лидер, няма "идея" защо съществува, освен да изпълняват чужда воля...

ArcheoBG

До тук снимка на Борисов с братовчед му, който не е ясно в какво може да бъде обвинен.

Сигурно ББ може да й даде по-ясни снимки с родата си.

Напънала се планината и родила мишка.

сталкер пустиняк

Май е доста ясно в какво може да бъде обвинен, ама явно не четеш текста.

 

Според справки на търговския регистър, след като Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне.

Вторият сигнал е за извършени заменки в полза на братовчеда на Борисов Радослав Иванов. Става въпрос за терен на най-комуникативнато място в "Люлин".

Водачът на евролистата на БСП иска също прокуратурата да образува проверка, която да установи източника и размера на доходи на Радослав Иванов, с които купува имоти и най-вече - ползва ли се с протекции при закупуването на имоти на занижени цени, неотговарящи на пазарните, пише още Йончева.

ArcheoBG

Малее, то ако купуването на имоти е престъпление, тя Милиончева трябва доживотна присъда да получи. То не са магазини, гори и какво ли не с парите на другите от КТБ. 😁

Джиджи

Дотук снимка на Борисов с братовчед му, който не е ясно в какво може да бъде обвинен.

Виж интервюто на Йончева и Нинова в "Тази сутрин" на БТВ и ше ти се изЯсни. 👅💃😄

Гласът

Битката загрубя. Интересно какво ще изнесат утре за Йончева. Няма лошо де. Войната между елитите понякога е в полза на народа. 

пощаджията

И на мен ми е интересно. ПИГ трескаво ровят в боклука и, белким открият некоя сметчица от офшорка.

Или поне нотариалните актове на още две-три къщи 🚬.

Гласът

Така както тръгнаха нещата по-скоро гледат в боклука на нейните роднини/близки отколкото нейния. 

Желязко Желев

КГБ засили ДС в киреча. или ЦРУ с похват на КГБ засили ДС в киреча. Както и да е предстои битка и тежки времена за народа.

Adolff

Бяла спретната къщурка в барЦИлона,с две гаражчета отпред.

kissсинджира

Сутринта Боеко се гърчеше като червей, а водещият го следваше. Боеко вика, че е бил братовчедите си, но не каза нищо за Радослав Иванов, пък и водещият Кикимян не го пита, се пак не напразно работи в БанкянТВ, траа сме полтиткоректни се пак.

RRZ4

Червените започнаха с ударите под кръста...

 

Нищо конструктивно и хубаво не се ражда от действията им, само разруха, срив, разпад...

Miranda
снимка на Miranda

Това е грешен ход на БСП според мен. Хората привикнаха на какво ли не, едва ли някой ще се впечатли от поредната порция гадост.../не говоря дали е истина или не/, но точно преди изборите, ефектът ще е обратен. Може да греша, но това ще мобилизира още повече електората на ГЕРБ , дори и хора извън привържениците на ГЕРБ, защото идва буря и не се знае кого ще помете... Ако са имали такава информация, закъсняли са...

 

пощаджията

Кой ти каза, че хората са привикнали?

Тесният ти приятелски кръг от дребни буржоа ли?

Пък и ти само може да се радваш, че БСП прави грешни ходове.

Или?!

kissсинджира

Мислиш по старому, когато стигаше Боеко да с еизтъпани като горила и да ревне НЕЕЕЕ. А сега нали реве МОРААААЛ, ОСТАВКИ? Ади сега да го видим ще подаде ли оставка? Ади. Напротив, и той и Цацата ще се гърчат една седмица с витиевати обяснения за 80%. Колко тъп ще трябва да си за да се вържеш на "ма аз братовчедите им бих шамари, БСП ме замесват с браточеди" или колко политкоректен към ГЕРБ жорналис само да кимаш?

Miranda
снимка на Miranda

Пресолиха манджата, само това казвам...

Какъв дългосрочен ефект ще има, не мога да преценя, но че точно преди изборите ще засили ГЕРБ, това ми е усещането...

Ще се радвам, ако ВМРО изпревари Воля.

пощаджията

Винаги си ми била интересна с едностранчивите си генерални изводи.

За теб Боци винаги е прав, независимо какви простотии и кога ги дрънка. А той дрънка много и постоянно.

На другите, включително и десните, на които твърдиш че си привърженик, все им намираш кусури.

Ту е рано, ту е късно, ту манджата са пресолили, ту не са и турили въобще сол...

Miranda
снимка на Miranda

Не, Адолф, но революционна обстановка в момента няма. Ще видим на изборите била ли съм права.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Кой говори за революционна обстановка, мила ми Миранда? 

Говори се за корупция и тежко облагодетелстване от страна на твоя любимец Бай Х.й. 

geo_19

Вчера Б.Б. ни указа да чакаме удара в четвъртък или петък. Значи това днешното е само за загрявка.  

terza

След дядото дойде време братовчедите да влязат в обращение.  Очакваме в логореята  си мутрата да причисли към 'каузата' някой лелинчо, шуранайка, баджанак на чичото на лелята...Мерзко! А герберската паплач се опита да вкара в новините  и форумите бащата и сина на президента. Защото не са чели или не са разбрали баснята за орела и охлюва.

Доси

Ей, ама ква е лош Йончева, а? Колко хитро го изчата тая сутрин Той да лъже /а водещия да маже/ като за световно как едва ли не не познава братчеда си, не подъжа връзка и даже го бил бил, а ся се оказва че Той му прехвърлил бизнеса си!?! 

Бе кого лъжеш ти бе байно? Така ли се прехвърля бизнес на първия срещнат сламен човек? Ай сиктир бе! 

Седем с един...

Е как да ги познава тия братчеди? Те са братчеди на сестра му, не негови и Той няма нищо общо с тях...

Доси

А единстветото което не мога да си обясня е ЗАЩО все още има хора които не вдяват колко кофти е за България това мутренско корумпирано "управление"! 

Всъщност има две обяснения - или им плащат за да са слепи и участват в далаверата, най-малко са на хранилка... или пък са се родили тъпи мазохисти и обичат да ги лъжат докато ги грабят и изнасилват брутално, а те да си обличат Т-шъртки с лика МУ, щото е голем бабаит! 

принцеса Даяна

Виж сега, Доси, според такива като тебе Борисов е лош, а Гочоолу и Дочоолу са добри. Да но според други като мен е обратното или дочоолувците са по-опасни. Затова за целта са измислени изборите, но не се напъвате да разберете какво ви казват те.

Доси

ти си ясна... писал съм по въпроса

тютюн

Ся, аз от зайко очаквах по-сложна схема. Както показва Дебелевски - да премята поне през трима и през петима пълномощника. Това е съмнението - толкова проста ли е схемата? Но като вземем предвид, че гербавият елит лично на свое име е придобивал, че цацарацурата е наша, а сяко чудо за три часа ...

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

А БСП в крайна сметка какво предлага? Европейски социализъм, националсоциализъм, руски реализъм, захарен памук, или?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×