facebook
twitter

Горещи новини

Всички зам. председатели на СГС подадоха оставка

Новият шеф остана без заместници, а не е готов да посочи свой екип
10316
СГС
Трифонов с трите си заместнички и шефката на апелативния съд (вдясно от него).

Всички заместник-председатели на Софийския градски съд са подали оставка. Това става дни, след като новият председател на съда Алексей Трифонов встъпи в длъжност, съобщи lex.bg. 

Оставки са депозирали Десислава Попколева, Даниела Борисова и Албена Ботева. Попколева беше и.д. шеф на СГС от над една година, почти веднага, след като Калоян Топалов подаде оставка през октомври 2017 г. Тя е ръководител на Гражданското отделение – въззивни състави.
Даниела Борисова пък ръководи Наказателното отделение и разглежда искания по Закона за специалните разузнавателните средства. Албена Ботева е шеф на Гражданското отделение.

Висшият съдебен съвет отказа да разгледа оставките, за да не остави новия шеф Алексей Трифонов безпомощен без екип. Той встъпи предварително на поста, без да изчака делото по жалбата, с която се оспорва избора му, и с това си навлече недоволството на колегите си.

 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Десислава Иванчева даде заявка за участие и на местните избори

26.05.2019

762 5
Борисов: Ще поправим грешките си с работа

26.05.2019

772 21
БСП: Предварителните резултати са много разнопосочни

26.05.2019

2597 43

Коментари

Доктор УдХаус

Този съд най-добре направо да го закрият - такава корупция и липса на справедливост цари там, че едва ли има друга институция в България, която е толкова вредна за правовия ред, колкото СГС (е, може би Народното събрание, само...). 

JollyRoger's

Хора и ръченици на тоги с цървули...

торбаЛан

На цървули с тоги.

генек

Ох, какви игри се играят в съдебната система, в прокуратурата, в разните министерства... Но виждаме само някои външни изяви - останалото е тихо гризкане под масата...

----------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

аиг3

Викаш, друго си е 30 годишни натокани руси мадами със силиконови бюстове. Тогава правосъдието ще е истинско. Но спокойно и такива има.  Повече в прокуратурата и по-малко в районните съдилища. Но за съжаление се предвижда някакъв стаж, за да се изкачват на различните нива в системата. 

торбаЛан

Потърсете в интернет видеото с най-успешната участничка от Казанлък в Стани богат по времето на Н Кънчев. Момето вече е юрист, даже е кандидатствало за работа в САС, или нещо подобно.

Джиджи

И тези лелки раздават правосъдие?

Ми, най–вероятно раздават по–добро правосъдие от новия шеф, който явно им е бил натрапен и те затова искат да напуснат❗️

 

На теб подобно нещо може ли изобщо да ти хрумне в главата?

 

Неква логика, но в подобен ред?! 😂

onzitam

 

 Не случайно махнаха изборните съдебни заседатели, нали?

И кога ги "махнаха"? Или пишеш просто така....за спорта?

 

https://scc.bg/wp-content/uploads/2017/07/SCC_Sud_...

Звън®
снимка на Звън®

Хубава снимчица - Трифонов със своите другарки. Хем другарки, хем върла конкуренция. Съдейки по фотото съдийската професия е силно феминизирана. А най-щастлив на фотографийката е Трифонов - блестят му очетата. Зайко-кукурайко с четири чинчили. Навярно има рожден ден или е стъпил по-нагоре по кариерната стълбица. Булките съдийки - сите омърлушени. Едва сподавят желанието си за актова фотография с Трифонов, та всички да видят провисналата пишка на новия председател на СГС. Да, повишение ще да е бил поводът за снимката!

 

Дали пък фотографирането с колеги не е древна традиция в СГС, предавана от поколение на поколение още от тракийски времена. Да надникнем във фотографската зала на славата на този съд.  Най-старата реликва е от 330 г. преди Христа. Това е фотография, запечатала как съдия Ребулас от СГС узаконява акта на владетеля Севт, с който той дарява гробницата си на археолога доц. Китов.  А в ново време се откроява снимката, която отразява как съдия Жаклин Комитова преподписва акта от времето на император Константин I, с който правата за фаянсови облицовки в Сердика се прехвърлят на самоковската графиня Компирова. Най-новото попълнение във фотографската колекция на СГС е 3D изображение от първата гей сватба. Не нея съдия Катя Хъсъмска от 3-ти брачен състав обявява за семейство Боил и Вежди Рашидови.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×