facebook
twitter

Горещи новини

ВМРО иска затвор за политици, които клеветят опоненти

946

Депутатите от ВМРО внесоха промени в Наказателния кодекс (НК), които предвиждат затвор до 4 години и глоба от 10 до 15 хиляди лева за политици, които клеветят или обиждат свои опоненти. ВМРО предлага тези наказания да важат за народни представители, министри, евродепутати, еврокомисари, както и за председатели и зам.-председатели на партии. Предложението им идва малко повече от две седмици преди евроизборите.

"Правим тази законодателна инициатива заради духа, в който се развива тази предизборна кампания. В последните години все по-често сме свидетели на едно недопустимо поведение на политици, които страдайки от липса на идеи, постижения и дела, които да отчетат пред избирателите си, предпочитат да изричат лъжи за опонентите си и се опитват да превърнат политиката в един мръсен кален терен, в който съревнованието е кой е по-кален", каза зам.- председателят на ВМРО Искрен Веселинов .

Според Веселинов в момента "редовите граждани на теория поне са наказуеми за делата, които вършат, докато политиците за обидите и клеветите, чрез които искат да управляват държавата, не носят отговорност". Поправките не предлагат квалифицираният състав да бъде престъпление от общ характер, защото не следва тежестта на доказване за тези случаи на престъпленията обида и клевета да се прехвърля към държавното обвинение. Това задължение ще продължи да тежи на лицето, което твърди, че е пострадало.

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Общината отмени събарянето на барбекюто на шефа на КПКОНПИ

24.06.2019

1633 11
Президентът наложи вето върху ограниченото диво къмпингуване

24.06.2019

529 11
Дъждът наводни ремонтирани улици и градинки на София

24.06.2019

5174 40

Коментари

kissсинджира

И за форумци, дето наричат Боеко със зеленчукови прякори, малко им е да ги фризират. Малко позакъсняхте, патриоте, по тоя закон Тик... Боеко щеше да е в затвора заради хулите и клеветите срещу Елена Йончева и КорНи. 

Предводител на ...

Войводата се обидил на Хаптекаря.

Дагоев

Айдее....Магарешки изгоря!

Wolf ACE

ХАХАХА - ако и го "пуснат" със задна дата, както си ги карат, БХ направо рецидивист... Хахаха... пък и колко други ще изгорят или е поредното предложение, валидно само за опонента?

blue_fish

Както се казва: Пътят към ада е застлан с добри намерения.

GrH

И какво - и шкембе ли вече няма да може да се казва :)

 

mi6osp.

Искането на ВМРО, както и писмото на Цацаров, са милиционерски мероприятия срещу публикуването от БСП на списък на политици с имоти и офшорни сметки.

PlaNed
снимка на PlaNed

Соприте се, бе!

Аз знам само един осъден на две инстанции политик, обидил опонент.

Не стига, че гОркия изгоря с 5-6 хилки, ами сега и в затвора ли искате да го вкарате?

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

Кой тва?

А?

Станишев за папките?

Хулиган

политици, които клеветят опоненти

Клеветата трябва да се докаже.

Спирайте да наричате Боко тиква.

Не е тиква и това той лесно ще го обоснове в съда.

Затова пък спокойно можете да го наричате престъпник.

Доказуемо е.

И даже сам си го е признал, когато се обясняваше за чадъра над Мишо Бирата.

Проблемът е, че няма кой да го тикне зад решетките...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/naglets...

 

dobadoba

И тук възниква резонния въпрос:

Що е то клевета и има ли тя почва у нас?

⚓️

За протокола:

Клевета е донос за престъпно деяние пред органите на реда, който е лъжлив. В древния Рим за това са режели главата на клеветника(по римските закони). Ако доноса(т.е. от сигнала) е обоснован, 10% от глобата на виновния е била давана на доносника за награда!

Мнение е изказване на мисъл(може и публично) по някакъв въпрос. Никога не се е наказвало в Рим по закон.

markoE

 

 

 

 

 

                          ВМРО ни създава свещени крави . А си казал , че някой си е построил с крадени пари къща за лични гости , или че протеже на Каракачанов е продавал български паспорти и заминаваш в затвора до доказване на противното което никой няма сметка да доказва .

Били

Аз, като български гражданин пък искам затвор за продажните, лъжливи и крадливи политици, които не зачитат въобще българския народ.

Шумахер

👌

Влез или се регистрирай за да коментираш

×