facebook
twitter

Горещи новини

Великотърновският университет анулира дипломите на 170 италианци

5706

Великотърновският университет е анулирал незаконните свидетелства за професионална квалификация „учител“ на 170 италианци. Това съобщи БНР, позовавайки се на проверка на местната окръжна прокуратура. Преписката на обвинителната институция е изпратена по компетентност до Районна прокуратура - София, защото има данни за престъпление за подправяне на документ, използван пред Националната агенция по оценяване и акредитация.

Незаконните свидетелства бяха установени през април при проверка на МОН. Италианците са били незаконно записани и обучавани за учители в Европейския политехнически университет в Перник. Обучението им е било прехвърлено във ВТУ, който има акредитация за това. Не е било прието обаче нужното решение на Академичния съвет, констатират проверките на МОН и прокуратурата. Установено е също, че е било подправено решение на висшия орган на ВТУ, посочват от прокуратурата. Подправеният документ е бил използван от ректора на ВТУ. За деянието законът предвижда лишаване от свобода до две години.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Един е мъртъв, а поне 4-ма са ранени при масов бой в Кюстендил

17.02.2019

59 1
Горна Оряховица излиза на протест срещу дупките по улиците

17.02.2019

87 1
Жителите на "Горубляне" отново излизат на протест

17.02.2019

228 1

Коментари

АГРЕГАТ СОЦИАЛЕН
снимка на АГРЕГАТ СОЦИАЛЕН

а кинтите кой прибра?

SSlavov

Европейския политехнически университет в Перник

 

"   филиал на Световната полипропиляна академия в Бобошево - обявява вакантни места за професура " Слънчасали  планове  и сенчести  мечти   " към катедра "Неразгадани тайни "

vlaseto
снимка на vlaseto

Играли са тук едни пари ми се струва!

geo_19

Има някаква италианска връзка в случая:

 

Pegaso International от Италия е новият собственик на Европейски политехнически университет в Перник

 

https://nova.bg/news/view/2018/08/09/223743/pegaso...

SSlavov

Към настоящия момент ректор е проф. Марин Маринов, а негов президент – проф. Джузепе Саконе

cymen

То, че ВТУ-то не е университет, не е. Тъжното е, че за СУ-то не излизат нещата, само защото е на жълтите павета и един куп народ притичват от Ректората до Народното събрание и Мин. съвета. Иначе нещата са 1 към 1.

Леля_Стойка_III

ВТУ-то излезе с опровержение, че нямало такова нещо ... уж. Обаче писаха, че уволнили дисциплинарно Николай Проданов (зам.мин. на правосъдието), който бил техен преподавател ... а сега де? :D

Моите5стотинки

Преди 10-тина години ВТУ-то щеше да дава на Путин "хонорис кауза" ....но май се размина

whw

Този политехн университет беше открит под натиска на Гоце. Та, по този начин "закърмен", друго от него нема к'во да се пръкне...

Влез или се регистрирай за да коментираш