facebook
twitter

Горещи новини

Украйна: Имаме всички възможности за собствено ядрено оръжие

Можем да произведем и атомни бомби, и ядрени бойни глави за ракети, твърди украински генерал
10805
ЕПА/БГНЕС архив

 „Украйна има уникални възможности – интелектуални, организационни и финансови – за създаване на собствено ядрено оръжие“. Това заявява бившият представител на мисията на Украйна при НАТО ген.-майор Петр Гаращук, съобщава РИА Новости, цитирана от Агенция Фокус. „Още веднъж ще кажа, че имаме всички сили да разработим наше ядрено оръжие“, твърди Гаращук.
„Киев има способността да създаде не само атомни бомби, но и ядрени бойни глави за ракети. В сегашните условия по отношение на създаването на ядрени оръжия, Украйна не трябва да се страхува от международни санкции“, заяви генералът.
Меморандумът от Будапеща, подписан на 5 декември 1994 г. от лидерите на Украйна, Русия, Съединените щати и Великобритания, всъщност стана документа, който лиши Киев от ядрени оръжия.
Според Игор Панин, зам.-директор на правния отдел на Министерството на външните работи на Русия, тезата на Украйна, че Москва нарушава Будапещенския меморандум, е несъстоятелна, тъй като документът не е международен договор и не налага допълнителни задължения на държавите.

223

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Управляваща партия в Италия разтърсена от корупционен скандал

20.03.2019

771 1
ЕНП замрази членството на партията на Орбан

20.03.2019

540 15
Пентагонът: Русия и Китай разглеждат Космоса като театър на бойни действия

20.03.2019

1095 19

Коментари

Страници

Spandex Opener
снимка на Spandex Opener

Ох задава се утилизация на ихтамнет-ове :-)))))

Царят

А да видим сега жуже боб яде ли.....

дон Базилио
снимка на дон Базилио

а за леп и сирене

Сгугню
снимка на Сгугню

Според Игор Панин, зам.-директор на правния отдел на Министерството на външните работи на Русия, тезата на Украйна, че Москва нарушава Будапещенския меморандум, е несъстоятелна, тъй като документът не е международен договор и не налага допълнителни задължения на държавите.

Каквоооо?

Значи, когато Русия е получила ядрените оръжия на Украйна според тоя меморандум, тогава нещата с меморандума като договор са били ОК.

А сега, когато Русия е нарушила задължението си по меморандума да зачита границите на Украйна, това вече не било договор.

Баси и кремълската наглост безобразна!

geo_19

Каквоооо?

Значи, когато Русия е получила ядрените оръжия на Украйна според тоя меморандум, тогава нещата с меморандума като договор са били ОК.

 

Ядрените оръжия са получени според Договора за неразпространение на ядрените оръжия. Цилизованият свят не можеше да си позволи в някакви остатъчни държави да останат неконтролируими ядрени запаси. И не само Украйна предаде ядрените си оръжия на Русия. Но и Беларус и Казастан. Но за тях не пищите...

geo_19

Будапещенският меморандум дори и да има сила на договор, обещава защита на неприкосновеността на територията на Украйна само срещу външна агресия. Да не би Украйна и Русия да са в състояние на война, ако Русия е външен агресор? Та в Донбас Украна се се води АТО (антитерористическа операция) а не се води война между Русия и Украйна. Дори до оня ден действаше договора за дружба и приятелство между Украйна и Русия.

Бат Бойко Борисов

@гео

Будапещенският меморандум гарантира безусловно териториалната цялост на Украйна и без никакво споменаване на конкретни заплахи за това.

 

Договорът за руски бази в Крим между Украйна и Русия пък задължава Русия да не се намесва във вътрешните работи на Украйна с политически, икономически или военни средства. Също безусловно. 

Та, или не знаеш или просто лъжеш нагло.

Тони Йорданов

Да та светна. Продължава да си действа.

Бат Бойко Борисов

@тони

да те светна, от 1ви април няма да действа. Както и се подготвя закон забраняващ договори за дружба и блабла с Русия.

protor

само срещу външна агресия

А аншлусът на Крим вътрешна агресия ли е?  

Ohubohu
снимка на Ohubohu

От теб се очаква доста повече, ама...

Русия никога не е получавала ЯО от Украйна! Няма как да получи нещо, което 404 не притежава.

 

аванти дилетанти

Когато Русия открадне територии на Беларус и Казахстан и  прати "вежливи зелени човечета" там, ще пищим и за тях. А вие кога ще пищите срещу ядрените напъни на Иран?

вила

Начи,когато документират ликвидирането на СССР,сговнясалите възлагат на Русия да е единствен правоприемник-поема пасивите и активите.И така дълговете,а и  ядреното оръжие,които са   само на СССР,остават в Русия.Сега едни зелени тиквички от плета  араламбят...

geo_19

Будапещенският меморандум гарантира безусловно териториалната цялост на Украйна и без никакво споменаване на конкретни заплахи за това.

 

Оставам с впечатление, че не си го чел. Та ето:

 

Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного Акта СБСЕ уважать независимость, суверенитет и существующие границы Украины. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают свое обязательство воздерживаться от угрозы силой или ее применения против территориальной целостности или политической независимости Украины и что никакие их вооружения никогда не будут применены против Украины, кроме как в целях самообороны или каким-либо иным образом в соответствии с Уставом Организации Объединенных Наций. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают Украине свое обязательство в соответствии с принципами Заключительного Акта СБСЕ воздерживаться от экономического принуждения, направленного на то, чтобы подчинить своим собственным интересам осуществление Украиной прав, присущих ее суверенитету, и таким образом обеспечить себе преимущества любого рода. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают свое обязательство добиваться незамедлительных действий Совета Безопасности ООН по оказанию помощи Украине как государству-участнику Договора о нераспространении ядерного оружия, не обладающему ядерным оружием, в случае если Украина станет жертвой акта агрессии или объектом угрозы агрессии с применением ядерного оружия. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии и Соединенные Штаты Америки подтверждают в отношении Украины свое обязательство не применять ядерное оружие против любого государства-участника Договора о нераспространении ядерного оружия, не обладающего ядерным оружием, кроме как в случае нападения на них, их территории или зависимые территории, на их вооруженные силы или их союзников таким государством, действующим вместе с государством, обладающим ядерным оружием или связанным с ним союзным соглашением. Российская Федерация, Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии, Соединенные Штаты Америки и Украина будут консультироваться в случае возникновения ситуации, затрагивающей вопрос относительно этих обязательств. Настоящий Меморандум будет применимым с момента подписания.

Подписано в четырех экземплярах, имеющих одинаковую силу на английском, русском и украинском языках.

(Подписи)

За Российскую Федерацию

За Соединённое Королевство Великобритании и Северной Ирландии

За Соединённые Штаты

За Украину

 

 

Мусаил

Баси и сгугнярската наглост безобразна. Оръжията са били на СССР, не на Украйна. Украйна НИКОГА не е имала свое ядрено оръжие? Русия е правоприемник и наследник на СССР.

Pstr

Будапещенският меморандум дори и да има сила на договор, обещава защита на неприкосновеността на територията на Украйна само срещу външна агресия. Да не би Украйна и Русия да са в състояние на война, ако Русия е външен агресор? 

Русия да връща Крим тогава. 

Иначе няма съмнение, че будапещенският меморандум е договор. Дали едно нещо е договор или се определя от съдържанието, не от името. 

Царят

На Украйна тези оръжия са необходими. Иначе руската мечка ще продължи да играе в двора ѝ.

Душко

На гол чифте бомби. Пациентите в палата номер 6 и те като вас имат всички възможности. 

Гласът

Но когато чифтето бомби го държи много по-бедната КНДР такива като теб много се кефят. Да ви се чуди човек. 

аванти дилетанти

Щото шкембето на Путя е много облечено. Вчера си призна, че изостанането им е колосално. Пита се само кога ще признае и,  че е главния виновник за това изоставане.

аванти дилетанти

Един виенски кмет малко преди Аншлуса казал: "Кой е евреин определям аз". Та така и с путонопоклонниците. Не търси логика в тях. Логиката е отгъде духа московския вятър. А той е доста променлив.

Michael
снимка на Michael

Виновник- аха! Основната причина Путин да е трън в очите на някои е, че действа правилно. Колко добре го прави и дали това е достатъчно - времето ще покаже, но всичко сочи, че идеално разбира как пътят към империята е дълбока културна промяна, при която не трябва да се разтури общността и усещането за собствено начинание. Вижда се и разбиране кои хора какво могат да направят за това и против това - с една дума кадърно конструира евразийски еквивалент на щатите. Дали ще успее е много спорно, но то е дру га тема, не знам дали ще послуша пичове дето се палят по наши и ваши, тъпаци които разтъкават килими от невъзможни мечти за идеални неща и търсачи на дребна справедливост неосъзнаващи, че държавността наистина не се гради от крадци (както и те твърдят), но още по-малко и от борци за дребна справедливост, които поставят каруцата пред коня. Важното е, че се вуждат достатъчно шансове за успех, че да събудят дремещата неприязън към Русия, която още от Наполеоново време е трън в очите на ония, чийто бизнес страда от руско влияние.

 

Това е интересно, но няма съществено значение. За нас дето не сме руснаци е важно да не си промиваме мозъка с мазнотиите дето се ръсят в боричканията на тия и ония, а да си дадем сметка, че съвремена Украйна се отдели от СССР в оня момент изцяло от хора, които не искаха да им се бъркат в личната далавера и видяха в отделянето шанс това да стане. Местните бивчи комунисти и нови далавераджии видяа в това шанса да натрупат набързо влияни и имане, конкурирайки се само помежду си. Никой не положи достатъчно усилия да гради държава, особено след като повечето от тия хора печелеха от разгграбването й. Точно затуй стигнахме до момента, когато дори повечето от националистите на тая страна не знаеха поне прилично собствения й език - и това над две десетилетия след независимостта й. Така или иначе това, което казваме е, че политическите пристрастия и моди не трябва да ни затварят очите, че това е недържава и ядрено оръжие в ръцете на тия безкрайни бандитски групички, които я управляват е по-страшно от ядрено оръжие в ръцете на нещо като ИДИЛ например. Никой не може да предвиди кога и под чие вляние то би било използвано заради конкретни дрязги на някого или някои, нито пък как - директно или като уйдурма, която да въвлече трети страни в местни конфликти между банди/полумафийки. Това е опасното - световна война може да бъде запалена от далавераджия от средни размети за проблеми, които дори не можем да се сетим. Останалото са пожелания и въображения.

nasibilau

Щом тавариш кимча бива, начи и Украйна бива. Чекам по-учЕните из нашто апк да ми разяснят тезисно. мекето засега... ма недостатъчно. 

Su38

Тогава искайте да спрат санкциите срещу Кимча... Нали и обратното важи - щом за Украйна може, що да не важи и за Корея?

Не се ли усещате, как се оплитате сами? Но колкото и да се въртите, задникът ви все е зад вас...

ЗИП
снимка на ЗИП

Та вие един самолет за 2018г не можете да произведете кво остава за ядрено оръжие !

 

:)

 

За 2017г Украйна е произвела чутовните 9 000 автомобила....

 

Единственото, което им се отдава с ръце е горилката и салото. Дивчините обаче не спадат към тая категория....

 

:))

 

 

аванти дилетанти

А  многократно по-богатата Русия лети с боинги и ербъси. Какъв извод да направим по твоята логика. Значи са още по-зле и от Украйна.

Пантелей

Някъде е протекло... 

dobadoba

Украйна няма потенциала и технологиите за да стане ядрена сила.

Дори горивото за Запорожската АЕЦ идва от Россия, не знам по каква схема точно.

⚓️

Вместо да станат мост между Изтока и ЕС, украинците се навряха между шамарите...

аванти дилетанти

За производството на ядрено оръжие никак не е интересно от къде идва горивото за ядрената централа, а къде отива отработеното гориво. Но типичният русофил, и ти в това число, е задължително некомпетентен (дори и обща култура) по въпросите по които дискутира. Главното е да вика ура за Путя.

dobadoba

аванти дилетанти,

Горивото за АЕЦ няма нищо общо с това за атомните бомби.

Просто го дадох за пример колко са напред украинците с ядрената технология.

⚓️

Колкото до отработения уран - руснаците си го прибират, обогатяват го отново по някаква тяхна си технология и се ползва пак в реакторите. Така е и с този на Козлодуй.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×