facebook
twitter

Горещи новини

Тереза Мей ще утвърди в началото на юни график за оттеглянето си

477

Британският премиер Тереза Мей ще утвърди в началото на следващия месец график за оттеглянето си. Това заяви британският депутат Греъм Брейди, председател на влиятелна група в Консервативната партия, разглеждаща въпросите, свързани с нейното ръководство, преда ват агенциите.Брейди и Мей имаха среща днес. Те са се договорили да се видят отново, след като тя опита да прокара сделката за Брекзит в британския парламент. Тереза Мей вече каза, че ще внесе споразумението за ново гласуване в седмицата, започваща от 3 юни.
 "Премиерът е решена да осигури нашето излизане от Европейския съюз и е посветила усилията си да гарантира второто четене на закона за изтегляне на Великобритания от ЕС в седмицата, започваща от 3 юни, както и приемането на този закон и последващото излизане на Обединеното кралство от ЕС до лятото", се казва в изявление на Брейди след срещата. "Договорихме се, че тя и аз ще се срещнем след второто четене на закона, за да се споразумеем за график за избирането на нов лидер на Консервативната партия", се допълва в текста.
По принцип за първо четене на даден закон се смята неговото официално внасяне в парламента и публикуването на текста му. Очаква се това да стане преди парламентарната пауза, която е планирана от 23 май до 4 юни. Второто четене е при самите дебати по закона в пленарна зала, които се очаква да продължат два дни.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството на Венецуела съобщи за опит за преврат

27.06.2019

425 1
Русия си върна правата в ПАСЕ без ограничения

26.06.2019

2245 37
Медведев: "Росатом" ще се кандидатира за инвеститор на "Белене"

26.06.2019

1700 15

Коментари

вила

Японският император се оттегли БЕЗ ГРАФИК,а това се случва за пръв в историята на страната.Тук-дюспи до гол,опс,референдуми  до оставане в есето,оставка с график....абе колонизатор   си разиграва камилата.

ДpaгaнOxpидcки

How about tomorrow?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×