facebook
twitter

Горещи новини

Татяна Дончева: ГЕРБ вече са си избрали главен прокурор

Според нея ставало дума за варненския адвокат и евродепутат Емил Радев
4044
Снимка: Архив

ГЕРБ имат политически възгледи за главния прокурор и неговото основно предназначение ще бъде да им пази гърба и да обяснява, че те никога не носят отговорност. Това заяви лидерът на Движение 21 Татяна Дончева пред bTV.

Според нея, в партията на премиера Бойко Борисов вече са избрали кандидатура за поста и това е варненският адвокат и  евродепутат Емил Радев.

„Устойчивостта на страната, възможността за взимането на правилни политически решения е свързана с това контролните механизми на държавата да функционират правилно и ефективно. Когато в съдебната власт има хора, които се страхуват, че ще бъдат преследвани, ако нарушат закона, те работят по един начин. Когато нямат страх и смятат, че политическата протекция им дава всичко, системата функционира по друг начин”, добави Дончева. 

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Повдигнаха 3 обвинения на задържания за тежкото убийство на дете в Сотиря

17.08.2019

580 7
48% от българите харесват чалга

17.08.2019

3705 65
Полицията откри 75 килограма кокаин в кашони с банани в Бургас

17.08.2019

1410 12

Коментари

Sapienti_sat

Стува ми се, че Дончева, уви е абсолючтно права.

ЗИЛ131

Тя винаги е права, дори когато седи :)

 

торбаЛан

Татяна Дончева през 2009г, малко преди изборите, когато нейната тогавашна партия промени изборните правила (въведе мажоритарен елемент) и прие Закон за амнистията няколко месеца преди парламентарните избори:

Татяна Дончева: Тези избори ще бъдат такива. Няма нужда да спорите със съдията, когато е свирен мачът. Дори да свири срещу вас – това е положението.
Водещ: Ужас. Изборите ще са „свирен мач”. Много гадно, г-жо Дончева. Много неприятно.
Татяна Дончева: Е, сега. Случва се.

Диагностик

Татяна Дончева

- Защо напуснахте БСП и се отказахте от реформата в нея?
- Защото тя е невъзможна.

-Защо?
- Клиентелизмът е проял структурите на БСП от върха до низините. От години се отглежда едно ядро активисти, чиято единствена задача е да преизбират ръководството на конгреса. От тях никой не иска да си създадат влияние в съответната област, община, да се развиват професионално, да имат съответен професионален авторитет... Защото всичко - от голямата далавера на върха на партията до малките ползи на хората от общините, е подчинено на принципа, че "без партията не можем да си намерим работа", нито дори дребни доходи. БСП е неизмерима дори с ДПС. Защото, ако ДПС се борят за двете яхти на Доган, в БСП се борят за два борда на директорите. Дето се казва, тя и кражбата им една такава - никаква.

БСП е най-голямата партия. БСП позволи на практика ДПС абсолютно да ги обсеби и да ги използва за всевъзможни кадрови експерименти. Лидерът на нито една партия досега не си е позволявал да даде на един бизнес кръг бял лист и той да напише правителството, както направи Сергей Станишев...

-Кой е този кръг, той има ли си име?
- Около Корпоративна банка и Делян Пеевски... И нито националният съвет, нито изпълнителното бюро, нито регионалните структури реагират на това. За мен това означава, че смяната на Сергей Станишев не решава никакъв въпрос. Знаете ли, че в БСП има регионални структури, които на местни избори, самостоятелно могат да вземат 5-6 процента. Което е ужасяващо, като се има предвид възрастовият състав на привържениците на БСП, това означава, че само за няколко години всичко това ще се стопи. 

 

Диагностик

"Бъдете много внимателни с човек, който свири на цигулка в духов оркестър!"
Този афоризъм на Станислав Йежи Лец като че е писан специално за Татяна Дончева.


Голямата й уста не й пречеше да казва "Какъв е този премиер без ден трудов стаж", след което чинно да гласува за него.
Тя адвокатстваше на "Мултигруп" във времената, когато бизнес империята на покойния вече Илия Павлов командваше парада...
Жалко е все пак, че не сделката с Ирена Кръстева, не изхарчването на 400 милиона лева от бюджета за предизборни "чешмички", не безплатните курорти на Масларова, нито пък някое друго от силната напоследък серия от управленски безобразия принуди Дончева да възроптае срещу съпартийците си. Не, юристката предприе драматичната стъпка, защото не била съгласна с "този начин на издигане на хора". В превод: С поставянето й на неизбираемо място в червената евролиста.
- Макар и привидно борец срещу организираната престъпност, именно Татяна Дончева активно съдейства за скандалната поправка в Наказателния кодекс, която сведе до минимум наказанията за сводничество. От нея се възползва известният рапър Ванко 1, който се измъкна с условна присъда.
- В последния момент преди приемането на Закона за досиетата в края на 2006 г. Дончева вкара няколко текста, позволяващи бивши агенти на Държавна сигурност да не бъдат разкривани с мотива, че са агенти и на сегашните служби. Така на практика законът стана вредно половинчат и изключително удобен за манипулации, а осветяването на основни фигури в сегашното управление на държавата и ключови институции на практика беше предотвратено.
- Тъкмо Дончева най-активно от всички в тройната коалиция участва в стопирането на Закона за конфликт на интереси, което вбеси Европейската комисия. С предложените изменения тя фактически помогна на колегите си в парламента, които са се оплели в роднински обвързаности, да избягнат подаването на декларации.
- И накрая - само ден след като на комисия се обяви против 8-процентната бариера за коалиции и 31 мажоритарни мандата, отново Дончева даде решаващия глас за въвеждането на изборните промени, които не просто обслужват управляващата олигархия, а директно саботират конституционния ред и демокрацията...

 

Диагностик

БСП е в кондиция, доколкото може, нали знаете, че  всичко е от ЕГН-то, обяви по НТВ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Известно е, че БСП не е в добра кондиция, но лошото е, че промяна няма. Няма да се занимавам с глупости, говорейки за Кутев, отсече тя и обясни, че хората станали резистентни към говоренето на глупости, а лидерите пък нямали критерий. Станишев може да знае от баща си за какво се е наказвало преди години, но няма право да заема такава позиция.

Кутев говори глупости системно; той е заслужил говорител за Станишев, той е човекът с парцала и кофата, който мие коридора пред кабинета му. В по-стари времена на това  му казваха ибрикчия.

Когато ви избират за кмет на Злокучене, не е от значение дали ви харесват в Лондон, а точно в Злокучене, коментира тя поведението на лидера Станишев. 

Първанов е опитен политик, продължи тя, а на въпроса къде го вижда, отговори, че не е селекционер на националния отбор. Проблемите не са свързани с това кой къде е в партията, а как БСП изглежда в очите на хората.  

БСП не е далеч от времето когато ще заприлича на СДС, когато два провинциални града ще се боричкат помежду си. Мерките започват със смяна на ръководството. Чакам 10 години Станишев да се развие като политик. Критична е ситуацията в България в момента, убиха всяка политическа сила и инициатива. Не може да се чака от само себе си да се случват нещата, отсече Дончева. Партията се нуждаела от ръководна група, а не от ибрикчии като Кутев и Вигенин.

Станишев три години не подписа договора за АЕЦ „Белене”. Вместо сега да върти референдуми и всякакви други работи – всичко беше в ръцете му и седеше на бюрото му, каза още Дончева. Ако е искал да финализира договора, да е финализирал, да е подписал двете приложения, защо не ги е подписал? Според мен той е играл само една карта: как да получи подкрепа и от американците, и от руснаците за изборите през 2009 година и както виждате не ги получи ни от едните, ни от другите, заключи тя.

 

 

terza

Т.Дончева е една от малкото публични личности, които казват нещата с истинските им имена, далече "политическото" или популистко, „стратегическо”  демагогско говорене с цел "да седнем и/или да се задържим максимално на софрата". Затова се самоотлюспи или беше натисната да излезе от голямата политика. Вариант да се върне е ракета-носител тип Слави Трифонов, ако /или докато/,  той прави това, което говори. Btw гербериатът ѝ има страха много повече от Йончева, Нинова и вся остальная красная сволочь, защото с първите появи на Баце на политическия небосклон, тя  го диагностицира и нямаше притеснения да му крещи в очите в НС или по телевизора, че е мутра и най-голямото бедствие сполетявало BG.

anton

*

anarhia

 Тъкмо да прочета дописката и рекламните карета я закриват. Пробвам с друго заглавие - ефектът е същият.

 Явно СЕГА са решили да не допускат читатели до вестника си. Е, живи и здрави. Какво пък толкова?

rodopska_gaida

Ако сте с Мозила, сложете си един Adblocker   безплатен Addon към Мозилата. Върши добра работа

ЗИП
снимка на ЗИП

Главен прокурор без съгласието на Румен Радев няма как да се избере .

 

Така, че квото се разберат "двамата генерали" тва ще бъде. А зад тях седят "великите сили". Всичко друго е схоластика и празнословие....

 

:)

Forza NATO

Да, бе, Емил Радев... Пълни глупости.

 

Поредната тристадеветдесетиосма несбъднала се прогноза на Татянчето, която не е чак такъв игнорант - ерго лъже, като си мисли, че прави страшни гросмайсторски провокации за привличане на вниманието върху позавехналата си политическа снага.

 

💫

Диагностик

Който и да е кандидата, Радев ще го отхвърли първия път. Така ще слушат повече за него и ще натежи.

ЗИЛ131

Татяна Дончева е най-добрата кандидатура за главен прокурор.👮

Влез или се регистрирай за да коментираш

×