facebook
twitter

Горещи новини

Съветът на "Обединени патриоти" се събира заради изтребителите

1142
Илияна Кирилова

Съветът на коалиция "Обединени патриоти" се очаква да се събере следващия вторник, за да обсъди предложението на Министерския съвет страната ни да преговаря със САЩ за купуването на осем изтребители F-16, съобщи "Дневник". Същият ден проекторешението ще бъде обсъждано на закрито заседание на парламентарната комисия по отбрана. 

Преди дни лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че е нужен нов конкурс за бойните самолети. Очаква се и депутатите от "Атака" да не подкрепят предложението за преговори за изтребители от САЩ при гласуването му в пленарната зала. Днес вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че е говорил със Симеонов за изтребителите и му е обяснил, че нов конкурс би забавил модернизацията на армията с още 2 години, с което той не е съгласен. Симеонов е поискал разяснения за бойните самолети, които Каракачанов му дал.

Заседанието ще е първата сбирка на съвета на т.нар. малка коалиция за тази година. В последните месеци напрежението във формацията се увеличава, а Волен Сидеров неведнъж искаше оставките и на Валери Симеонов, и на Красимир Каракачанов като вицепремиери. 

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сбъднали се думите на Доган, че България влиза в Европа през Босфора

20.03.2019

532 2
Лиляна Павлова се върна депутат, след като затвори министерството си

20.03.2019

724 17
Разпоредил съм на СДС да се даде сигурно избираемо място, обяви Борисов

20.03.2019

2059 33

Коментари

kempes

Ако изключим комисионните по сделката, може ли някой читаво да обясни защо са ни необходими сега тия изтребители ? Без заяждане, разбира се. И без това темата втръсна на всички, освен на тия, дето ще прибират комисионните.

jorro2

Ами американската оферта забавя не с 2, а поне с 4 години модернизацията

pasi

С-400 4 бр.или С-300 ще свършат по-добра работа. Както стана в Сирия.

fractal

Еър полисинга с изтребители между самолети във въздуха е както полицията по пътищата на земята

Обаче съюз от 800 млн човека дето не може да сглоби 100-200 самолета и да ги поддържа 50 години е много странно 

inventus

Преди малко писах същото под статията за хърватските самолети. Не ни трябват най добрите най мощните и с най голям ресурс самолети. Ние на война с тях няма да ходим. Трябват ни колкото долу горе да можем да си контролираме небето. Ако дойде война тези изтребители и златни да са пак ще дадат фира! Докато с ПВО ракетите работата не е така.Трудно е да бъдат открити и унищожени всичките щото могат да бъдат скрити а в същото време загубите които могат да нанесат на нападащ противник са в пъти повече и от най добрите самолети. За това самолетите които трябва да купим е задължително да са нови защото това спестява после от части но не е задължително да са от най най добрият като ТТД и въоръжение модел.

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

аз пък писах  трябва  хеликоптери многцелеви  и ПВО

ква полиция  кви 5 №

 

ама чорапа  е с мисия от козяк та  ще дуфате поне 2 милярда за ам . благоденствие.👤🐵

Ад мин

Симеонов е поискал разяснения за бойните самолети, които Каракачанов му дал.

 

Отдъхнах си! Най-сетне Бачо Варели си поискал и са му дали и нема да харчи релсата. Туй "разяснения" е евфемизъм за комисиони или новоговорен жаргон на опегепигото

Stern

Започва пазарлъка за гласуването в НС, което да промени условията на конкурса и да ги нагоди към американските изисквания, защото те не се вместват в най-важните от тях.

На базата на изказвания, математически резултата е около равен и какво ще решат зависи от ДПС, засега само те мълчат. Любимата им роля.

Ясно е че ще гласуват с ГЕРБ, както и досега са го правили при всяко важно решение или закон. Колкото и Баце да се пъне, колкото и ДПС да се репчат. те са му скритата патерица.

Сега важното е каква е цената на ДПС. Според мен ще се разбере от това, кога ще се гласува в НС. Ако е съвсем скоро, значи ДПС връщат жеста на правителството за отпуснатите милиони от въздуха на Доган със студения резерв. Ако се позабави, значи ДПС иска още нещо и се договарят.

Диагностик

Дали ще купим F-16 зависи единствено от САЩ. Ако се вместят в инвестиционния ресурс, за което намекнаха, ще имаме нови самолети, по-добри от Грипен и МИГ-29.

Гaндaлф

Верно?.

По добри от сръбските?

Те платиха само модернизацията. Къде пет-десет пъти по ефтино от "ефките".

Много, ама много се съмнявам.

fisherman

 Патреотите, ако наистина са такива, а и гербарите , могат могат да откажат под простия предлог, че Тръмп заяви категорично; i don't care about Europe.

kmeta312

inventus  Съгласен съм с теб но с едно уточнение. ПВО на една страна е комплекс от наземни и въздушни средства за защита,които работят в определените им зони по височини и отдалечение. В този смисъл,ние се нуждаем и от многоцелеви самолет.Този тип самолети,естествено в достатъчно количество,могат да бъдат

разглеждани и като сериозен възпиращ фактор. Типовете самолети в офертите не биха могли да играят подбна роля в предлаганите количества.

inventus

Разбира се Кмета 312 че десетина самолета ако ще и златни да са са малко. И това е причината да предположа че всичките или почти всичките ще дадат фира още в първият бой.Но за това можеше да се помисли когато се рязаха самолети на скраб и всичките в летателна годност а някои от тях и със голям остатъчен ресурс.Хич да не е за друго поне при едно нападение бройката им във въздушното пространство  щеше да усложни много задачата на нападащата авиация а  защо не и да осигури превес.

kmeta312

inventus  Истина е,че имахме повече летища като брой с базирана на тях авиация със сериозен потенциал от сегашните ни напъни да закупим 8 или 16 броя самолети.Дали някога ще се потърси отговорност за погрома-дълбоко се съмнявам.

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m

fractal

Някой изпълнява завета 

Приземяване,приземяване,приземяване

Mастар

Ако изключим комисионните по сделката, може ли някой читаво да обясни защо са ни необходими сега тия изтребители ? Без заяждане, разбира се. И без това темата втръсна на всички, освен на тия, дето ще прибират комисионните.

=======================================================================

Американците пари не дават. Комисионни по сделката няма да има. ЛМ може и да раздадат няколко чаши и чинии за спомен, но ще се ограничат до бюджет 250 долара общо. Това което боку иска да получи е само малко време. През което да не му задават неудобни въпроси и да му се бъркат в "работата". Колко ще ни струва това допълнителнително време, може да се досетите. 11 цифрена сума. Освен парите за самите самолети.

 

Mастар

С-300 ще свършат по-добра работа. Както стана в Сирия.

=====================================================

Има една теория, че евреите както са си бонбандирали преди 50 години, така и си продължават и до момента.

И дали насреща са имали С-100, С-200 или С-300, все тая. Резултата е неизменно един и същ.

paragraph39

/:/ Съветът на "Обединени патриоти" се събира заради изтребителите

...........................................................................................................................

Ако парламентарната група "Обединени патриоти" НЕ се противопостави категорично на покупката на Ф-16 бл.70 и опорочения конкурс за избора на този боен самолет, ще загубят, като коалиция, много техни Избиратели на следващи Избори!

А партията/ите/ от коалицията, която публично заяви, че е против тази покупка на тези самолети- след този опорочен конкурс!- и/или апелира за нов конкурс, ще добави, при самостоятелно участие, много гласове на Избиратели при следващи Избори! КАЗАХ!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×