facebook
twitter

Горещи новини

Съдът даде условни присъди за смърт на родилка и бебе

708
Pixabay

Условни присъди получиха двама лекари-гинеколози от областната болница в Габрово за причиняване на смъртта на родилка и бебето ѝ поради немарливост през 2013 г., съобщи БНР. Габровският окръжен съд определи на двамата лекари условни наказания от по три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок. Медиците бяха лишени и от лекарски права за три години.

Съдът намери, че поради немарливост подсъдимите са причинили фаталния край на 30-годишната майка и новороденото ѝ момченце през есента на 2013 г.

Преди произнасянето на присъдите днес лекарите веднъж вече бяха признати за виновни. През 2016-а Окръжният съд даде ефективна присъда за бившия шеф на акушеро-гинекологичното отделение в Габровската болница и условна за лекарката, водила раждането.

Тогава Великотърновският Апелативният съд ги отмени и върна делото за ново разглеждане. След произнасянето на присъдите днес, стана ясно, че ще бъдат обжалвани и протестирани пред горната инстанция.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сбъднали се думите на Доган, че България влиза в Европа през Босфора

20.03.2019

953 2
Лиляна Павлова се върна депутат, след като затвори министерството си

20.03.2019

943 32
Разпоредил съм на СДС да се даде сигурно избираемо място, обяви Борисов

20.03.2019

2302 37

Коментари

dissidentbg

Условна държава - условни присъди.

Forza NATO

Условна държава...

👍 Много точен термин (уви)!

За съжаление, изпитателният срок явно е неопределен.

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­*******­.­c­o­m

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Докато съдебните лекари не излязат от лекарския съюз, а тези в лекарския съюз не започнат да се страхуват от съдебните, няма да има никакво здравеопазване.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×