facebook
twitter

Горещи новини

Съд в Пловдив оправда лекар, убил крадец в дома си

Часове по-рано д-р Иван Димитров се призна за виновен
4379
БГНЕС
Д-р Иван Димитров

Съд в Пловдив оправда лекаря, застрелял крадец в гаража си, съобщи Нова тв. Д-р Иван Димитров бе оправдан за убийството, но получи две години условно с 4 години изпитателен срок за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Сутринта д-р Иван Димитров се призна за виновен за убийството на Жоро Джевизов-Плъха и адвокатите му поискаха делото да се гледа по съкратената процедура. Жената, с която убитият живеел на семейни начала, предяви граждански иск в размер на 300 000 лева. 

На 1 март м.г. криминално проявеният Джевизов от "Столипиново" решил да извърши кражба в дома на лекаря в кооперация в Пловдив. Към 1,30 ч. обвиняемият взима незаконно притежаван пистолет, зареден с патрони, за които също нямал разрешително, и се насочил към гаража. Там бил Жоро Джевизов, който се приготвил да открадне предмети, натоварени в найлонови торби. Преди да произведе изстрел, докторът твърди, че бил нападнат от крадеца с нож. 

Ключови думи:

оправдан, крадец, убит
83

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Убит албански политик в Амстердам разполагал със собствена армия

05.08.2019

1455 2
Специализираният съд оправда кмета на Батак

16.07.2019

832 3
Кипърецът, прегазил крадец във фермата си, е пуснат под гаранция

Коментари

Страници

ЗЛАТИЯ

👏👍

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Just one more thing:

има ли барем отпечатъци на убития върху дръжката на ножа ?

Billy-Joe Winchester

👎👎👎

 

Да припомним, че "доктора" (всъщност работник в рентгенологията) е забелязал крадеца, докато е бил на терасата си. Отишъл е да си вземе пистолета, и го е чакал няколко минути, за да излезе от гаража. Едва тогава го е застрелял. "Доктора" е обикновен убиец.

бонго-бонго

Докторът не е бил криминално проявен. Порядъчен гражданин, ползващ се с подкрепата на порядъчни граждани с прякори Мутата, Дон Чичи и прочее. Постъпил е напълно законно, когато че не повикал полицията, а взел незаконно притежаваното оръжие. Също така никакви утежняващи обстоятелства няма - нито е лъгал по обстоятелства, нито се опитвал да заличи следи - нищо такова.

fierсe
снимка на fierсe

докато не почнем да чистим мършата, нещата няма да кротнат,

един контингент разбира само от големината на сопата!

който иска да ги култивира, да си ги вземе за култивация и интеграция!

ЗЛАТИЯ

Точно! fierce 👍

zumer

👍

Скитник-1

👍

Н16
снимка на Н16

А как би било това, в Америка ? (САЩ) Там лесно ли можеш да ограбиш някой, в къщата му - и ако те застрелят, да искат от твое име, и обезщетение? 
 

Billy-Joe Winchester

В зависимост в кой щат си могат да ти дадат от 5 години до доживотен. Единствено ако крадецът е бил въоръжен с огнестрелно оръжие, има шанс да те оправдаят.

Това, че в САЩ било разрешено да се стреля по някой, защото ти бил влязъл в гаража, са само слухове. Ако и да е било вярно - ще е било преди 100 години в Тексас, Флорида или някой друг от най-южните щати.

цепи
Никой не е ограбвал доктора В КЪЩАТА МУ. Той е застрелял крадеца на улицата пред гаража си. Обикновен убиец.
peniko

В Америката ако някой се е намъкнал в къщата/гаража ти имаш право да го гърмиш. Та по този повод един тексасец преди години ми даде следния съвет: отваряш вратата, гръмваш го, после го намъкваш вътре и всичко е тип-топ. Аз това го приемам малко като виц, защото не много отдавна стана популярен един случай - връща се човека вкъщи и заварва някакъв да тараши. Извадил патлака и го думнал ..... но не го убил. Крадеца завел дело и най-интересното е, че го спечелил. . Основанието било, че нанесените му поражения надвишавали стойността на това, което е можел да открадне. Ето какво става като не стреляш точно....

SSlavov

Хамериканците правели друго : правят каквото решат пред врата ,след това ритник на врата и викат полиция 

dobadoba

Едно добро решение за съдебната ни система.

Днес условна присъда, утре - премия от Кметството и Правителството!

⚓️

Недоверчив

Не бил доктор, рентгенолог бил...прякорите на приятелите му били кофти, не помогнал на "плъха"/колко хубав прякор/ да изнесе приготвеното за грабене, даже не го завел при жена си да го черпи една супа, абе кофти, ужас направо, горкия епидермално негативен крадец, всичките му права да краде, граби и насилва са нарушени...Форумците, утре ако се намъкне у вас???

БИОХАЗАРТ
снимка на БИОХАЗАРТ

а утре ако минеш под балкона на някой с оръжие и му се сториш подозрителен? Фактите са че  работника от ренгена нее доктор и никой нее влизал в домът му а торбите си ги е приготвил по късно убииеца. влезли в заключеният гараж ...полицаите и оня им ги показал на третият ден

mercury
снимка на mercury

Да припомним, че убитият няколко пъти е обирал гаража на лекаря, за което той е уведомявал полицията - без полза. 

БИОХАЗАРТ
снимка на БИОХАЗАРТ

Само по думите на убиеца...Няма регистрирани оплаквания от  рен. работник..какъФ доктор   я пак?

Недоверчив

Аре стига с тая полиция бе mercury, да ти напомня за гръмнатия от кипърския фермер, преди няколко месеца с 16 "присъди". 16. 16!!! Какво ти говори? Ще ти помогна. 16 пъти полицията го е хващала!!! И 16 пъти е давала годни доказателства на съда!!! И съдът го е осъдил 16 пъти, явно на по два месеца!!! Разбираш ли ме? Я поамериканчените горе да се намесят и да ти кажат какво става в САЩ при трето провинение. Аре стига глупости. След третия път влиза за поне 20 години, ако ще да е откраднал фъстъчки от щанда с ядките. Не че полицията ни е цвете, ама съда и насраните от неграмотни депутати закони са направо смешни!!!

mercury
снимка на mercury

Е, анджък, де. Щом полицията не действа, смятам, че лекарят е гръмнал обирджията абсолютно правилно. И е невинен. 

дренски

Спомнете си Търновската конституция....

dobadoba

дренски,

Конституцията си е конституция.

Само че патреотите работят върху проект, че АКО ти влезе нарушител в частното имане - БОЙ.

И огън на поражение!

Дали ще доживея да го видя.

⚓️

Първата част съм я практикувал няколко пъти.

С нетърпение чакам да изрешетя някой.

сталкер пустиняк

БХК е в траур!

Разните команчи, бонговци и били-джо-та също. 

 

Подобно оправдание е прецедент, понеже системата - полиция, прокурори, съдии - ако допусне подобна практика е наясно, че следващите, които ще бъдат отстреляни, са те. Като покровители на мафията и част от нея. Та затова не е ясно какво ще стане - това не ми се струва окончателна присъда, което означава, че ще има обжалване и системата може и да отвърне на удара. 

Jordan_13 2

Прецедент е, защото имаше протести в Пловдив в негова защита, в които протести ( давам ви жокер) участваше немалка част от актива на ПП ГЕРБ. Ако бех аз, с удоволствие щеха да ме окошарат доживот, тъй нема да клатя Стабилитета  на Боеко;))) 35 години занапред. 

Недоверчив

Mercury, я чети, чети. Пробвай пак. И кажи правиш ли разлика между полиция, прокуратура и съд. За "ние ги хващаме, те ги пускат" чувал ли си? Източникът е кръгъл идиот, но казаното е в някаква степен вярно. Това се опитвам да ти обясня...

mercury
снимка на mercury

В случая полицията не е действала. Даже мисля, че на човека му бяха обирали дома. 

А иначе, че цялата система не действа - ок.

На мен са ми обирали дома. Разговорите с полицията бяха пълна бутафория. 

цепи
Щом си началник отделение и човек на ГЕРБ , можеш да убиеш човешко същество и да минеш метър /условно/. Да , крадецът е бил криминално проявен. Нима доктора не е СЪЩО криминално проявен ? Държи у дома си незаконно оръжие ! Лъже полицията , заплашва съседи да подправят свидетелствуването си , да манипулират камерите... Срамна "присъда". Узаконен линч.
бонго-бонго

👍 С беззаконие борят беззаконието ... и прекариатът , разбира се, одобрява.

Jordan_13 2

А, ей това писах, по-горе, че той, най-вероятно е член на ПП ГЕРБ с връзки по управленските етажи или в Ж-ГЕРБ;))) Това е причината за този прецедент. Ние нямаше да получим такава присъда и не само, щеха да ни настанят при  циганина с най-големият патлак в панделата;)))

Johnny2965

Преди да се нахвърляте върху г-н Димитров, споделете какво бихте направили на негово място?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×