facebook
twitter

Горещи новини

Станишев: По тази логика защо лидерът на БСП да е депутат

Не се чувствам предаден, а подкрепен от 45 на сто от членовете на Националния съвет, твърди президентът на ПЕС
4114
Илияна Кирилова

Възможност да се оттегля от листата на БСП винаги има, но засега не мисля по тази възможност. Това каза президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев в „Тази сутрин“ по Би Ти ВиСпоред него отсъствието му от листата ще накърни резултата на БСП и ще демотивира много хора в партията. 
„Ще преценя каква е атмосферата на следващия Национален съвет, но вчера заявих ясно. Благодарих за подкрепата и на нашите структури и на хората от Националния съвет и много от тях ми казаха, че трябва да продължа състезанието не заради себе си, а заради политически принципи, заради европейското начало в БСП, което понякога се създава впечатление, че остава на заден план. 
БСП е партията, която първо подаде молбата за членство в ЕС като управляваща. БСП е партията, която вкара България в ЕС. Това беше национално усилие, но ние имаме много значим принос за това“, каза още Станишев. 
Той посочи, че членството на България в ЕС не е заслуга само на БСП, но тя е водеща. „Никой не може да ни отнеме този принос", допълни президентът на ПЕС. 
На въпрос дали допуска, че може да не е част от листата на БСП за евровота, Станишев отговори, че всичко може да стане. Попитан какво ще прави, ако това се случи, президентът на ПЕС отговори: „Тогава ще видим“ и допълни: „Животът е такова нещо, че винаги те изненадва. За мен важното е дали БСП ще създаде предпоставки да спечелим изборите или сама ще подари тези избори на нашите опоненти от ГЕРБ“, обясни Станишев.
Той коментира какви са отношенията му с Корнелия Нинова: „Като между лидер на ПЕС и лидер на БСП. Това означава, че всеки изпълнява своята функция“, посочи Станишев и отчете, че не е говорил с нея през последните месеци. "Ако някой търси разделителни линии, винаги ще намери“, допълни президентът на ПЕС.  
Той изрази мнение, че БСП трябва да формира листа, която е убедителна и да покаже, че има волята да спечели тези избори. 
„Нарисувах пред Националния съвет следната картина. Предложих да гласуваме челен тандем. Ясно е, че Елена и аз сме фаворитите на партията. Това, което беше съобщено на „Позитано“, че ние с нея имаме най-много номинации по същество. Тя има 260, аз 230. Това, което предложих е да гласуваме челна двойка, така са правили германските социал-демократи. Очевидно има напрежение. Това не беше подложено на гласуване, заради позицията на председателя на Националния съвет“, обясни Станишев. Той обясни, че е предложил това не за да гарантира своето място в листата, а защото днес въпросите към него, са щели да бъдат други.
Според Станишев има системен проблем. „Винаги резултатът на БСП на европейски избори, мобилизацията на нашите членове и симпатизанти е много по-ниска, отколкото на национални избори. През последния месец се водеше вътрешнопартийна кампания, която създаде напрежение“, каза той и добави, че не се е чувствал предаден, а подкрепен от 45 % от членовете на Националния съвет. „Казах много ясно, че доверието на тези хора, които застанаха зад мен, няма да го предам“, коментира още Станишев и уточни, че не се чувства и обиден. Той обърна внимание, че 20 души от членовете на Националния съвет са на щат на „Позитано“. 
На въпрос дали е имало натиск от страна на ръководството, Станишев обясни, че има информация, че се е звъняло на хората индивидуално и отчете, че това са правили и хора, които са на негова страна. 
„Всеки отбор търси подкрепа“, каза Станишев и допълни, че той също е прозвънявал членове на Пленума. 
По повод твърденията на Корнелия Нинова, че няма необходимост президентът на ПЕС да е евродепутат, Станишев обясни, че по тази логика няма нужда и председателят на Националния съвет да бъде водач на групата в парламента. 
„Лидерът на ЕНП е над 70 години, това е негово решение, но ЕНП, генералният секретар е вътре в парламента, защото връзката между партия и парламентарна група е изключително важна. Второ, лидерът на АЛДЕ в момента е евродепутат. Зелените имат двама съпредседатели, единият е в групата. Всяко политическо семейство разбира, че взаимодействието между партия и парламентарна група трябва да бъде ежедневно“, каза Станишев. 

Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийните членове и организации. Това пък каза Михаил Миков от БСП в предаването  „Здравей, България” по Нова тв.

Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването, каза още той. „Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев”, каза той.

Според Миков, Елена Йончева е използвана от Корнелия Нинова в конфликта й със Станишев. „Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се „натрие носът” на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки”, заяви депутатът.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство: „Няма как да се приеме , че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор”.

„Пета година БСП е в опозиция. Ако 80 народни представители преди година и половина бяха един сносен резултат, би трябвало вече да сме минали 100-те, 110, 120. Как да набере електорат? С вътрешни битки и разчистване на сметки, гонения или с политика, която някак си изпадна от дискусиите”, почерта Миков.

109

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Депутатът от БСП Красимир Янков поиска оставката на Нинова

14.11.2019

465 12
Варненски булевард получи акт 16 половин година след отварянето

14.11.2019

169 3
ВСС потвърди избора на Гешев за главен прокурор

14.11.2019

6858 92

Коментари

Страници

mr_self_destruct (непроверено)

плъх, издишай!

last

 

Заслужено получи от Йончева два звучни шамара - и в политически, и в личен план...

Biberkov

При комунделите винаги е така:

Първо любят, тачат и милеят за началника си, а след като го 'свалят' започват страшно и люто да го мразят.

И това е от времето на Вълко Червенков, през Тодар Живков, Младенов, Виденов, Първанов, Станишев,  Миков ...

Само след две години какви попържни ще се случват по  Корнелия, просто ще ви е срам от себе си ...

Ама и аз какво смешки говоря - комундели да изпитват срам.

Nashenec

Станишев е пример за това какво е безумисто на съвременната либерална идея - неговите не го искат, но европолитиците си го избират. Ама той си е българин и затова го боли, когато неговите му казват "чупка бе, боклу@"

 

ИвКо

Всичките тези проблеми са си вътрешни за БСП, разбира се улицата трябва да си вади съответните изводи, но не и несвързаните с политиката на БСП да си избиват комплексите с темата на избора за евродепутат. 

Хулиган

Както гласеше един култов лаф, кавалерите умряха през Първата световна война.

Политици, сър...

 

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/politit...

PlaNed
снимка на PlaNed

СтаниШеф новото знаме на либерастията!

Сократ-май

Обичам попържан Станишко.

генек

Отдавна компрометираният международен полит бюрократ неумело демагогства. Лидерите на НАЦИОНАЛНИ партии може да са /а и трябва/ депутати в НАЦИОНАЛНО събрание. Сложеният за шеф на международно обединение на партии може да е международен депутат, обаче защо трябва една страна да го делегира? Да се кандидатира като независим и да търси подкрепа от всички членове на обединението. Защо да отнема една място на партия, а да представлява обединението си? Или не го представлява? Шизофрения - европолитик се изразява и действа като национален?

Изобщо - в БСП разиграха махленско-балканска истерия. Много женска, в съчетание с джендърска. А ето истинската демокрация е в ГЕРБ, ДПС и така нататък. Каквото каже началството - това ще сложат в листите. И няма вълнения, няма конфликти, няма скандали...

Вперед, товарищи, налага се новият ред!!!

-------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Лoвkия

Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова.

Хм...

momon

"Спящите" герберски кадри са завладели телевизиите тази сутрин. По едната Станишев, по другата Миков. Двамата с дружни усилия, успяха да доведат партията си до 39 депутати. Но и те им се видяха много, затова продължават с напъните.

 

Soren

Въпросният що не вземе да се уреди в листата на ГЕРБ. Лика-прилика ще са си с тамошните Габриелки и Майделки. Все изразители на изконни български ценности.

Jules

    Станишев ли ?  Както казваше един мой приятел-американец : "I wouldn't trust  him with a water pistol".

Zmeja

Някой знае ли кой плаща заплатата на председателя на ПЕС и какъв е нейният размер? Вече почвам да си мисля, дали пък въпросът не опира до заплатата на европейския депутат. То бива нахалство, но пък чак такова!

Мисля, че след това интервю, дори и най-заблудените трябва да отсвирят СерГей.

https://news-bulgaria.info/novini/politika-i-vlast...

bisdatquicitodat

Ама той си е бъилгран ...

Сергей Дмитриевич Станишев) е гражданин на Съветския съюз по рождение, роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, Украинска ССР, СССР. Син е на Димитър Яков Станишев  от Щука, Струмишко – по произход българин? от Македония. Майка - Дина Мухина, украинска еврейка по произход, родила Сергей незаконно (безбрачно).  През 1996 г. той придобива българско гражданство, като се отказва от руското, което е придобил след разпадането на СССР. От уики

 

Кире

Г-жа Нинова доведе до консолидация на електората до степен, че да изхвърлят г-н Станишев от партията. Не е далеч времето, когато той ще бъде обявен и за враг с партиен билет. Обаче доня Корнела не е взела предвид некои факти, като например приятелските отношения на Серж с Елена. Ако Елена наистина усети, че е оръжие срещу Серж, познайте дали няма да се обърне срещу Корнела. Мая вече ясно даде да се разбере, че не долюбва Корнела, за което бе и натирена като омбудсман. Само че на тая си позиция Мая има повече дивиденти, отколкото се очакваше. С Радев същата работа - той все повече се еманципира от Корнела, въпреки хватката чрез Деси. В един момент може да се окаже, че г-жа Нинова е в изолация, а видимите лица на партията да я низвергнат. 

 

Разбира се, тия селски забави нямат никакво значение, тъй като консервативният марш на Европа ще изрита социалистите от сцената. Те се превръщат в маргинална, либерастка пасмина, а най-доброто за БСП е да се махнат от ПЕС и да преминат в ЕНП или некоя по-крайна формация в новия ЕП. Всъщност в прекрасните западни демокрации, както и в самата Русия да си социалист означава да си загубеняк. А хората имат нужда от по-малко регулации, повече свобода на частната инициатива, по-малко намеса в личния живот и малоумни директиви за "общото благо". В крайна сметка и работническите искания са смешни, защото т.нар. "капиталистическа експлоатация" е доброволна. Или който не работи, не трябва да яде. Пък и на работника, ако не му харесва, с повече икономическа свобода ще може да се докаже сам като велик управленец. 

 

Впрочем, аз не виждам някой тук да иска да гласува за БСП и некви левичари, та се чудя поради что ни занимават с тва. 

сталкер пустиняк

 Не е далеч времето, когато той ще бъде обявен и за враг с партиен билет.

Ще му се случи това, което направи на Гоце. 

А БСП само щеше да спечели повече, ако го беше направила по-рано. Няма лидер на БСП, освен Виденов, който да е докарал БСП до такова отчайващо положение. 

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Аз съм левичар, и затова не гласувам за казионните. А ти си миш-маш

Manrico
снимка на Manrico

Като си спомня колко рубашки са се раздрали в този форум в защита на Станишев... 

Предводител на ...

Кире, пропусна за Воля и Марешки.

Кире

Разбира се, консервативният електорат отива към варненци начело с г-дата Марешки и Костадинов. Но г-н Марешки има по-голям размах, доказателство за което е дори натупването на Костадинов. Казват, че именно този побой е нанесъл съкрушителен удар върху ПП Възраждане, поради което не е успял да се класира за парламента. Един вид, по-силният физически е спечелил...

 

Но не следва ли от това и желанието на електората да гледа бойни вечери с участието на Корнела (тя и без тва искаше да се разберат като мъже с Баце), а също Волен (той имаше и некво клипче), Шкембе войвода с/у г-н Витков (макар първият да отказа безславно предизвикателството на втория), бой с ятагани между Людовик Местан и Карадайъ (като рефер ще бъде г-н Доган)? Уверявам ви, че програма с такива ключови боеве ще събере много симпатизанти. А за подгряващите можем да направим отделна селекция.

Manrico
снимка на Manrico

Впрочем, аз не виждам някой тук да иска да гласува за БСП и некви левичари, та се чудя поради что ни занимават с тва. 

Поне 80% от форума гласуват за БСП. А и вече почнаха с опорните точни на Кутев, добре познати от предишни избори - "Аз никога не съм гласувал за БСП, но сега заради Елена Йончева ще го направя!' Само дето при предишните избори добавяха и че семействата им са били репресирани преди 1989.

fierсe
снимка на fierсe

Само дето при предишните избори добавяха и че семействата им са били репресирани преди 1989.

 

начело с бацето и мамата на нацията!😜😁😁😁

PlaNed
снимка на PlaNed

Manrico, 18/03/2019 - 11:55 (нов)

 

Само дето при предишните избори добавяха и че семействата им са били репресирани преди 1989.

Беки и маманът е член на този велик форум?

Сократ-май

Ще му се случи това, което направи на Гоце. 

То, това нещо, няма да подмине и Корни.

JollyRoger's

Сергейчо що се срамува, а не си направи една социалдемократическа партия и да се куртулиса? Защо и джуркалистите не го питаха поради что стана колхозен депутатин, а се кълнеше, че е в листата само за да привлича гласове за другите?

Момчилчо 15/15 го изненадА изодзадзе, но пак засмука браксълскоро виме...

Нещастник!

Пантелей
Не ги слушай, другарке Корнелия, тия болшевики и колекционери на кастанети... Дръж здраво камшика.... и бой... бой... докато се осъферят, че СССР вече няма... Браво!!!
fierсe
снимка на fierсe

тъй, барми, тъй!

да на серго една кърпичка да обърше сополите!😁

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Отврат.

Iezuit
снимка на Iezuit

Нощта на дългите ножове...😁

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×