facebook
twitter

Горещи новини

София подаде документи за закупуване на 52 нови електробуса

1651

Столична община е подала апликационна форма за закупуване на 52 нови електробуса с финансиране по оперативна програма "Околна среда", съобщи пресцентърът на общината. С новия екологичен транспор ще бъде осигурен превоз от кварталите до спирките на метрото. Маршрутите за кв. „Горна Баня“, „Овча купел“, „Люлин“ и „Витоша ВЕЦ Симеоново“ вече са разработени и предстои да бъдат обсъдени. 30 от автобусите ще са с дължина от 5.5 до 7.5 метра, 22 буса ще са между 7.6 и 9.6 метра. София ще кандидатства по ОПОС с общо 3 проекта - за закупуване на трамваи, електробуси и тролеи, като парите се дават като мярка за подобряване на чистотата на въздуха.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Проф. Кантарджиев: Епидемията от морбили затихва

19.09.2019

41
Каракачанов заподозря наши съюзници в шпионаж

19.09.2019

909 4
СЕМ ще излезе днес с решение по казуса с БНР

19.09.2019

173 4

Коментари

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Пак китайски сигурно. 

Щото 98% от електробусите по света са китайски.

Звън®
снимка на Звън®

Новите електробуси ще са китайски, производство на фабриката в Шанхай. Шофьорите им също са китайска направа. Те са от трета партида българи, създадени в лабораторията за прозводство на българи в Гуанджоу. Очаква се пътниците на автбуси също да са китайци - туристи, монаси от манастира Шаолин, топ-готвачи и тайконавти.

Weiß

Не е сигурно. Може общината да вземе политическо решение вместо електробуси да закупи F-тобуси.

cymen

Китайците са години по-напред в електробусите от всички останали. Тяхната продукция просто няма алтернатива. Китайките по линия 9 са си доста добри. Просто не разбирам защо не се разшири тролейбусната мрежа и в градската част да има почти само тролеи.

сталкер пустиняк

Щом ще заменят дизелите с електрически бусове, значи в скоро време ще се увеличат отново заплатите на шофьорите в градския транспорт. Преди си изкарваха добри пари като продаваха нафтата, после с метана май останаха на сухо, затова протестираха за по-високи заплати, сега вече ги смазаха. 

Скрудж

Ще крадат ток☺️

маняна
снимка на маняна

Шофьорите, произведени в Гуанджоу са досущ като нашите оригинали - те ще пускат радио Веселина, ще псуват всички очасници в движението, ще спират и ще потеглят рязко, а също така и ще защипват по-бавните пътници с вратите на електробусите си.

 

Новите електробуси ще са облепени с логото на ГЕРБ - Кмецки Избори 2019 и емблемата на ОПОС

JollyRoger's

На Него една електрическа джипка поне няма ли да Му поръчат по програмата? 

Shaaban_bin_Robert

Може. С вилици. Да вдига и сваля рейтинги.

fractal

Да купят МАН ове за пътници и Скании за товари след време всяко семейство с VW

Влез или се регистрирай за да коментираш

×