facebook
twitter

Горещи новини

София подаде документи за закупуване на 52 нови електробуса

1653

Столична община е подала апликационна форма за закупуване на 52 нови електробуса с финансиране по оперативна програма "Околна среда", съобщи пресцентърът на общината. С новия екологичен транспор ще бъде осигурен превоз от кварталите до спирките на метрото. Маршрутите за кв. „Горна Баня“, „Овча купел“, „Люлин“ и „Витоша ВЕЦ Симеоново“ вече са разработени и предстои да бъдат обсъдени. 30 от автобусите ще са с дължина от 5.5 до 7.5 метра, 22 буса ще са между 7.6 и 9.6 метра. София ще кандидатства по ОПОС с общо 3 проекта - за закупуване на трамваи, електробуси и тролеи, като парите се дават като мярка за подобряване на чистотата на въздуха.

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2410 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3202 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

888 5

Коментари

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Пак китайски сигурно. 

Щото 98% от електробусите по света са китайски.

Звън®
снимка на Звън®

Новите електробуси ще са китайски, производство на фабриката в Шанхай. Шофьорите им също са китайска направа. Те са от трета партида българи, създадени в лабораторията за прозводство на българи в Гуанджоу. Очаква се пътниците на автбуси също да са китайци - туристи, монаси от манастира Шаолин, топ-готвачи и тайконавти.

Weiß

Не е сигурно. Може общината да вземе политическо решение вместо електробуси да закупи F-тобуси.

cymen

Китайците са години по-напред в електробусите от всички останали. Тяхната продукция просто няма алтернатива. Китайките по линия 9 са си доста добри. Просто не разбирам защо не се разшири тролейбусната мрежа и в градската част да има почти само тролеи.

сталкер пустиняк

Щом ще заменят дизелите с електрически бусове, значи в скоро време ще се увеличат отново заплатите на шофьорите в градския транспорт. Преди си изкарваха добри пари като продаваха нафтата, после с метана май останаха на сухо, затова протестираха за по-високи заплати, сега вече ги смазаха. 

Скрудж

Ще крадат ток☺️

маняна
снимка на маняна

Шофьорите, произведени в Гуанджоу са досущ като нашите оригинали - те ще пускат радио Веселина, ще псуват всички очасници в движението, ще спират и ще потеглят рязко, а също така и ще защипват по-бавните пътници с вратите на електробусите си.

 

Новите електробуси ще са облепени с логото на ГЕРБ - Кмецки Избори 2019 и емблемата на ОПОС

JollyRoger's

На Него една електрическа джипка поне няма ли да Му поръчат по програмата? 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Може. С вилици. Да вдига и сваля рейтинги.

fractal
снимка на fractal

Да купят МАН ове за пътници и Скании за товари след време всяко семейство с VW

Влез или се регистрирай за да коментираш

×