facebook
twitter

Горещи новини

В Сидни протестират в защита на Полфрийман

Австралиецът бил в Бусманци само, защото нямал документи за самоличност, твърди Цацаров
2174
ЕПА/БГНЕС

Десетки австралийци се събраха на протест пред сградата на градската управа в Сидни с искане австралиеца Джок Полфрийман да бъде върнат в родината си, съобщи електронното издание 9news. Искането на Полфрийман, който излежава 20-годишна присъда за убийство в България, да бъде освободен предсрочно предизвика политическа буря в страната, както и в родния град на Полфрийман, пише изданието. 

Според българското законодателство съдебно решение за предсрочно освобождаване е окончателно и обикновено не се обжалва, както се случва с Полфрийман, отбелязва изданието. То цитира адвокат Николай Хаджигенов, който твърди, че има политическа намеса в делото. "Доколко политическата намеса влияе в случая - 100 процента", казва той, цитиран от австралийсата медия.

Това не е пръв протест в Австралия в подкрепа на Полфрийман. През годините след присъдата му имаше митинги и демонстрации в Сидни и Мелбърн.

Предсрочно освободеният от затвора австралиец Джок Полфрийман няма валидни лични документи и затова е задържан в центъра в Бусманци. Това стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров след изслушването му в парламентарна комисия, която разглежда 5-часовото спиране на излъчване на националното радио от 13 септември.

Има изявление, че такива документи са издадени, физически той не разполага с тях, подчерта обвинител номер едно. Ако му дадат документите, той няма основание да стои в Бусманци. 

 

 

окументите за самоличност не се държат от Министерството на правосъдието (МП), нито от прокуратурата, нито от МВР, продължи с обясненията той.

Ключови думи:

Сидни, полфрийман
12

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полфрийман след Бусманци: Ако имах избор, бих останал в България

15.10.2019

2655 25
Цацаров затвърди законността на Хелзинкския комитет

09.10.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

268
Съдът не трябва да се поддава на „прокурорски щения“, заяви В. Величков

08.10.2019

934 2

Коментари

Нафарфор

Ако въпросният беше извършил предумишлено убийство в САЩ например, отдавна щяха да са му сложили инжекцийка или на на ел.столчето. Ако ние сме фашисти, то онез не знам к'ви са.

Billy-Joe Winchester

Предумишлено убийство в пиянска свада?! Мхм.

 

В САЩ можеше да има доживотна, а можеше и да е станал герой на окръга, ако е действал при самозащита.

Aniki

май много филми си гледал...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...не е вярно...в САЩ екзекутират само за предумишлени убийства...извършени с особена жестокост...и то  в много малко от щатите...като Тексас например...в повечето американски щати не изпълняват смъртно наказание...

 

...за смърт причинена при сбиване на две групи или пък голяма група да нападне един човек...както при Фрийман тогава присъдите са други...с други думи Фрийман е лежал достатъчно в затвора...

Banshee
снимка на Banshee

И си е излежал присъдата, и не е било предумишлено убийство, и даже не е и самозащита, а защита на друг, и то срещу 16 души. 

Evasion

Поредната история, която показва каква каша е в България...

Доктор УдХаус

По-добро решение от това - да им го върнем, като преди това му бием един черен печат в паспорта, не виждам. Лежал е достатъчно за това, което е сторил и, ако се е поправил - чудесно. Ако не, да ги коли австралийците, щом толкова си го искат. Хем българските данъкоплатци повече няма да го издържаме в затвора и ще отвори място за друг престъпник, хем повече проблеми тук никога няма да създава. За какво продължава половин България да се води по ъкъла на някакъв бивш депутат и доносник в ДС, вместо да му иска отговори как е бил заместник-председател на Държавната агенция за закрила на детето, пък по същото време собственният му син е бил футболен хулиган и по нощите е ходил с глутница ултраси да бие невинни хора по улицата...

Диагностик

Ако Джок Полфрийман получи паспорта си, той може да излезе от центъра за чужденци в Бусманци. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Преди дни се разбра, че Австралия вече е готова с документите на чужденеца, който от 20 септември се намира в Центъра за настаняване на чужденци в Бусманци. Той е там именно защото нямаше документи за самоличност.

В понеделник Върховният касационен съд гледа делото по искането на главния прокурор за възобновяване на процеса за предсрочното условно освобождаване на Полфрийман.

Вал

"В Сидни протестират в защита на Полфрийман"

 

А ние не трябва ли да си го преместим в другия ?

 

"Десетки австралийци се събраха на протест ... в Сидни ."

 

И колко са тия "десетки" - една, две три ...?

 

Сидни е съставен от 658 предградия, 40 района на местно управление и 15 региона. Към юни 2017 година населението на агломерацията на Сидни се оценява на 5 131 326 души

 

Какво искат да ни внушат с тая статия - колко много са били протестиращите ?

 

Баси ...

 

 

 

 

Скрудж

А ние не трябва ли да си го преместим в другия ?

Само да ти кажа, че редовното "ръчно" местене от "единия" в "другия" си е чист онанизъм! 

 

марк

 

 

 

                             И си е излежал присъдата, и не е било предумишлено убийство, и даже не е и самозащита, а защита на друг, и то срещу 16 души. 

 

 

                               Тойзи катил , специално е дошъл с нож от Австралия за да се бие по софийските улици с банди от по 16 души чиито бащи са били доносници на ДС . Обикновено българско слагачество и ду ....ство.

Banshee
снимка на Banshee

Намерил си черква да се прекръстиш, както се казва. Намерил славна кауза, да развяваш трикольора. Представи да беше обратното - българин, озовал се на другия край на света в затвора за дълги години, защото не е подминал групичка от 16 катила, пребиващи абориген.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×