facebook
twitter

Горещи новини

Шефът на ВВС: Че ще трябва да се купуват още ракети, това е така

Последните два от 8-те самолета F-16 ще се получат 2024 г., обяви още той
2851
EПА/БГНЕС архив

Пакетът и самолетът F-16 идват с абсолютно запазени способности, системи за въоръжение, за опознаване, криптиране и навигация. Това каза началникът на ВВС ген. Цанко Стойков пред журналисти за F-16, предава Агенция "Фокус". По въпроса за запазване на бойните способности, оперативната съвместимост и оперативните способности сме се придържали към запазването на същите и дори увеличаването им. Това, че има известно връщане към първоначалните бройки от въоръжението беше направено предвид на това, че бяха завишени в желанието си да получим повече. След като видяхме, че американската страна ги е калкулирала в цената и тя се е увеличила доста и се върнахме в първоначалната позиция", посочи ген. Стойков. Той посочи, че е осигурено надеждното усвояване, поддържане и експлоатация на самолета. "Това, че ще бъде необходимо да се купуват допълнително ракети въздух-въздух, и въоръжение въздух - повърхност, това е така. Това ще продължи по време на целия жизнен цикъл на самолета в зависимост от необходимостта", посочи още ген. Стойков. Той уточни, че последните два самолета ще бъдат поучени в началото на 2024 г., останалите 6 до края на 2023 г. По отношение на боя на пилотите, ген. Стойков обясни, че той е 12, а този на инженерно-техническия състав е 65. "Те са напълно достатъчни, съответстват на изискванията за летателен състав. Както виждате 12 пилота на осем самолета - спазено е изискването за бройката. Те, в момента, в който се върнат, ще имат възможност веднага да започнат обучение на нови летци", допълни още командирът на ВВС.

В същото време с 13 гласа "за" и 8 "против" Комисията по отбрана одобри сделката за F-16. Окончателното решение трябва да бъде взето от пленарна зала. Точката за ратификацията е заложена като първа за петък в програмата за работа на парламента. Ратификацията бе предложена днес от Министерски съвет. В понеделник Министерски съвет увеличи размера на разходите по бюджета на Министерството на отбраната за 2019 г. с 2.1 млрд. лева, след като преди дни одобри сделката за закупуване на нови 8 бойни изтребили от САЩ. Депутатите от Комисията по отбрана одобриха и актуализацията на бюджета, която отразява разхода по сделката.
Самолетите са многофункционални, 6 от тях са едноместни, а 2 - двуместни. 

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

МРРБ предложи на китайци да прокопаят тунела под Шипка

18.11.2019

21
Бойко Борисов се зае да оправя кашата с болничните

18.11.2019

281 4
20 деца от Ямболско са в болница заради съмнения за натравяне

18.11.2019

29

Коментари

Stern

Това, че ще бъде необходимо да се купуват допълнително ракети въздух-въздух, и въоръжение въздух - повърхност, това е така

Демек нито въздушен бой могат да водят, нито да пуцат по наземни и надводни цели. За бомби разбрахме, че са с възможностите от ВСВ.

Обаче как хубаво ще прелитат над жълтите павета на 6 май. Ако не вали.

И това ще мине

Купуваме самолети с пълното съзнание че всеки от съседите ще го свали още в първите 5 минути на битка.

Ако нашите нови братя бяха братя по оръжие щяха да ни продадат  Ф-35 за тези пари.

Днешните политици похарчиха последните стотинки от джоба на българския данъкоплатец с години напред. Заробиха и децата  и внуците.

Опряхме да плащаме сметките на фалирал господар.

Така и не си взехме урок от предишния.

 

 

 

Хаджи Генчо-A

"Секретният план на САЩ за строеж на ядрен склад във България и сделката за F-16.

Какво не знаем?

_________________________

https://bgr.news-front.info/2019/07/17/sekretniyat...

 

 

Yantar

При предишния имахме повече от 300 бойни самолети, включае най-модерните за времето си - МиГ-овете 23, 25 и 29.

*

Сегашния ни господар е като по-предишния - в общи линии тези 3-4 млрд. (или до колкото набъбнат) са като джизие. Плащаме си произволна сума (предварително!) за неясно какво. КОйто не вярва да отиде в уикипедията (или в Jane's ако го знаете) и да провери колко пара струва Ф-35. Жокер - много по-ниска е от това за което става въпрос с тези несъществуащи Ф-16 - които не са конкрентни дори на МиГ 29тките.

Хулиган

...последните два самолета ще бъдат поучени в началото на 2024 г., останалите 6 до края на 2023 г.

То, бетер като при соца - даваш 1500 лева и чакаш да ти дойде реда за Трабанта.

Янките дори се изхитрили, та искат всичките милиарди авансово.

Само ДДС-то май ще остане да се плати при доставка на митницата.

Или Горанов ще издаде тапия за временен внос.

Все ще ни включат в някоя усмирителна мисия по света с новите хвърчила.

При толкова сговорчиви данъкоплатци, всичко е възможно...

http://www.drago.info/index.php/2018/07/10/razklat...

 

 

сталкер пустиняк

Значи самолетите ще дойдат след 5 години. Направо супер сделка!

Yantar

Хайде - от мен да мине 4 години. Да не забравяме compound interest (сложна лихва) дето Бъфет вика, че го е направила богат. Значи ако вадиме да кажем 2 млрд. днес за нещо което ще получим след 4 години, следва да изпуснеме лихви, които се реинвестират. Да приемем 5% лихва (щедър съм, защото за възвръщаемост на дялове капитал се приема 7%-9% дългосрочно). По груби сметки - до 2023 това са 430 млн. изгубени ползи.  Дори при 1% възвръщаемост става въпрос за 80 млн. 

*

В общи линии щеше да е по-добре САЩ да кажат колко точно данък искат от нас поне да има яснота. Щото за парите, които ще се загробят тук, спокойно можеше да се изгради АЕЦ Белене. Например.

Тринити

Генерал Цанко върти и суче като ром-калайджия.И лъже като такъв.Твърде неуспешно и посредствено.Лъсна голата истина,че тоз ултра-мега модерен аероплан ще стреля по врага с камъни.Или,в най-добрия случай с коктейл "Молотов".

last

Сделката е индулгенция за провалени политици. За наша сметка...

Диагностик

Нашите военни политици ли са?

inventus

Не военните взеха решението за сделката а политиците. Ако политиците бяха си дали труда да се съобразят с мнението на военните самолетите отдавна щяха да бъдат купени и то на доста по ниски цени. Да не говорим пък за предложението на времето да ни прехвърлят от Германия почти две ескадрили МИГ 29 на цена по едно евро парчето.Още щеше да си ги караме както и много други го правят.

Sapienti_sat

Пакетът и самолетът F-16 идват с абсолютно запазени способности

 

Запазен идва, значи! Аз имам такива стари маратонки. Също запазени! 😏

slavabg

Само ракети да са - ще викаме "УРА" 

 

Пуснаха духа от бутилката - започва голямото онождане! 

 

Има няма, ще бичим заеми за каквото ви дойде на акъла, пари за деца няма, вчера единодушно са отхвърлили предложението на БСП за справяне с демографската криза, но за старо железо ще кешим, докато мама Бочка се мотае тъдява! 😆

Yantar

Вижте - в крайна сметка тези пари (на вятъра) са данък дебили. Ако си мислите, че 80%+ дебили не е голям проблем - ето ви сметката. Докато има такива, които гласуват за ГЕРБ, ще е така.  

fractal

Кой авиоинженер ще се подпише че самолета е готов за полет след обслужване на земята и вземе че стане нещо по време на полет със самолета

Вал

При С-400, кой е тоя летец, който ще се качи на тоя самолет, за да го самоубият ?

 

Чудя се и се мая

mi6osp.

Когато в САЩ публикуваха плановете си при евентуална война с Русия да направят дълбоко проникване с невимимите Ф-22 и Ф-35 и да нанесат с тях удари по стратегически цели във вътрешността на страната, кой знае защо 4 000/четири хиляди/ военни пилоти подадоха заявления за напускане на армията.

Още не могат да ги компенсират с нови. 

Purple_Haze

https://www.youtube.com/watch?time_continue=754&v=...   

 

Тоест, ако свържем всичко от пъзела се получава, че САЩ ни продават не само скъпи самолети, а и си отварят вратичка да създадат условия за разполагане на ядрено оръжие у нас, което може да бъде използвано в целите на САЩ…

duzov2

Баси! Току що по новините /ьТВ/ даваха Буци и Президента в задочен спор за самолетите.

Буци е невероятен! Борави с числата със завидна лекота - все едно бие дуспа. Били сме закупили транспортни самолети и хеликоптери за стоцици, стотици милиони, повече от милЯрд, повече отколкото сме щели да дадем за американските фърчила!

Въздържам се от квалификации относно умствените Му възможности, защото ще стана читател във форума за вечни времена. 😁

Влез или се регистрирай за да коментираш

×