facebook
twitter

Горещи новини

СДС щял да предложи знакови кандидати на ГЕРБ за евроизборите

888
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Две места в общата листа за евроизборите, едно от които избираемо, обещаха от ГЕРБ на СДС. Предложенито за коалиция обаче тепърва трябва да бъде обсъдено и одобрено от Националния съвет на СДС, а кандидатите, които партията ще предложи за общата листа с ГЕРБ, са "знакови". Това заяви по БНТ председателят на СДС Румен Христов, цитиран от БГнес.

"Това беше един знак от страна на двете формации, които преговаряха. Това беше сигнал към Националния съвет на СДС ако евентуално постигнем съгласие, на какво можем да разчитаме", коментира председателят на Съюза на демократичните сили.

Според Христов призивът на председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол е бил катализаторът за започване на преговори с ГЕРБ. Ръководството на СДС е получило мандат от Националния съвет на партията да преговаря с другите сили, членки на ЕНП - ДСБ, ДБГ и ГЕРБ.

"Това не е първият призив от страна на ЕНП към български партии. Имаше няколко преди това в годините. Едното е много знаково - в Каденабия, след което се сформира ОДС. Благодарение на това обединение ние постигнахме 138 депутата и самостоятелно мнозинство", припомни Христов.

Като залог и мотивация зад коалицията между ГЕРБ и СДС Христов определи увеличаването на броя на мандатите на ЕНП, излъчени от България.

"Имаме различия с политическа партия ГЕРБ, ние ги критикуваме конструктивно и аналитично във вътрешнополитически план", коментира той, цитирайки несъгласието им с изграждането на АЕЦ "Белене" и притесненията им във връзка с "Турски поток" и обвързаността с Русия.

Относно кандидатите, които ще бъдат излъчени от СДС за общата листа, лидерът на партията ги определи като "знакови имена". Христов обясни, че преговорите с "Демократична България" са прекратени едностранно от тях, но според него разговорите с тях могат да продължат. 

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кабинетът даде 27 млн. лева за ямболската болница, а няма кой да я дострои

20.06.2019

139
Борисов: Вече ми се вижда нахално да дискутираме субсидиите

20.06.2019

994 8
Бюджетната комисия подкрепи намаляването на партийната субсидия

20.06.2019

610 10

Коментари

JollyRoger's

Всичко ще е много знаково... Знак от 3 пръста...

sikoma

👍

Предполагам с преобладаващ среден.

JollyRoger's

Може и с палец в средата...😀

Звън®
снимка на Звън®

Относно кандидатите, които ще бъдат излъчени от СДС за общата листа, лидерът на партията ги определи като "знакови имена".

Според неназован източник от Националния съвет на СДС, най-вероятните знакови имена ще се изберат между следните:

 

- знак А15 "Опасност от хлъзгане"

- знак А4 "Последователни опасни завои, първият от които е наляво"

- знак А5 "Стръмен наклон при спускане"

- знак А11 "Пътят води до кей или бряг"

- знак А12 "Неравности по платното за движение"

- знак А17 "Опасност от срутване или наличие на паднали камъни"

- знак А37 "Възможна е поява на силен страничен вятър"

- знак А21 "Възможна е поява на домашни животни"

sega_reader

Един отлежал политически труп се съюзява с един бъдещ политически труп.

SvSophia
снимка на SvSophia

В резултат - тежка воня на мърша.

Sapienti_sat

Две места в общата листа за евроизборите, едно от които избираемо, обещаха от ГЕРБ на СДС.

 

Този вторият, ще се радва като слугинчето Ягодка на обвивката на бонбона, макар и знаков! 👮

dobadoba

Поглъщане?..

⚓️

mi6osp.

При такова съвместно явяване, Герб ще получи допълнително 1% , а СДС -един гол хей.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Абе някой може ли да ми припомни как СДС стана дясна партия, след като бе създаден от партии и движения от целия, както му казват, политически спектър?

 

Звън®
снимка на Звън®

Кои са лицата на снимката? Разпознавам само палячото Румен. Много са занемарени, приличат на треторазрядни актьори, свикнали само да ги освиркват. 

сталкер пустиняк

Вляво от палячото на снимката ми се струва, че е Кабаиванов, подсъдим или осъден вече. 

Другите двама са ми абсолютно непознати. 

Шумахер

Когаго вляза във форума и видя такава или подобна новина признавам, че ми предизвиква рефлукс и потребност да се разделя с част от стомашното съдържимо...

Шумахер

Всъщност точно сега е моментът да открием една интердисциплинарна катедра по патология на политическото сътрудничество в България! Ще избием рибата!

sneaky_humanoid

Поздрав за кокалиционерите:

 

https://www.youtube.com/watch?v=dwi3GFLeCc4

Evasion

Кои бе? Може би Боршош - много популярна фигура напоследък...

GrH

Очевидно матемаматическият гуру на управляващите - г-н МишоК, е бил гаврътнал повечко огнена вода, когато им е давал акъл за тази сватбена церемония 💞 Резултатът обаче ще е отрицателен - ще привлекат 800-те души, гласуващи последните години за СДС, но ще отблъснат поне 80 000 неокомунисти, гласуващи досега за ГерП, които обаче ненавиждат всичко "седесарско" - от Жельо, през Фил, Петър Стоянов, та до Иван Костов 😁 Опасен е този МишоК 😂Вре-ме-тоооо е на-ше!

Neopol

Отдавна СДС са три букви върху надгробен паметник, за да дразнят, когото и да било. Виж, активните психодесни, които обаче днес са в "Демократична България" много дразнят с простотията си. Затова и този ход на Герб, който лишава дразнещите от всякакви шансове и ги пуска у канала, е много кефещ.😃

Neopol

Общото явяване на Герб и СДС на евроизборите е много силен ход, защото праща в канала бляновете на костовистите за поне едно евродепутатско место. СДС печели от Герб едно евродепутатско място, а Герб от СДС знак, който разкатава мамата на костовистите. :)

PlaNed
снимка на PlaNed

В този ред на "кокалиране" накрая Гейроб ще има един евробесен дупетат!?

Да не говорим каква воня ще се понесе, ако бахурлийте проявят разум и бойкотират чрез преференции представителите на покойника...

itodorov2020

нов бардак...

Мида

... А мурвите са стари чанти...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×