facebook
twitter

Горещи новини

САЩ започват кампания срещу „Турски поток”

Помпео ще запълва американско присъствие в Централна Европа, което през последните 10 години Китай и Русия с радост запълвали
4300

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще направи обиколка в няколко европейски страни идната седмица и ще ги призове да се откажат от подкрепата за проекта „Турски поток”, съобщи високопоставен служител на Държавния департамент, цитиран от БГНЕС.

Помпео ще посети Унгария, Словакия, Полша, Белгия и Исландия в периода 11-15 февруари. „В Унгария ще продължим да настояваме за диверсификация на енергодоставките в Централна Европа. Държавният секретар ще призове Унгария към по-активно участие за завършване на проекта на (хърватския) остров Кърк за внос на втечнен газ и строителство на тръбопровод, а също ще настоява Унгария да се откаже от подкрепата за „Турски поток”, каза служителят.

Освен това Помпео ще призове Унгария „да прекрати блокирането на взаимодействието на НАТО с Украйна”. Служителят анонсирал активизиране на усилията на Вашингтон като противовес на влиянието на Русия и Китай. „Опитваме се да засилим навсякъде в Централна Европа нашата дипломатическа, търговска, военна и културна ангажираност. Нашата позиция е, че това е назряло и е необходимо. Последните десетина години имаше недостиг на активно американско участие в Централна Европа, това доведе до появата на вакууми, които Китай и Русия с радост запълниха”, посочи дипломатът. 

31

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Володимир Зеленски е новият президент на Украйна

21.04.2019

181 2
Ниска остава избирателната активност в Северна Македония

21.04.2019

434 3
Русия взема сирийското пристанище „Тартус“ под аренда за 49 години

21.04.2019

1166 20

Коментари

Страници

bay Dragan

Хъ сега де!

PlaNed
снимка на PlaNed

Интересно, къде изчезна същата нЕвина от сутринта, заедно с коментарите?

Ако повторя коментара си, пак ли ще изчезне?

The agreement, which only Bulgaria voted against, sets the scene for negotiations within the EU for extending the bloc’s rules regulating gas deliveries to incoming pipelines, like the Russian-German Nord Stream 2.

 

https://www.washingtonpost.com/world/europe/new-eu...

Stern

Видно в България няма нужда да идва. Нея я управлява по телефона с Първия и на закуски с Втория.

Иначе щатите са прави за себе си - искат да наложат своето влияние за сметка на влиянието на други. И тръгват към тази си цел. И който се върже - върже. Едни ще купуват щатски газ на двойна цена, други - самолето по цени и условия на продавача.

AnonimusBG

Сутрешната изчезна, но за сметка на това сега я има на две места.

 

https://www.segabg.com/category-first-page/sasht-z...

https://www.segabg.com/hot/sasht-zapochvat-kampani...

Казуса
снимка на Казуса

 Последните десетина години имаше недостиг на активно американско участие в Централна Европа

 

Или казано в прав текст: Не бе достатъчно интензивно колонизирането на буферните държави между Германия и Русия. И в резултат на това някои от тях си позволяват да не бъдат достатъчно сигурни и предвидими партньори.

За щастие на форумните демократични сили, България не е сред тези страни. Но някой и друг грант може да бъде насочен допълнително към местните колаборционисти.

brejnev19

ИТАРТАСС от нашия кореспондент в Истанбул

 

Др. Помпео много скоро забрави, че беше номиниран на този пост след като Тръмп беше назначен за президент от Путин.

 

Опитваме се да засилим навсякъде в Централна Европа нашата дипломатическа, търговска, военна и културна ангажираност.

Това може да означав само едно - Севрен поток и Турски поток ще могат да работят само, ако САЩ е посредник при транзитирането. Дали пък това не е и в интерес на Русия? Но пък от друга страна има възможност Тръмп да бъде рразкрит като наш агент в американската администрация. Трябва Помпео срочно да посети Москва за инструктаж.

 

Доси

В предишната реинкарнация на статията имаше интересни коментари... най-интересният беше на Тъмното, дето САЩ да построели терминал за втечнен газ и да мачкали Газпром /вероятно с много ниски цени/, ма що ли не го правят завалиите, а се оптиват да извиват ръце... 

 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

МИД: Россия готова продолжать транзит газа через Украину на своих условиях

Заместитель министра иностранных дел России Александр Панкин заявил, что российская сторона готова осуществлять транзит газа через украинскую территорию на своих условиях.

 

«Да, мы готовы продолжать украинский транзит, но на тех условиях, которые нужны нам. Там есть целый ряд элементов, на которые украинцы пока пойти не могут», — сказал он в интервью РИА Новости.

 

Панкин добавил, что если будут чинить препоны проекту «Северный поток — 2», чтобы заставить Россию качать газ через Украину «на их условиях, с их тарифами, с неопределённостью в юридических вещах», то «этот номер, наверное, не пройдёт».

 

https://russian.rt.com/business/news/600902-mid-ro... 

Казуса
снимка на Казуса

Мдам... Ако "Турски поток" не стане, едно 70-80 млрд. куба ще трябва да продължат да минават през Украйна и след 2019 г.

Кстати, не виждам как технологично ще бъде построен "Турски поток" през България и Сърбия до края на годината. Най-най-оптимистичният вариант ми се струва средата на 2020 г.

САЩ обаче сега атакуват Унгария - следващата брънка по трасето. Може би България е измолила индулгенция заради таксата спокойствие със самолетите?

 

Информация за размишление: Ако по една или друга причина транизитът през Украйна спре след 2019 г., какво ще се случи? Кой ще пострада повече - икономиките на Европа или икономиката на Русия и "Газпром"... Сигурно в Москва разрабоват вариантите за спиране на половината доставки за Европа и може би имат екшън-план за една-две години без доходи от тези продажби. За държавите на изток от Австрия и на юг от Полша нещата никак не ми се виждат оптимистични. Дори и Турция да започне да транзитира на пълна мощност през конектори за България и Гърция, количествата по ТАНАП, "Син поток" и "Турски поток" няма да са достатъчни. А цената ще бъде по турски, а не по украински размер.

Седем с един...

"Помпео ще посети Унгария, Словакия, Полша, Белгия и Исландия..." 

Нашата скъпа родина не е упомената в списъка за посещенията на г-н Помпео. Защо ли? Може би защото един петокласен чиновник на ДД може да свърши работа или щото и само с едно телефонно обаждане от където трябва нещата си отиват на желаното от сахибите място...? Абе що ли питам... 

ssto

Е, сега вече ще трябва да променяме Конституцията:

 

Чл. 19.  

(1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива.  

(2) Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.

 

САЩ правят нова версия на СИВ, за да си пробутват скъпите некачествени стоки.

Искаме си илюзиите за пазарна икономика и свободна конкуренция!

За какво ни е американската култура, ако тя е толкова некултурна, че не се съобразява с чл. 4 от Конституцията ни?

 

Чл. 4.  

(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.  

(2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.  

(3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз.

 

 

 

Вал

Ти как мислиш, в света кое е определящо - силата на правото или правото на силата ?

fierсe
снимка на fierсe

а хъба, хъба Му?!?

вай, вай, вай!😁😁😁

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Мдам... Ако "Турски поток" не стане, едно 70-80 млрд. куба ще трябва да продължат да минават през Украйна и след 2019 г.

 

През Украйна няма как да не минават едно 50-тина млрд. кубика през 2020, защото през първата година СП-2 ще бъде запълнен не повече от една трета. Просто така се прави от технологична гледна точка. 

Европейската тръба на ТП също няма да е влязла в експлоатация. 

Инак, ТП вече стана, защото едната тръба е за Турция и тя ще си я използва пълноценно. 

мравилников

    

     С такива приятели като правителството на  👉САЩ,

     врагове не и трябват на 👉България.

 

 

 

    😂

     

 

 

     

ИвКо

Помпата казал ли е нещо по същество, например кат не ще СП2 и ТП иска ли ЮП? Иначе може да си надува флигорната колкото си ще, нас тия духания не ни касаят.

Тъмно пиво

ИвКо, ако Майк Помпео е "помпата" кой е Владимир Путин?

JR

Помпа. Всеки ден. До пладне...💩

Доси

Тая новина за трети път изплува отгоре... що така, кликовете ли са малко?

AnonimusBG

Някаква мистерия се получава.

Сутринта се появи, изчезна, пак се появи, удвои се, замлъкна, посред нощ пак изскочи.

Прилича на хъбчето му.

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

На страните от Западна Европа постепенно им свалят задължението да се конфронтират с Русия. Е, освен в случаите, където се броят количество гласове. Задължението да са в постоянна конфронтация с Русия сега се стоварва върху страните от Източна и Централна Европа - бившите съветски съюзници. Това е и мисията на Помпео. Очевидно са решили, че на Западна Европа ѝ е дошъл редът да си живее живота заможно и без големи сътресения, а мръсната работа ще трябва да я вършат източноевропейците. Единственото, което може да се очаква от робовладелците е да те въвлекат в някоя мръсна игричка, от която да си потърпевш.

paragraph39

ТУТКАЛЧЕВ,

/:/ МИД: Россия готова продолжать транзит газа через Украину на своих условиях

.........................................................................................................................

Аз вече НЕеднократно, чрез този форум, най-приятелски и безкористно казах/ПОДШУШНАХ/ на Путин кое е най-доброто условие за Русия, ако ще се транзитира руски газ през Украйна, а именно: "Газпром" да продава на купувачите газ, но на самата руско-украинска граница- а купувачите да си договарят с Украйна транзита на вече тяхна собственост газ! Така ще е "и вълкът сит, и агнето цяло"- ще е изяден, май, овчарят/Украйна/! ТЧК

cisco1

Руски газ през Украйна НЯМА да се транзитира! 

Украинската газопреносна мрежа има нужда от 8-9 милиарда за ремонт, а те приходите ги харчат да си дотират газта на населението, и освен това е сметната за 110 мл. така че при незапълнен поне на 80% капацитет е на загуба. Всички знаят че е въпрос на време тази система да почне да аварира през ден, компресорните им станции са от времето на Хрущов и е цяло чудо че все още работят.Кой ли малоумник би вкарал такива огромни пари да ремонтира ръждясали тръби, по които никога повече няма да тече газ? 

Седем с един...

Ся, става все по-ясно - тръбЪ нема да има, хъб още по-малко! Така се води война срещу хибридните мераци на Русия...Пазар, братя, пазар и пазарна икономика и никакви удари не са забранени, особено такива под пояса и кокалчетата...И това се нарича свободна конкуренция! Е да де, свободна до толкова, че разни политици държат и тоягата и моркова - а си се отклонил от правия път, паралелния на "нашата" политика, а са те халосали по тиквата с гьостерицата, но ако се държиш "правилно" и послушно, има закуски, бутонели, "конграчулейшънс" и други благинки...

УмноКрасивЧуств...

Тръба няма, самолети - да. После очиларката се изтъпянва и обяснява колко сме свободни и независими, ама дали някой и вярва? 

mick

Мдааа.. диверсификацията е лошо нещо. Щом не е за американски газ.

purkop

Всъщност, това което е постнал параграфа, руснаците отдавна го говорят.

Искате газ? ОК, дайте да построим ЮП и СП2. Ама не ги искате? ОК, заповядайте с парите си на границата Русия Украйна. И това не искате? ОК, Китай иска Фсичко.А вие ...

п.с. тук има добавена някаква абревиатура от сорта ДГД, ама не знам какво значи на руски.

👀

VBA

Най-големия сеир ще спре, когато си построин Южен Поток.. Споменах го преди

 

 3-4 год. На бас се хващам, че и АЦ "Белене" ще имаме.Само няма да имаме туй що не може

 да се роди.

Амене Менема

ако Майк Помпео е "помпата"

Ама това ли бил др. Майк Помпео? А пък аз се чудя какъв е този плондер на снимката и защо са му залепили вратовръзка и сако.

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

САЩ са готови да разрешат СП2 и ТП ако на двата потока сложат по един кран под американска юрисдикция. Спирането и пускането на газта ще става по тяхно усмотрение.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×