facebook
twitter

Горещи новини

САЩ се обявиха и срещу "Турски поток"

Не трябва да позволяваме повече на Кремъл да използва енергията като оръжие, обяви американският енергиен министър в Будапеща
8323
БГНЕС

Американският министър на енергетиката Рик Пери обвини Русия, че тя разглежда доставките на енергоносители като средство за постигането на своите цели и заяви, че Москва трябва да прекрати да използва енергията като оръжие, предава БГНЕС.

Той заяви това в унгарската столица Будапеща. „Не трябва да позволяваме повече на Кремъл да използва енергията като оръжие“, призова Пери. Той се обяви за диверсификация на източниците на доставка на енергоносители за Европа. „Русия използва проекта за тръбопровод „Северен поток-2“ и състоящият се от много отсечки тръбопровод „Турски поток“, за да се опита да укрепи своя контрол над Централна и Източна Европа“, заяви американският министър на енергетиката.

„САЩ се обявяват категорично срещу тези проекти и ние призоваваме Унгария да се присъедини към нас, за да ги отхвърли“, каза Рик Пери. Министърът на енергетиката на САЩ е на обиколка в страните от Източна Европа. Администрацията на американския президент Доналд Тръмп през последните месеци активно призовава страните от ЕС да увеличат вноса на американски втечнен газ за сметка на доставките на руски тръбопроводен газ. 

САЩ са категорично и срещу другият гоям руски газов проект Северен поток 2.

115

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ЕС очаква Тереза Мей да поиска 3-месечно отлагане на Брекзит

22.02.2019

1653 11
Гърция прави масови проверки за пушачи в коли с деца

22.02.2019

715 9
Държавният департамент на САЩ пусна сайт за „руската агресия в Украйна“

22.02.2019

6760 65

Коментари

Страници

juniper

?

Ми кво?

Толкова позволяват емотиконите!

marksman
снимка на marksman

Нищо, де! Голям нос ?

rover
снимка на rover

ей, ще си скъсат каубойските ризи в името на ближния пиндосите! каква загриженост само!

Мошеник

Стани да седна!

аванти дилетанти

А защо точно ти трябва да седиш?

fierсe
снимка на fierсe

дай цена бре пери, докарай си газа на по-ниска цена и търгувай,

ако ми отърва, одма ти вземам стоката!?

balaban

Тоя само се прави или наистина е изперкал изцяло? Морската част на "Турски поток" е завършена, а мунчето сега се сеща да го спира. Рашаните готвят "Северен поток 3", тоя щял да спира "Северен поток 2", а може и "Северен поток 1". С тоя акъл колко му е? Мириканците по-смотани от наща ОПБ, май...

аванти дилетанти

Изперкалият не е точно той. Турският поток се нарича турски, но е плануван да влезе в Европа с втората си тръба. Че Газпром няма пари за втора тръба е друг въпрос. И точно за тази втора тръба става дума. А какво Москва продава на турците на загуба си е нейна работа.

fierсe
снимка на fierсe

не плачи на чужд гроб!

ще влезе в европа, ама през турция, не през българия!

и кво стана - и най-умния си е доста прост!

Седем с един...

Звинети, ама парите на Газпром ли броите, та сметнахте, че нямат пари? Този факт не би трябвало да предизвиква безпокойство у вас, щото явно не се явявате счетоводител на тази компания, пък и едва ли ще опрат до Вашето "компетентно" мнение по въпроса за собствения си капитал. Ся, втората тръба е там, недалеч от туския бряг, не до българския за съжаление, и е въпрос на време да поеме в някаква посока, най-вероятно на северозапад или запад, въпреки мерака на нашия задокеански Голям брат...Та така. А дали продава на Турция нещо на загуба...хммм, слаба, много слаба икономическа логика, драги...

19namo

Цяло чудо е, че Гълфстрийм още мърда.

Solace

И Унгария к'во му рече на тоя Рик Перко?

аванти дилетанти

Айдее утече хъбчето в реката. Но и на унгарците ще им припари под задниците. Не можеш де седиш безкрайно на два стола.

SSlavov

13.11.18 20:28

К 2025 году Америка будет добывать половину мировых объемов нефти и газа — прогноз МЭА

По оценкам агентства, гидроразрыв будет основной движущей силой роста производства в Штатах

 

Хамериканците са решили да ударят пазара 

fierсe
снимка на fierсe

накрая пазарът да не ги удари челно!

аванти дилетанти

И СССР-ът го чакаше тоя удар, ама друго стана. Та с чаканато е една такава робота...

SSlavov

Може ,но ще разбъркат света. Добиха кураж със шистите и ще натискат цените .Там компаниите са частни и риска е на инвеститорите - някои ще спечелят ,а други ще загубим

Седем с един...

Както казваше героят на Н. Хайтов: "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш." Могат да го направят ако изпълнят 2 - 3 условия. Първото е да могат да добиват количества, които да са достатъчни за големия европейски пазар, второто е да докарат цената до тази на газта от тръбите и третото е да се сдобият с капацитет за превоз на тези количества. Наруши ли се едно от трите условия, работата им се закеркенечва...Освен ако могат да прекарат тръба през океана...

Доси

На това нещо не му ли се казваше "търговска война"? Чувал съм че в миналото такова поведение бързо е водело до истинска война... ние това ли искаме? 

urupuchi

Всички се натискат на Еуропата да им взима газа. Както е тръгнало, скоро ще ѝ плащат да се отърват от него.

AnonimusBG

Да дават по-ниска цена ако могат и тръбите на потоците ще ръждясат в моретата.

 

SSlavov

И бат'Серго хвърля самуни и кашкавал от мандрата

VAERINGJAR

САЩ се обявиха и срещу "Турски поток"

САЩ ще се обявят срещу всичко, което изхвърля Англия от контрола върху ценообразуването на руските доставки на енергоносители за Европа. Явно подполковникът пак е сипал лъжичка катранец в поредната каца с мед, която са смятали да си сервират за сметка на Русия.

Генерал Колев

Вече всичко минава на газ, че иначе заради повишаващите се температури, наближава “Ноев потоп”. Климата изперка тотално! Урагани, торнада, наводнения, пожари... Учените по цял Свят са се впрегнали да търсят спешни решения, след като стана ясно за окаяното състояние на кораловите популации. Те са като барометър!

когато се казва “Турски поток”, се има предвид втората тръба, която остана недовършена на границата в руската морска част. До там ги полагаха заедно, но трябваше да продължат само с една, тъй като нямаха предварително сключени договори с никой в ЕС. 

Това за загубените транзитни такси е пълна глупост! Първо защото Газпром ни плащаше транзита на преференциални цени и второ, Газпром не може да диктува откъде ще минава тръбата! Трябва да си продадат дяловете, както направиха с дела си от 50% в първата тръба, продавайки го на BOTAS.

Дори и да използват някой друг “играч”, първо трябва да представят подписан договор с някой, после, да осигурят същото количество свободен обем, за да се спазят изискванията на Анти-корупционната Комисия. Минат ли 50-те%, става господствено положение, а глобите са 10% от годишният оборот или 30% от стойността на договора. И в двата случая става въпрос за милиарди.

Ако не са американците да балансират в региона, Иран щяха да са. Иран има най-богатите залежи на газ в Света, а Европа е най-големият пазар. В Сирия войната започна именно заради спорове за маршрутите на тръбопроводите.

В момента Газпром така ни е стиснал за гушата, че дори и на двойни цени да купуваме американската течна газ, ще е по-добре.

rover
снимка на rover

Вече всичко минава на газ, че иначе заради повишаващите се температури, наближава “Ноев потоп”.

със сигурност немате представа каква глупост сте изръсил, гу'син "генерал". ?

Доси

Просто мърси името на един умен човек с глупостите си... 

РимскотоVIIилиВиАйАй

В момента Газпром така ни е стиснал за гушата, че дори и на двойни цени да купуваме американската течна газ, ще е по-добре.

 Това съждение ми напомня на изказванията на Рики (енергиен екперт, учил в 25 у-ще).

protor

И аз се обявявам срещу "Турски поток"! 

nanyac

И други кахъри се трупат, не e само икинджи бору

Four brand new HK-flagged Mega container ships belonging to Turkish shipowner ISTANBUL DENIZCILIK VE DENIZ were included in the the US Treasury Department list of sanctioned cargo ships, linked with Iran (namely, IRISL – ISLAMIC REPUBLIC OF IRAN SHIPPING LINES). All four ships were built in Korea in 2018, all having 14,500 TEU capacity. Understood link or links between Turkish shipowner and IRISL, in fact, do exist. Turkish officials rejected to comment on the story.
All four ships while under construction were bearing Iranian names and IRISL logo: CANREACH (aka HAMOUN); FANREACH (aka BARZIN); GOODREACH (aka RADIN); TENREACH (aka RAYEN).

 

http://maritimebulletin.net/2018/11/12/4-brand-new...

Американците пипат без ръкавици, Таипович кротува.

Контрактът за постройката е сключен между Хюндаи Х.И. и Иран.  Американците хитро са изчакали докато се вложат всички средства.

А турската компания обира пешкира, защото прави опит да измъкне корабите извън зоната за санкции уж че са турски.

 

Доси

Папуасчо, пешкира не се "обира", а се "опира"! Идва от "пера", което пък идва да каже... абе карай, пиши си, то такава ти е всичката работа... 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×