facebook
twitter

Горещи новини

Русия замразила сметките на венецуелската държавна петролна компания

5048
БГНЕС архив

Руската „Газпромбанк“ реши да замрази сметките на венецуелската държавна петролна компания PDVSA и да спре сделките с фирмата, за да намали риска от попадане на банката под санкции на САЩ. Това е съобщил източник от банката, предава Reuters, цитирана от Фокус.
„Сметките на PDVSA в момента са замразени. Както разбирате, операциите не могат да се извършват ”, казал източникът. „Газпромбанк“ не коментира официално информацията на агенцията.
Reuters твърдеше по-рано този месец, че PDVSA е казвал на клиентите на съвместните си предприятия да депозират приходите от продажбите на петрол в нейните сметки в „Газпромбанк“, според източници и вътрешен документ. Причината - нови санкции в САЩ за PDVSA.
Вашингтон твърди, че санкциите, наложени на 28 януари, имат за цел да блокират достъпа на венецуелския президент Николас Мадуро до приходите на страната от петрола, след като лидерът на опозицията Хуан Гуайдо се обяви за временен президент и получи широка подкрепа от Запада.
 

85

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Париж се сдоби с най-голямата улична фреска

16.06.2019

747 4
Аржентина и Уругвай останаха изцяло без ток

16.06.2019

3787 38
Осъдиха съпругата на Нетаняху заради ресторантска далавера

16.06.2019

1126 4

Коментари

Страници

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

😁😁😁

La Bamba
снимка на La Bamba

С такова отношение към "съюзниците" си Кремъл ще клечи постоянно в изолация. Не става само да прелетят две ТУ-шки за показуха , става с мънги...

ЗИП
снимка на ЗИП

Правилно решение !

 

Тези пари трябва да бъдат залог срещу руските заеми и да се направи "прихващане" на вземанията....

 

"Роснефть" има да получава 2,3 милиарда долара от Венецуела и е абсолютно безрасъдно сметките в "Газпромбанк" да се оставят  на "самотек" без да се знае кой всъщност оперира с тях , Мадуро или хора на Гуайдо !

 

Ако Венецуела се нуждае от тези пари, то мисля е по-добре Русия директно да "създаде" въздушен или морски "мост" чрез който да доставя стоки на Венецуела - храна, лекарства и так далее.

 

За предпочитане руско производство !

 

 

СвКащей
снимка на СвКащей

Pуско пpоизводство пpоизведено в китай и индия, нали ЗИПуля? Както си пише на буpканете на Закусон, бе боеви геpой, кpепящ на кpехки плешки въздушнио мостик. Пусни сега молния с ко ше плаща на солдатете таваpиш мадуp след фpизиpането. Чувал съм че гладен солдатик не особено дълго танцува лезгинка... да не земе да объpне баpуто накъм наш мадуp? Внимавай, ЗИПуля, пази му гpъбо на твоя откъм канапето. 

La Bamba
снимка на La Bamba

Русия директно да "създаде" въздушен или морски "мост" чрез който да доставя стоки на Венецуела - храна, лекарства и так далее.

За предпочитане руско произвоство !  😁😁   ЗИП , имаш ли идея колко полета са планирани между Каракас и Русия в следващите 3 денонощия , и колко полета между Каракас и САЩ ? Аз ще ти подскажа да не се мъчиш с фантазии и уишфул тинкин. С Русия предвидените полети са 0 /нула/ . Със САЩ /Маями , Ню Йорк/ има предвидени 16 /шестнадесет/ полета. С какъв авиопарк Русия ще оперира до Венецуела ?

Soro

Содатик за сега е таацувал до Париж и Берлин )))  Ако трябва и  до Лондон , НЙ и Л А ще танцува казачок )))

БатВаню

Сметките са замразени. Това означава че титулярът на сметката, тоест венецуелската нефтена компания, няма право да тегли пари от тази сметка, трети страни (купувачи на венецуелския петрол), нямат право да правят преводи на тази сметка (тоест право има няма смисъл защото ще загубяттоест парите).

Абсолютно невъзможно е Роснефт или който и да е друг да ползва парите от тая сметка да прави прихващане или каквито и да е други чудесии, дори и в Русия. Ако самата банка позволи такива операции, много вероятно е нейния активи които са в Америка, или които зависят от Америка да бъдат замразени.

Това важи впрочем за която и да е друга банка. Буквално всяко разплащане в долари "минава" през Америка и може да бъде обект на санкции. 

Във всяка банкова операция има американски кореспондентски банки, те са подчинени на федералния резерв, той пък е подчинен на американския конгрес, същият,  който гласува санкциите...

 

аванти дилетанти

И за да е сигурно, че ще си платят "руското производство" им запорират сметките, тъй ли? Логично, като нас ще си платят за "освобождението"   до стотинка, в случая цент.

Седем с един...

С Ту-160!

Biberkov

Taka ще е, завоя ще се взима 'на две гуми' от Мадуро-Путино-крепителите.

jorro2

Руско жито, руско пилешко, руско свинско. Има и в излишък. 

аванти дилетанти

И като го има защо от години не пращат нищо на братята венецуелци с пари или без?

paragraph39

ЗИП,

/:/ 17/02/2019 - 15:15      

.........................................................................................................................

Абсолютно точно!

Напълно съм съгласен!!!        

Neopol

Ако е вярно, то Русия показва колко е слаба, защото дори не контролира финансовата си система. При това положение едва ли някой в бъдеще ще залага на Русия. 

jorro2

Според мен се подготвя акция "петрол за храни" или по точно "венецуелски петрол срещу руски храни". Клирингова търговия, като замразените средства ще служат само за изравняване. 

Лoвkия

Руската „Газпромбанк“ реши да замрази сметките на венецуелската държавна петролна компания PDVSA и да спре сделките с фирмата

Ауу, пиндоските мекерета и козяшките слуги обричат на глад клетите венецуелски дечица!

Нали така бе, другарчета?😂

buratinob

Тъжно, но Русия има нужда от конфликт във Венецуела.

Тогава могат да стъпят на континента официално.

Руска военноморска база там ще е доста феерично даже и за ЗИП-а.

La Bamba
снимка на La Bamba

Русия няма потенциал за това. Показвано и доказвано много пъти. Дори в епохата на могъщия СССР и идеологическото противопоставяне , Москва не посмя да продължи с Куба и ракетите и се оттегли. Латинска Америка си остава заден двор на Вашингтон , а всяко ново "приклякане" в Кремъл пред заплахите на американците показва и доказва на латиносите , че не могат да разчитат на Русия.

Амене Менема

Това е голяма излагация от страна на Русия. Сега разните дежурни пропагандисти при хер Соловьофф пак да хленчат кой къде ги бил предал. Искаш да си тартор? Искаш съюзници? Ами първо имай топки!

сталкер пустиняк

Винаги е интересно да се види как хора като ЗИП-а взимат завоя. Съветските диалектици ряпа да ядат. 😁

buratinob

ЗИП не завива, сега ще се качи на китайската каручка.

СвКащей
снимка на СвКащей

ЗИПуля не пpаи завое, а лупинги дет ни една сушка и мълния не моат да извpътят. Важното е, че е честен - никога не повни какви ги е хвъpкал на вчеpашната тpениpовка.  

protor

Русофили. 😁 😁 😂 😁

JollyRoger's

Ъхъм... С дъх на партенки, но пък колко е омаен, та дори сладък за адептите на сахибите...🎃🎃🎃

ЗИП
снимка на ЗИП

Какво приклякане сънувате ?

 

Та вчера Кремъл арестува американски инвестиционен банкер и това не знам дали подозирате колко сериозна новина е ?

 

Всички големи  западни финансови издания вече говорят, че се върви към "Магнитски на квадрат" и че това е огромен знак от Путин, че ще посегне на "западните пари"  в Русия !

 

Руските либерали вият, че вече никой нямало да иска да инвестира , но явно Путин мноо добре знае какво праи....

 

Ако искаш да удариш Запада, вземи му парите !

 

Както Ленин през 1917г. Мисля, че точно това почва да прави Путин сега.

 

Американския банкер е държал капитал от 3,7 милиарда долара.....

 

:)

 

Мисля, че работата с Венецуела е подобна. Русия "прихваща"....

 

За разлика от Съветите след Ленин....

 

 

СвКащей
снимка на СвКащей

ЗИПуля тъкмо си възстанови кумиpа на пиедестала... че нещо беше го pазклатил неколко месеца. Само се не pазбpа от молнията тоз капиталист злостен кат дpъжал долаpете дъл са му ги изтpъгнале по ленински от кунките или не баш. Ма то зелена шума, бpя летчик... да бе истинска паpа - ако не pубъле, юане поне, да меташ светкавицата... а сега кво? 

аванти дилетанти

А руските патоци ? Да не отлетят в посока Вашингтон. Ти въобще мислиш ли малко преди да драскаш по нета. Даже се съмнявам и във флашките от пАсолството да има такива идиотии, каквито снасяш непрекъснато.

onzitam

Та вчера Кремъл арестува американски инвестиционен банкер и това не знам дали подозирате колко сериозна новина е ?

Колко сериозна новина е?

Първо, той не е " американски инвестиционен банкер", а американски гражданин който е ръководил инвестиционен фонд в РУСИЯ и е източил 2,5 милиарда РУСКИ РУБЛИ от РУСКА БАНКА! Повдигнати са обвинения и на още петима участници в схемата, част от които са РУСКИ ГРАЖДАНИ.

Преди години у нас арестуваха и осъдиха кандския гражданин Майкъл Капустин, за измама в размер на 4 милиона долара и той прекара 12 години в български затвор. 

Амене Менема

Ако искаш да удариш Запада, вземи му парите !

Ъхъ. Само дето на руските ръководители парите им – на Запад. Заедно с децата. И докато е така, Русия ще е зависима. Ти си дуднеш против СССР, ама по него време такава шизофрения – хем да си „против“ Запада, хем баш с него – нямаше. Имаше си истинско противопоставяне.

La Bamba
снимка на La Bamba

Майкааа , хубав пример даде баш с ... Ленин !😁 Нали знаеш след Ленин какви говн@ стават в Русия , какъв глад , мор , мизерия , гражданска война , и какви огромни РУСКИ територии Ленин харизва на чужди страни ? ... По-добре да беше дал пример със Сталин. Извършил индустриализация , затворил Комунизма в своята страна и отказал се от Световната Революция , взел Русия от дървеното рало - оставил я с ядрено оръжие ... и т.н. все чисто РУСКИ ПОСТИЖЕНИЯ. Ся , на каква цена , това е друг въпрос.  Западна Европа има десетки милиарди инвестиции в днешна Русия. Процесът е тих , европейците не бият тъпана да не дразнят САЩ. Но е факт. Германският стокооборт с Русия е над 100 милиарда ! "Потоците" пълнят устата на немската индустрия и тенденцията е да се засилват. Френците правят четки на Тръмп , но зад гърба му ходят на всеки бизнес форум в Русия , строят огромни автомобилни заводи заедно с руснаците. Стокооборотът на Русия с Италия фърчи като ръст , почти половината газ в Италия е руски ... и т.н. и т.н. Какви санкции ? Какви пет лева ? Търговските и инвестиционни връзки между Москва и САЩ са смешно слаби. Русия може да си позволи заяждания със САЩ с някакви арести. Но това не значи че си позволява да третира Европа по същия начин.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×