facebook
twitter

Горещи новини

Русия не признава Голанските възвишения като част от Израел

Американският президент Доналд Тръмп призова за признаване на спорните територии в полза на Израел
4451
EПА/БГНЕС архив

Русия никога няма да признае Голанските възвишения за Израел. Това е заявил пред РИА Новости Олег Морозов, член на международната комисия на Съвета на Федерацията, цитиран от Агенция Фокус.
Неговите изявления идват след като американският президент Доналд Тръмп призова за признаване на спорните територии в полза на Израел.
Морозов отбеляза също, че „Тръмп е усилено дразни световната общност и арабския свят“. Според него целите са три. „Първата е обвързване на Израел, който трябва да види в САЩ не само главния, но и по същество единствения съюзник в тази област“, каза Морозов.
Втората цел била да се раздели арабският свят. "Някой ще се огъне и ще мълчи. Това ще отслаби арабското единство по този въпрос", добави той. „Третата е удар за Сирия и партньорството й с Русия“, заключава политикът.
 

60

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Франция блокира споразумение за търговия на ЕС с Южна Америка заради пожарите

23.08.2019

1869 11
НАСА кръсти камък на Марс на "Ролинг стоунс"

23.08.2019

203 1
България не щяла ресор "Земеделие" в бъдещата ЕК

23.08.2019

5669 62

Коментари

Страници

Гласът

Русия никога няма да признае Голанските възвишения за Израел. Това е заявил пред РИА Новости Олег Морозов

Чак пък никога? Никога е доста дълъг период...

Тони Йорданов

   Голанските възвишения винаги са били безспорна сирийска територия. Сприхавто, сенилно старче съвсем е изкуфяло.

Гласът

Приблизително колкото Курилските острови за безспорно японска територия. 

Тони Йорданов

  Курилските острови също са безспорна територия.

Гласът

  Курилските острови също са безспорна територия.

Ха-ха! Явно.

Гласът

"Тръмп е усилено дразни световната общност и арабския свят“. Целите са три. „Първата е да обвързване на Израел още по-близо, който трябва да види в САЩ не само главния, но и по същество единствения съюзник в тази област“

Интересно това на какъв език е написно. Някой знае ли? 

urupuchi

на СЕГАхили

PlaNed
снимка на PlaNed

На руски звучи така:

Морозов считает, что Трамп преследует три цели:

"Первая — еще плотнее привязать к себе Израиль, который должен видеть в США не просто главного, а, по сути, единственного союзника в этом вопросе", — сказал сенатор.

"Вторая цель — расколоть арабский мир. Кто-то прогнется и промолчит. Это привяжет его к США и ослабит арабское единство в этом вопросе", — добавил он.

"Третья — удар по Сирии и ее партнерству с Россией", — заключил политик.

https://ria.ru/20190321/1552010909.html

 

Доси

Е то не е необходимо чак до "никога" да не ги признават... само докато Сирия си ги върне, до тогава е напълно достатъчно. 

Гласът

Кога ще е това? Преди или след третата светова война?

Думи думи

Що да се хаби да ги признава, след като Израел ще освобождава ъгълчето ?

ablepsia

В дописката, силно казано, е услужливо пропуснат фактът, че и ООН никога не ги е признавала като територия на Израел - има резолюция на Общото събрание, в която те се назовават "окупирана територия".

 

 

Россия никогда не пойдет на признание Голанских высот за Израилем, заявил РИА Новости в четверг член международного комитета Совфеда Олег Морозов.

Он также отметил, что "Трамп усилено дразнит мировое сообщество и арабский мир". Целей три. "Первая - ещё плотнее привязать к себе Израиль, который должен видеть в США не просто главного, а по сути единственного союзника в этом вопросе", - сказал Морозов.

 

Вторая цель - расколоть арабский мир. Кто-то прогнется и промолчит. Это привяжет его к США и ослабит арабское единство в этом вопросе, добавил он. "Третья - удар по Сирии и её партнёрству с Россией", - заключил политик.

https://ria.ru/20190321/1552009581.html

LAIO

Днес не ги признават, утре вдругиден ще има сделка или не и ще пропеят друга песен. 

sneaky_humanoid

Русия???

 

The League of Arab States fully supports Syria's right for its occupied territory.

BREAKING: European Union doesn't recognize GolanHeights as part of Israel – diplomatic service 

Ще ви се да е само Русия, ама тоя път греда. ;]

Гласът

Да, странно защо точно на руската позиция са се спряли. 

ablepsia

Тъй че има и четвърта цел - пълно пренебрежение към решенията на ООН и неглижиране ролята на организацията, което на американците не им е сефте. Но в Израел наближават избори и на Нетаняху му се изплъзва почвата под краката, та помоли САЩ да признаят израелския  суверенитет на Голанските възвишения, ма дописникарите отде да знаят таквиз несъществени "живи фактове".

Гласът

Тръмп толкова се е заглижил за ООН та май поста на американския посланик там още е празен. 

ablepsia

Джонатан Коен

nanyac

Шойгу това ли е успял да спазари?

Асад започна да иска пари за Сирия.

Паре нема.

Ама Шойгу на бял изтребител им носи подкрепа за каузата.

А паре ще им носи кога се разберат за отката.

 

Апропо:

чува се че имало израелска заря послучай посещението на високия гост.

и

оня ден една тристранна среща е поразвъртяла газовата баница

http://tekmormonitor.blogspot.com/

ablepsia

Асад започна да иска пари за Сирия.

 

От кого ги иска да си забелязал? Или и ти пропущаш неудобните теб "живи фактове"? Не от Шойгу във всеки случай, а от съсипалите на държавата му.

Загубиха започнатата от тях война - сега да си плащат за спонсорираните, обучени и въоръжавани от тях главорези и пъклените им деяния.

ПишаТриКниги

"Асад започна да иска пари за Сирия."

 

Ми нормално. Те и резачите на глави, поддържани от САЩ щяха да искат пари за възстановяване на тази разорена територия, ако бяха спечелили войната. Кво тука е  чудно? Най-нормалното е президент на една държава, преживяла тежка война, да търси помощ. По-интересното е, че някои го споменават и се правят на глупави! 

ablepsia

Те и резачите на глави, поддържани от САЩ щяха да искат пари за възстановяване на тази разорена територия

 

Е те сега ще плащат менторите им - макароните, меркелите, търизите, тръпмовете и вся остальная.... До ще ден да си платят и за Либия, и за Ирак и за останалите си престъпления срещу човечеството.

ПишаТриКниги

САЩ могат да си признават каквото си искат. Това не пречи много на останалият свят. Косово не е признато от повечето държави, както и че Гуайдо е президент на Венецуела. По-скоро САЩ се излагат с такива признания, дето никой не ги бръсне за слива. 

пощаджията

Да, странно защо точно на руската позиция са се спряли. 

И кои са тия, дето са се спряли точно на руската позиция?!

 

ablepsia

И кои са тия, дето са се спряли точно на руската позиция?!

 

Тъдявашните "горещи" са "тия". Други въпроси по същество имаш ли?

 

Щото вече, освен РФ,  има същите заявления от ЕС, Арабската лига, за резолюцията на ООН по повод на възвишенията да не споменавам. Пак. 

СвКащей
снимка на СвКащей

Егати новинката... то Голанските възвишения почти никой никога не е пpиемал за изpаелски земи. Като с кpимнаш, падpуги и падpугове...

ablepsia

Падруг/падруго, Косово що пропущаш? Таквиз евроатлантически бомбардировки бяха в Белград, та чак китайското посолство, не щеш ли,  от  сичките намиращи се там посолства го отнесе. зарад едната сащисана базичка. За Крим война, за разлика от възвишенията,  не се е водила, нито някой го е бомбардирал, ами се проведе мирен референдум. Пък и Крим си е руски, щото Хрушч в нарушение на Конституцията го хариза през 1954 г. на УСССР и укрите го бяха окупирали незаконно за няколко десетилетия, но накрая се пак се върна тихо и мирно у дома. А Севастопол нивгаж не е бил официално харизван на  хохолите. Пък въпросните  възвишения нивгаж не са бивали автономна република на Израел.

Две большие разницы.

Тъй че нема нужда да тролиш под таз тема с Крим.

СвКащей
снимка на СвКащей

Падpуго, не напиняйся - мое да скинеш некое сухожилие. Болшиете pазници са споpед опоpната точица... Косово некак не тича, освен по твоята хуpка. Мое да туpнеш едни Куpилски остpовчета - ама нема, не ти отъpва. Пък евpеите тъпи... едно pефеpендум-думче да беха спpетнали и възвишенията ша са изконна евpейская земля... И докогa ще кpечеталите едно и също... там, хpущовка и пp. смехоpии? Нема ли дpуго лишче подфъpлено по оф-линия? Не че моете нящо друго, ма да питам за обща култура... 

ablepsia

Не че моете нящо друго, ма да питам за обща култура... 

 

Че ний баш за нея говорим, падруг с падруг - за общата  ти култура и елементарната ти историческа неосведоменост. Обаче тук не сме кръжец по ликбез. Бегай да се осведомяваш, а не да забъркваш тюрлюгювечи.

СвКащей
снимка на СвКащей

Ношна смена бичиш на амбpазу,ата? Ну, и гоpошо... ко ли не пpаат оpата за некой pубъл... за сметка на ликбеза или кото там по задунайски язик. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×