facebook
twitter

Горещи новини

Ремонтът на "Граф Игнатиев" - все по-забавен и изненадващ

11768
Александър Пелев
"Граф Игнатиев" между "Алабин" и пл."Гарибалди"

Ул."Граф Игнатиев", която се ремонтира от юли, вече е частично отворена. Във Фейсбук Александър Пелев пусна снимка на улицата между "Алабин" и "Гарибалди". Трамвайните линии са оградени със странни каменни блокчета, които приличат на перки на акула. Те вдъхновиха колаж, посветен на ремонта на "Графа".

А Пламен Пасков коментира във "Фейсбук": Доколкото разбирам, стил късен колониален фъндупковизъм, от арт-серията "видими резултати". Съвместно изобретение на архитекта и местната ортопедия.
Като се подхлъзнеш на леда през зимата, да може да ти пробие/разбие черепа бързо и качествено, или поне да ти счупи крайниците. Клинична пътека, евроценности и безценности...какво да се прави."

74

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

21.02.2019

206
Димитър Желязков - Очите остава в ареста

21.02.2019

60
Екоминистерството обвини популярния пътешественик Беър Грилс (видео)

21.02.2019

2208 21

Коментари

Страници

pasi

Перките са опасни защото са ниски и почти незабележими на фона на останалата сивота на пейзажа от бетон.  Блейка, незрящ или дете може да се спъне и да полети към релсите.  Не е ясно каква е целта на поставяне на тези препятствия. Нали движението на МПС ще е забранено!!!  Архитекти!?!

Вишински

Вижте, че ремонтът се забави скандално дълго е ясно, но това по-горе си е живо заяждане.

 

Имаме вече 7 месеца ремонт. В страните, които е прието да се считат за нормални, това отнема месец - два. В резултат на това се стигна до фалит на магазините по цялата дължина на улицата, до хора, останали без работа. Ето за това трябва са се говори, а не за формата на блокчетата.

 

Е, и какво като са триъгълни? По-хубави ли щяха да са, ако са цилиндрични? Или квадратни? Впрочем, коя е прекрасната форма на блокче край трамвайна релса? Това заприлича на рекацията на един поп, дето се възмутил, че художник бил нарисувал ангелите с ботуши. И го питал - ти къде си виждал ангели с ботуши? А художникът отвърнал - а ти къде си виждал ангели без ботуши?

 

Заяждайте се за същественото. Когато се заяждате за дреболии излиза, че всичко друго е наред, та опряхме до геометрията.

nikipsh
снимка на nikipsh

Като сте толкова запознат, бихте ли споделили каква е целта и предназначението на тези препядствия ... това че струват пари и като са триъгълни общината е спестила 50% от бюджета, не ми стига - каква ми е ползата от това архитектурно творение ...

Michael
снимка на Michael

Подкрепям те брато! Както съм говорил и преди тук - 5+ години преди да започне този ремонт вече нанасяще щети заради постоянните и противоречиви твърдения какво има да става. Живея там и с очите си ги виждам тия неща, кулуминацията беше повече от година преди началото - имам пред вид измерена в празни магазини с надписи "дава се под наем" или "продава се". Ще има трамвай, няма да има, ще има ама по една релса една мотриса, после ще се изчакват по една релса, после пак отначало. Последните герои на пазара хем си плащаха, хем на тях се изливаше общинската "страст за справедливост и послушание", нищо, че повечето сергии бяха окупирани нелегално - тия дето плащат те да му мислят. Имаше едни цигани от Стара Загора, ми гледаха си търговията вместо да крадат, ей не ги оставиха - там си пиех кафето по пейките сутрин и ката ден минава една леля и почва "камерата сте я завъртяли", "що не пострижете дървото камерата да вижда", "що сте сложили тия тараби на сергията" и т.н. и т.н. Издържаха почти до края, аз не бих. Важното е, че и за тях и останалите края дойде, за да купуваме подове и зеленчуци от Била и Лидъл - пазарите не подхождат явно на европейщината, както Гражданите Му я разбират. Като се канеха 5 години си викам - сигурно поне едно умно нещо ще направят и ще изчакат първо метрото по 3-тия диаметър пък тогава ще почнат - да ама не. От 2010 съм по маршрута на 10-тката трамвай и я има 2 години нормално движение, я не - важни са европейските пари, а не удобството на хората. Да напомня и за друг ремонт - по България към Борово - има няма 5 години от предишния основен ремонт и сега пак, а сума други места седят като след война - към Илиянци например не е пипано сигурно от 30 години - и там има нови трамваи ама тия са явно някак по-важни... 

 

Да бъдем честни, Фъндъкова направи и някои смислени ремонти и то бързо, но май вече добре свършената и смислена работа е изключение, явно има "наши" хора, на които не може да се отказва и гражданите - ряпа да ядат. Къде бяха опозиционерите в общината? Аз на ваше място няма да гласувам за никоя партия оставила и един човек, който сега е бил в съвета. Няма нужда да си сменяте партиите - и без това всички са фалшиви, но поне а се научат да дигат шум, като ги мързи - да разберат, че няма гласове. Дип, че баш гербаджиите никога няма да го направят - те там гласуват за близки и познати, да се уредят децата.

Penchobre

Това е отмъщението на фандъците на магазинерите по улицата, които нечестиво вдигаха шум и някои подло фалираха. Общинарите искат да подскажат на евентуалните клиенти, че търговците са като акули. Капиталистически акули! 🐟

дон Базилио
снимка на дон Базилио

 

 никакви перки не са а пейки

Penchobre

За теб не знам, как си устроен и какви вкусове имаш, но аз на такова нещо не мога и не бих седнал. Може да са пейки за връзване на обувки?

marksman
снимка на marksman

Пейки? Хм, сядаш, изпружваш нозе, че са натежали от препускане по дюкяните, минава трамвай (не дай, Боже) и нозете ти олекват

дон Базилио
снимка на дон Базилио

ми пейки я

седаш и пееш

фалцетно...

Penchobre

Ааа, пей ки! 😌

Wolf ACE

Не, бе! Основи за пейки са - 50 метрови пейки!!  Да насядат всички ахмаци на тях начело с Кметица Му.

 

Вишински, повярвай, колко голямо значение би имало каква е формата на тоя пън, ако полетиш челно към него. И как ще ти се иска да е нещо по-обтекаемо....

 

Не се научиха, че освен "архитектурни" недомислици има и по-важни понятия като ергономия и безопасност!

bananiskilogrami

Тц, това са убийци за пенции... като падне бабата, с гаранция да патакса и да не виси на пенсионната система в БГ 😂

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Вишински пак на амбразурата да брани герберлъка! 

Похвално! 

🐔🐔

Звън®
снимка на Звън®

Предназначението на "странните каменни блокчета, които приличат на перки на акула" е простичко.  Те ще се използват като паметни плочи, върху които ще се изписват имената на пешеходците, загиналите при сблъсък с трамвая в участъка между "Алабин" и "Гарибалди". Столична община обяви, че при необходимост може  да постави допълнително количество от тях.

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Е, и какво като са триъгълни? По-хубави ли щяха да са, ако са цилиндрични? Или квадратни? Впрочем, коя е прекрасната форма на блокче край трамвайна релса?

 

Никое! Не трябва да ги има. Те са опасно препятствие без каквато и да е разумна функция.

Никъде в Европа няма такава щуротия. Напишете си в Гугъл Straßenbahn и разгледайте как се прави в Германия. Напишете Tram и вижте как е в Холандия. Напишете... Абе никъде няма такова нещо.

Здравка
снимка на Здравка

На мен тези, хм неща също ми изглеждат като части от нещо недовършено. Ако са основи за пейки обаче, не са ли твърде дълги пейките, твърде близо до релсите? Колкото и да е некадърен един архитект, не може да е чак толкова некадърен, че да ''изфабрикува'' такива предпазни елементи. Иначе няма лошо да има такива - пешеходна, много оживена улица, по чиято дължина вървят трамваи. Деца, разсеян народ, хора с двигателни и зрителни дефицити... Гледам само снимката, нямам представа от действителното дередже на нещата. 

TheBahurKing

Фандъкова, да беше оставила улицата във вида, с който са свикнали чесъните с претензии, които гаче ли не са расли там, на тая сива и олющена улица, а нейде из шанз е лиже, Пето Авеню и Красната площадь.

Сега вече нямаш полезен ход, мрънкялниците нямат угодия.

Само другарят Калоян или другарката Мая ще оправят София!

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Какви пейки, какви пет тугрика? 

Имате ли представа колко тесен е там тротоарът. Двама души едва се разминават, особено зимно време. 
Само пейки липсват за пълното щастие и пълния хаос на пешеходното движение. 

Не му е мястото там за седянки. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Фандъкова, да беше оставила улицата във вида, с който са свикнали чесъните с претензии, които гаче ли не са расли там, на тая сива и олющена улица, а нейде из шанз е лиже, Пето Авеню и Красната площадь.

 

Що за глупост? 

Ремонтирала некадърно тротоарите и настилката - и голяма красота въдворила! 

Ловък, наистина напоследък зверски се излагаш! 

ogro

Отмъщението на Фандупкова към софиянци!

Banshee
снимка на Banshee

Ако имаха малко акъл, щяха да  прегърнат като спасителен вариант това с акулите. :)))

2-of-spades

де да бяха само перките от акула. има и по-гениални приумици...

 

някой забелязал ли е къде по графа сега има бордюри и късо тротоарче?

само на спирките. мда, само на спирките :)))

 

а за оточната вода при дъжд въобще не ми се мисли. централните шахти според неква нова фандъ-физика между релсите са по високи от околната им площ. но да кажем , ако герберунгелята все пак могат да променят гравитацията, то оточните странични вадички са върха - могат да поемат само течност от... малка нужда.

TheBahurKing

Ти кога ходи там бе, Тути?

Кога видя некадърното изпълнение по цялата улица, а не отделните местенца, удобно заснети от гласовитите педалчета?

Като оная снимка, дето след ремонта на Васил Левски по платното имало локви, гражданите си мокрели обувките, ракурсът е такъв, че шахтата, която си работи нормално, не се вижда.

В булгаристан живеят седем милиона естети, политици, треньори на националния, ебачи, маризчии и специалисти по всичко, които превърнаха страната си в кенеф.

TheBahurKing

Разходи се из произволно гръцко село и което и да е българско и виж съкрушителната разлика между вкусовете на гръцкия пейзан и булгаристанския чесън-разбирач и естет.

Виж как изглеждат гръцките дворове и къщи и виж булгаристанските кочини и съборетини.

Виж дали някъде из Солун ще видиш в центъра изоставена и рушаща се красива стара къща, с каквито изобилстват централните части на всички български градове.

 

ОБАЧЕ
снимка на ОБАЧЕ

за стари  къщи не си прав   има цели квартали  стари и изоставени   никой не ги пипа или краде

там моторетки  седят  вкопани  в земята и никой не ги пипа..

Виж з аселата си прав.

вкусът на пейзана  минавайки кулата  рязко се променя...

Гърците  не с а   мързеливи   такива са булгаристанц.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Ти кога ходи там бе, Тути?

Кога видя некадърното изпълнение по цялата улица, а не отделните местенца, удобно заснети от гласовитите педалчета?

 

Преди 2 седмици минах от реката до Попа. 

Беше пълна скръб. И като култура на строителните работи, и като удобство за пешеходците, и като поне елементарни условия за магазинчетата да функционират. 

Там, където беше горе-долу готово, също беше много скръбно. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

TheBahurKing    03/12/2018 - 17:39

 

Общо взето,  си прав. Макар че и в България има хубави и благоустроени села - не само с преобладаващо количество на вилите. 

Но, разбира се, разликата с Гърция е очевидна. 

 

Което обаче изобщо не те оправдава в амбразурниченето в полза на кметицата. 

TheBahurKing

Еми не знам, аз още не съм ходил натам, като видя, ще преценя ЗА СЕБЕ СИ, харесва ли ми или не.

Ще е цяло чудо, ако с този ремонт НЕ са успели да променят облика на тази, повтарям - сива и олющена улица.

Шукри Амедов Готски

Няма лошо. Ако сложат и някоя палмичка, тук-таме някое шебече, може по някое време пък да се гледат и банани, и без другото климатът се променя. Ремонтът е явно изпреварващ.   

protor

Ще пречат на ватманките да дрифтят с трамвая по тротоара..

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×