facebook
twitter

Горещи новини

Радев: Разкриването на Висшето военновъздушно училище не може да бъде цената на моето мълчание

7307
Илияна Кирилова

"Благодаря на премиера за разкриването на Висшето военновъздушно училище, но това не може да бъде цената на моето мълчание", каза президентът Румен Радев в Асеновград, цитиран от агенция „Фокус“. Попитан как ще продължи диалогът му с министър-председателя и на какъв етап е, президентът отговори, че той е труден, поради безконтролното управление и безнаказаната корупция.

По думите му има важни теми, по които съгласието е наложително като например привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето. „Специално за завода на „Фоксваген“ поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и водената от него делегация. Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие и то в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен, че България е надеждна и перспективна дестинация. Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Щайнмайер и всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство. Ще бъда първият, който ще поздрави кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор", каза държавният глава.

Радев обърна внимание, че премиерът е поел личен ангажимент към него за възстановяване на Висшето военновъздушно училище. Президентът отчете, че министър-председателят го е изпълнил в срок и му благодари. "Такива неща трябва да стават по убеждение на самото правителство, а не в резултат на моя намеса. Но дори и безвъзвратно закъсняла, тази стъпка е много важна и тя трябва да бъде подкрепяна. Така че има и диалог, има и взаимодействие по стратегически важни теми, но разкриването на Висшето военновъздушно училище не може да бъде цената на моето мълчание“, допълни президентът.

На въпрос как ще коментира изказването на турския посланик за обучения по турски език в училищата и ще вземе ли някакво отношение като държавен глава, Румен Радев каза: "Аз вече взех - вчера, докато мнозина дебатираха кой какво е казал и какво е искал да каже, с подкрепата на президентската институция сдружението на моята съпруга проведе финалната част на състезанието "Пазим езика си" - говорим за българския език. В него взеха участие хиляди български деца от всички етноси". И добави, че всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно.
 

 

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

По документи прокурорът Гешев бил в Москва при ареста на Иванчева

16.07.2019

4919 16
В. Симеонов: Най-влиятелните и богати хора са тези, които управляват

16.07.2019

1234 16
Специализираният съд оправда кмета на Батак

16.07.2019

688 2

Коментари

human_capital

***

Диагностик

Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Щайнмайер и всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство.

ablepsia

всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си, трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно.

 

👍

'mnamna

Ако си разбрал нещо, не си чел внимателно.

SSlavov

Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Щайнмайер

 

Това надпреварване м/у Радев и ББ може да обърне везната .Фолксваген нямат практика да обявяват крупни инвестиции преди и след избори .Когато човек получи словесно разстройство може да намаже пързалката . Дано управат преодолее възраженията на профсъюзите .  Вземем ли инвестицията журналистите трябва да стоят пред двамата с чадъри .

19namo

Фауве обявиха завод в Китай. Решението за този в Европа, ако изобщо има такъв в следващите години, е оставено за ноември.

А писма всякакви, едва ли споменаването на това от Щайнмайер ще промени каквото и да е в решението на германците.

SSlavov

Радев успешно се доближава до нивото на ББ и ЦЦ .След  размяната  на ласки в писмата  остава надеждата за публикуване на дневници и т.д.

geo_19

Плевнелиев: Радев може да навреди на германската инвестиция

 Президентът Радев отново заблуждава и манипулира българското общество, казвайки днес в Асеновград: "Специално за завода на Фолксваген аз поканих германския президент".

 

https://www.24chasa.bg/novini/article/7448376

ARTU

Троловете са наскачали по команда, защото Радев е казал също и нещо много важно, което газетата е спестила:

"Вече ясно заявих, че „Апартаментгейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи. И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”.

rurade
снимка на rurade

 

Сигурен втори мандат за Радев- най-добрия президент,който сме имали!

 

 

Slava
снимка на Slava

Номера 7, 8, 11, 20, 21 и т. н., защо само под тази статия забелязахте тролене? Или защото хората не са на едно мнение с вас за Радев. Огледайте се, тролят даже някои от вас, възмутените. Не само под една или две статии, а под почти всички.

А Радев го е страх да признае, че все пак турският посланик не е поискал от никого задължително изучаване на турски език както излъга менторката му Нинова.

mi6osp.

 

 

 

 

дубъл

Bacho Кольо

Номера 7, 8, 9, 11, 20, 21 и т. н., защо само под тази статия забелязахте тролене? 

Аз съм номер 9 и заявявам, че винаги , когато забелязвам тролене го посочвам. Много често - поименно. Ето пример в съседната статия по отношение на някой си RRZ4:

 

 

 

Точно ти, който си дошъл тук само да тролиш и разводняваш, който не си написал един смисeлн коментар,  да искаш "конкретизиране",  е меко казано, нахално...

 

RRZ4

👎

Slava
снимка на Slava

Изтрих те, номер 9, щом казваш. Не съм прочела всичко, което е  публикувано днес, а впечатленията ми не са от ден или два.

bobone

Това с цената на неговото мълчание не го разбрах.

Гледам във форума има някакви фенове на Радев... Дали ще е удобно да ми обяснят какво е искал да каже. 

На мен единственото което ми идва на ум е, че той е свикнал всяка позиция/действие да има цена. 

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Дали ще е удобно да ми обяснят какво е искал да каже. 

 

С удоволствие. Президентът ясно казва тъкмо обратното на това, което ти било дошло на ума.

 

 

 

bobone

Радвам се, че ти доставям доволствие, но не отговори на въпроса. И поради това ще бъда по конкретен. Радев досега не е мълчал за съжаление. И е изговорил и натворил доста глупости. Това му изказване е поредното доказателство. Явно си е въобразил, че ББ е отворил училището за да му затвори устата. Логика на чорапен. 😃

А да не забравя и пресните му разсъждението му на тема фолксваген. 

ata

😂Президентът много пъти стреля и уцели Пойко, ма тфа комунист не умира да гу ева.;-)))).

ata

Лесну се живее със снимка на Сталин в ръка. ;-))).

 

mi6osp.

Slava

А Радев го е страх да признае, че все пак турският посланик не е поискал от никого задължително изучаване на турски език както излъга менторката му Нинова.

 

Где го чукаш, где се пука.

Пак уличи Борисов в лъжа:

 

Изказване на турския посланик в София Хасан Улусой, на откриването на завод в Кърджали, накара премиерът Бойко Борисов да му поиска обяснение. 

Той изрази мнение, че не е редно да кажеш на една държава задължително да въведе изучаване на даден език, при положение, че по тази възможност парламентът се произнесъл ясно и точно". 

https://www.dnevnik.bg/politika/2019/05/11/3537728...

Типично за демократа Slava " Не съм го чел, но осъждам!"

Investigator
Жените получават "разкритие", кога започнат да раждат.

Тежка е офицерската шапка, дори и скроена от "Работническо дело".

mi6osp.

Странни  секс асоциации на трол.

Миряна Б.

 

Много ме заинтригува "Разкриването". Сякаш в училището досега е имало кагебешка мрежа, роте капеле! Баце ли я разкри? Че кой? Нашата Слава му е държала... лентата.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×